Mark van Bommel
NOS Voetbal

Van Bommel: 'Verwachten mensen dan dat ik met mijn jasje smijt?'

Gedraagt hij zich anders? Voert hij een show op? In aanloop naar de return in de play-offs van de Champions League tegen BATE Borisov kreeg PSV-coach Mark van Bommel opvallend veel vragen over zichzelf, en nauwelijks over het duel van morgenavond.

Van Bommel oogt in zijn eerste maanden als trainer vooral kalm en berekenend. Op een manier die wellicht niet strookt met zijn karakter. Want op het veld was hij allerminst rustig. Meer een druktemaker, explosief en ietwat opvliegend.

Slaan

Krijgen we de 'spelerskant' van Van Bommel nog te zien? Zijn oud-zaakwaarnemer Rob Jansen zei bij Ziggo: "Als het bij hem tegenzit, gaat hij om zich heen slaan."

Van Bommel, tegenwoordig bijgestaan door Mino Raiola, wil in eerste instantie niet lang ingaan op vragen over zijn voorkomen als kersverse coach. "Een show opvoeren houd je twee weken vol. Dit is hoe ik ben", is zijn reactie.

Van Bommel: wat verwachten de mensen dan van me?

Als het op de persconferentie vervolgens na een paar vragen over het duel met de Wit-Russen toch weer over zijn karakter gaat, lijkt Van Bommel wel een statement te willen maken.

"Wat verwacht men dan? Dat ik met mijn jasje ga gooien? Of het veld op ren? Er zijn altijd bepaalde verwachtingen van type trainers. Ik ben nu twee maanden bezig. Het wil niet zeggen dat ik altijd zo op deze manier reageer, juich, of antwoord geef op vragen."

Van Bommel zegt dat er altijd een discussie om zijn persoon zal hangen. "Dat had ik als voetballer ook altijd. Omdat ik een bepaalde speelwijze had die misschien een beetje on-Nederlands is."

"Het zegt misschien meer over de mensen die erover praten dan over mij. Ik maak me er niet druk over", besluit hij het onderwerp.

Mark van Bommel als trainer van PSV langs het veld

Over de wedstrijd zelf - PSV verdedigt in Eindhoven een 3-2 voorsprong - herhaalt Van Bommel nog maar eens wat hij een week geleden al zei: "Het gevaar is dat wij deze situatie gaan onderschatten. Vorige week deden we dat niet. Dat moeten we nu weer niet doen."

Onverstoorbaar

De coach wil een 'onverstoorbaar' PSV zien. "Want anders ga je het als speler anders doen dan normaal. Natuurlijk brengt dit een andere spanning met zich mee. De hymne, het stadion is anders gekleed. Maar dit duel moeten we benaderen als elke andere wedstrijd."

Middenvelder Jorrit Hendrix waarschuwt voor een felle start van BATE. "In de vorige wedstrijd is wel gebleken hoe zij dat doen. Dat verwacht ik nu ook, want zij moeten minimaal twee keer scoren om een ronde verder te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl