Ten Hag: 'Natuurlijk voel ik spanning'

Erik ten Hag staat aan de vooravond van zo'n beetje zijn belangrijkste wedstrijd als coach. De Ajax-trainer weet dat hij dinsdagavond tegen Dinamo Kiev dé kans heeft om te voldoen aan een van de taken die hij heeft meegekregen bij zijn aanstelling: plaatsing voor de Champions League.

"Natuurlijk voel ik die spanning. Maar dat hoort ook. Dus dat is mooi en morgen kunnen we dan eindelijk losgaan. Maar ik weet niet of het de grootste wedstrijd uit mijn carrière is. Ik heb ook in finales gestaan."

'We gaan aanvallen'

Ajax heeft een goede uitgangspositie in Kiev. De Amsterdammers wonnen het heenduel met 3-1. Toch benadrukt Ten Hag dat zijn ploeg nog een doelpunt nodig heeft.

"Het is duidelijk dat die goal belangrijk is. We gaan dus aanvallen en willen het spel maken. En we zullen alles moeten geven om Kiev uit te schakelen."

Neres twijfelgeval

Ten Hag wilde nog niet prijsgeven of hij weer over David Neres kan beschikken. De Braziliaan raakte anderhalve week geleden geblesseerd aan zijn hamstring en keerde maandag weer terug bij de selectie.

"De belangen zijn groot, maar het moet wel verantwoord zijn om hem op te stellen. We gaan straks bekijken hoe het tijdens de training gaat. Daarna nemen we een besluit."

Neres lijkt ook uitduel met Kiev niet te halen

Ook over de invulling van de linksbackpositie deed de coach geen uitspraken. De geschorste Nicolas Tagliafico zou vervangen kunnen worden door Max Wöber, maar het is ook mogelijk dat Ten Hag gaat schuiven in zijn opstelling en dat Daley Blind naar links verhuist.

STER reclame