Noussair Mazraoui Pro Shots

Mazraoui staat voor dilemma: opgeroepen voor Marokko

time icon

Noussair Mazraoui staat voor een dilemma. De twintigjarige rechtsback van Ajax moet op korte termijn een belangrijke keuze maken: wordt het Nederland of Marokko?

Mazraoui is door Hervé Renard, de bondscoach van Marokko, opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Malawi, maar hij sprak afgelopen week ook met bondscoach Ronald Koeman over zijn perspectief bij het Nederlands elftal.

De in Leiderdorp geboren verdediger speelde in vertegenwoordigende jeugdelftallen van Marokko en zat ook in de voorselectie voor het WK, maar speelde nog geen interland voor de A-ploeg. Zolang hij dat nog niet gedaan heeft, kan hij nog kiezen voor welk land hij wil uitkomen.

Nu bondscoach Renard heeft Mazraoui heeft opgenomen in zijn selectie voor de wedstrijd tegen Malawi op 7 september, komt het moment dat de Ajacied een knoop moet doorhakken snel dichterbij.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Koeman positief na gesprek met Mazraoui

Koeman hoopt dat Mazraoui voor Oranje kiest. Hij sprak afgelopen donderdag in Zeist met de Ajacied. "Ik heb niet gezegd dat ik hem ga selecteren, maar dat ik hem graag in de toekomst bij Oranje zie", vertelde Koeman in Studio Voetbal.

"We weten dat hij een keuze moet maken, omdat hij waarschijnlijk ook door Marokko wordt opgeroepen. Ik hoop dat hij voor Oranje kiest."

STER Reclame