Cristiano Ronaldo in dienst van Real Madrid met zijn omhaal tegen Juventus
NOS Voetbal

Omhaal Ronaldo gekozen tot mooiste doelpunt

De schitterende omhaal van Cristiano Ronaldo in de kwartfinale van de Champions League is door voetbalfans gekozen tot mooiste doelpunt in de Europese competities van het afgelopen seizoen.

De Portugees maakte het doelpunt voor Real Madrid in de uitwedstrijd tegen zijn huidige club Juventus, van wie de fans Ronaldo een staande ovatie gaven.

In een verkiezing van de Europese voetbalbond kozen bijna 200.000 mensen voor het doelpunt van Ronaldo. Daarmee kreeg hij veruit de meeste stemmen.

Payet tweede, Navarro derde

Als tweede - met iets meer dan 35.500 stemmen - eindigde Dmitri Payet met zijn doelpunt voor Olympique Marseille in de kwartfinale van de Europa League tegen RB Leipzig. De Fransman rondde een flitsende aanval af door de bal met buitenkant rechts buiten het bereik van de doelman in de kruising te trappen.

De derde plaats was voor de Spaanse Eva Navarro. Haar doelpunt in de finale van het EK voor voetbalsters onder 17 jaar kreeg ruim 23.000 stemmen. Navarro kapte twee Duitse tegenstanders uit en krulde daarna de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied over de keeper in het doel.

De omhaal van Gareth Bale in de finale van de Champions League deed niet mee aan de verkiezing, omdat er van elke ploeg maar één doelpunt mee mocht dingen naar de eretitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl