Strootman opgelucht in Marseille na hectische transferdagen

time icon

Kevin Strootman is vanaf nu officieel speler van Olympique Marseille. De Franse club betaalt 25 miljoen euro aan AS Roma en de 28-jarige middenvelder heeft een contract getekend voor vijf jaar. De transfersom kan met bonussen nog drie miljoen oplopen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Strootman is na vijf jaar Rome toe aan iets nieuws

Voor de buitenwacht kwam de overgang als een verrassing. Strootman was daar niet verbaasd over, zo vertelde hij tijdens zijn presentatie. "De laatste week is het heel snel gegaan. Ik had vanaf het eerste moment een goed gevoel bij deze club. Ik heb diverse gesprekken gehad en daarin werd dat gevoel al alleen maar versterkt. Ze gaven me in alles het gevoel dat ze me echt graag wilden hebben. De onderhandelingen verliepen vlot en dan rolt er een transfersom uit, zo werkt het in de voetballerij."

Herenigd

Strootman wordt bij Olympique Marseille herenigd met coach Rudi García, met hem werkte hij ook al bij AS Roma. "Zonder hem was ik hier waarschijnlijk niet terechtgekomen. Hij weet wat ik kan", aldus Strootman.

Op het oog lijkt de overstap naar Olympique Marseille een stap terug. Bij AS Roma was Strootman verzekerd van Champions League, nu moet hij het doen met de Europa League. "Dat is een momentopname. Daar kun je zo'n belangrijke beslissing niet alleen op baseren. Ik ben blij met deze nieuwe stap in mijn loopbaan. Na vijf jaar Rome was het tijd voor wat anders."

Oranje

Juist deze dagen zou Strootman gaan praten met bondscoach Ronald Koeman over zijn toekomst in het Nederlands elftal. "Dat is nu dus even uitgesteld. Ik heb wel contact gehad met Ronald Koeman, maar nauwelijks over deze transfer gesproken."

Aanstaande vrijdag maakt de bondscoach zijn definitieve selectie bekend voor het vriendschappelijke duel met Peru en de Nations Leaguewedstrijd tegen Frankrijk. Strootman zit in de voorselectie.

STER Reclame