NOS Nieuws

Wekdienst 4/2: Facebook is jarig en blijven Britten in Nederland EU-burger?

Goedemorgen! Vanaf vandaag kunnen ouders met terugwerkende kracht hun levenloos geboren kinderen registreren en het social mediaplatform Facebook bestaat 15 jaar. Ook is er een belangrijke uitspraak voor vijf Britten die in Nederland wonen.

Het is op de meeste plaatsen droog en het vriest landinwaarts eerst nog licht. Lokaal kan het glad zijn. In het tweede deel van de ochtend gaat het vanuit het westen regenen. Het wordt 2 tot 4 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag een belangrijke uitspraak voor vijf Britten die in Nederland wonen. Zij horen van de rechter of ze na de brexit hun EU-burgerschapsrechten houden, of niet.
  • En het is Wereldkankerdag. Gisteren werd bekend dat het aantal geregistreerde gevallen van huidkanker sinds 2015 fors is gestegen.
  • Vanaf vandaag kunnen ouders met terugwerkende kracht hun levenloos geboren kinderen registreren in de Basisregistratie Personen. Voor veel gezinnen goed nieuws, ze voelen zich eindelijk erkend.
  • En Facebook bestaat vandaag precies 15 jaar. Volgens het bedrijf heeft Facebook gemiddeld 1,5 miljard dagelijkse gebruikers.

Wat heb je gemist?

In Het Kanaal is het wrak van het toestel van de Argentijnse voetballer Emiliano Sala gevonden. Volgens maritiem onderzoeker David Mearns werden de wrakstukken zondagochtend gevonden. Verdere details zijn nog niet bekend. Vandaag komen de Britse autoriteiten met een verklaring.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog dit:

Vannacht was het belangrijkste Amerikaanse sportevenement van het jaar te zien: de Superbowl. De New England Patriots wonnen in Atlanta van de LA Rams. De halftime show werd gespeeld door Maroon 5:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl