NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 11/5: Waylon opgelucht en wie wordt de beste voetbaltrainer?

Goedemorgen! Het is de vrijdag na Hemelvaartsdag en de ochtend nadat Waylon de finale van het Eurovisie Songfestival haalde.

Vandaag schijnt de zon geregeld en blijft het droog. Het kwik stijgt naar 15 tot 19 graden en er staat een matige zuidoostenwind. Weekendplannen? Zaterdag isnog vrij zonnig, met zo'n 24 graden, maar vanaf zondag wordt het wisselvallig.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In het Limburgse Bunde, boven Maastricht, moet vandaag een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk worden gemaakt. De bom is bij werkzaamheden tevoorschijn gekomen.
  • Phillip Cocu, Giovanni van Bronckhorst en John van den Brom maken kans op de Rinus Michels Award voor de beste trainer in de eredivisie. Vandaag wordt duidelijk wie van de drie er met de prijs vandoor gaat.
  • Waylon treedt vanavond al op voor de vakjury van het Eurovisie Songfestival. Die show telt voor de helft mee.
  • De zesde etappe van de Giro d'Italia staat op het programma:

Wat heb je gemist?

De Verenigde Staten hebben nieuwe sancties opgelegd aan zes mensen en drie bedrijven die banden zouden hebben met de Iraanse Revolutionaire Garde. Volgens minister Mnuchin van Financiën hebben zij miljoenen dollars naar de organisatie gesluisd en daarmee de "kwaadaardige activiteiten" van de Revolutionaire Garde gesteund. Eerder deze week maakte president Trump bekend zich terug te trekken uit het Iran-akkoord dat zijn voorganger Obama had ondertekend in 2015.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een groep bezoekers van Safaripark Beekse Bergen is bijna het slachtoffer geworden van een groepje jachtluipaarden. Tegen de regels in waren ze uitgestapt om de dieren van dichtbij te bekijken. Dat het maar net goed afliep, is te zien in dit filmpje.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl