NOS NieuwsAangepast

Waylon naar finale: niet goed voor mijn hart, maar wat zijn we blij

  • Martijn van der Zande

    Verslaggever NOS op 3, Radio 1

  • Martijn van der Zande

    Verslaggever NOS op 3, Radio 1

De hartslag is inmiddels wat gezakt als Waylon rond middernacht bij zijn hotel aankomt. De bus waarin hij zit wordt begeleid door politiemotoren met blauwe zwaailichten. Als de zanger uitstapt, zwaait hij trots met een Nederlands vlaggetje:

Waylon: het was nerve racking

Het wachten op de uitslag van de halve finale van het Eurovisie Songfestival was pittig. Nadat hij in 2014 met de Common Linnets al als negende werd genoemd, was hij dit keer tiende en laatste land. "Dat is niet per se goed voor het hart, maar jeetje wat zijn we blij", zegt hij.

De zanger wordt bij het hotel opgewacht door fans en mensen van zijn delegatie. Uiteraard is er champagne. Met een grote glimlach spuit Waylon de fles over zichzelf en de anderen heen.

Hoewel het dus een spannende avond was, heeft hij eigenlijk nooit getwijfeld. "Weet je, we gaan hier met een missie naartoe. We willen Nederland zo goed mogelijk op de kaart zetten en daar moeten we wat risico bij nemen, maar voor ons was het nooit de vraag of we door zouden gaan", zegt hij.

Het moment dat Waylon hoort dat hij door is naar de finale

Inmiddels is duidelijk dat Waylon in de finale van zaterdag als 23ste aan de beurt is. Helemaal achteraan in de show (er doen 26 landen mee) en vlak voor topfavoriet Cyprus.

Om de show in goede banen te leiden, is er een strak schema. Vanmiddag wordt er gerepeteerd en vanavond wacht alweer de show voor de vakjury. Dan moet de zanger dus weer fris en fruitig zijn, want die show telt meteen voor de helft mee.

De andere helft van de punten wordt zaterdag door het publiek verdeeld. Volgens de bookmakers eindigt Waylon rond de 20ste plek. Het zal de zanger voorlopig niet zoveel uitmaken, hij heeft de finale gehaald en dat is wat nu telt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl