Voetbalblog
NOS VoetbalAangepast

Slotakkoord voor Ajax-invaller Traoré bij Vojvodina (1-3) • Panathinaikos volgende tegenstander

Go Ahead Eagles en Ajax kwamen vanavond in actie in respectievelijk de tweede voorronde van de Conference League en de Europa League:

Een push ontvangen bij een nieuw bericht in het blog? Vink het belletje aan!

liveblog gesloten

Tot de volgende keer!

Hierbij sluiten we dit liveblog af. Bedankt voor het volgen en tot de volgende keer! Zondag om 18.00 uur de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord in Eindhoven.

PSV'er Noa Lang met de Johan Cruijff Schaal in 2023

Panathinaikos volgende tegenstander Ajax

Panathinaikos is de volgende tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Europa League. De Grieken wonnen na de 2-1 zege in Athene in Bulgarije met 4-0 van Botev Plovdiv. Alexander Jeremejeff (twee keer). Anthony Ujah (e.d.) en Filip Djuricic (ex-Heerenveen) scoorden voor de Grieken.

Het wordt een herhaling van de eerste Europese confrontatie van Panathinaikos en Ajax in 1971. Op Wembley won Ajax destijds de finale van de Europa Cup I met 2-0.

VOJ-AJA | Klaar in Backa Topola

Ajax heeft op weg naar de groepsfase van de Europa League de eerste horde overleefd. In de tweede voorronde werd na de 1-0 thuiszege op FK Vojvodina ook het duel in Servië in winst omgezet: 1-3.

Lees hieronder het verslag:

VOJ-AJA | 90+2' DOELPUNT AJAX!

Invaller Traoré bekroont zijn rentree voor Ajax met een goal. Met een ultieme inspanning slaagt hij erin na een pass van Godts de bal langs Lazar Carevic naar de hoek te sturen.

Vojvodina - Ajax 1-3 (heenduel 0-1)

Bertrand Traoré

VOJ-AJA | 85' DOELPUNT AJAX!

Net schoot hij nog naast, nu schiet Hato raak. De linkspoot plaatst de bal fraai en hoog in het doel.

Vojvodina - Ajax 1-2 (heenduel 0-1)

VOJ-AJA | 80' (R)entree Traoré

Na Van den Boomen, Kristian Hlynsson, Steven Berghuis en Mika Godts komt nu Bertrand Traoré in de ploeg. De aanvaller, die in het seizoen 2016/2017 ook voor Ajax speelde, maakt daarmee zijn rentree. Hij kwam transfervrij over van Villarreal.

De betere mogelijkheden zijn inmiddels weer voor Ajax, met een strakke voorzet van Berghuis die net niet wordt geraakt en een hard schot van Hato dat naast gaat.

Vojvodina - Ajax 1-1 (heenduel 0-1)

Panathinaikos mogelijk volgende tegenstander

Mocht Ajax zich plaatsen voor de derde voorronde, dan wacht daar waarschijnlijk Panathinaikos. De Grieken staan na de 2-1 zege thuis nu met 4-0 voor bij het Bulgaarse Botev Plovdiv.

Panathinaikos was voor het eerst tegenstander van Ajax in Europees verband in 1971, in de finale van de Europa Cup I op Wembley. Ajax won met 2-0 en pakte de Europese hoofdprijs voor het eerst.

VOJ-AJA | 53' DOELPUNT VOJVODINA!

Het ligt helemaal open aan de linkerkant van Ajax. Daar krijgt invaller Lazar Nikolic de bal en zijn inzet wordt door Sutalo van richting veranderd. Doelpunt voor Vojvodina.

Nu moeten de Amsterdammers toch weer oppassen. Virtueel is Ajax nog wel verder.

Vojvodina - Ajax 1-1 (heenduel 0-1)

Teleurstelling bij Branco van den Boomen

VOJ-AJA | 53' DOELPUNT AJAX!

Een hoekschop van Van den Boomen wordt door de vrijstaande Akpom geschoten en na de redding van Lazar Carevic tikt Sutalo in de rebound binnen.

Vojvodina - Ajax 0-1 (heenduel 0-1)

Ajax viert de goal van Josip Sutalo

VOJ-AJA | Tweede helft met 'Branco van den Bomber'

Branco van den Boomen komt na rust in de ploeg bij Ajax. Hij vervangt Kenneth Taylor. Van den Boomen was vorige week als invaller de matchwinner.

Met vijf goals sinds de start van Farioli als trainer is Van den Boomen topscorer onder de Italiaan. "Branco van den Bomber", noemde Farioli hem al.

BRA-GAE | Klaar in Bergen

Het Europese avontuur van Go Ahead Eagles, dat de nummer acht van het vorige seizoen had afgedwongen via de play-offs, is van korte duur geweest. De tweede voorronde van de Conference League is meteen het eindstation gebleken.

Lees hieronder het verslag:

VOJ-AJA | Rust

Het is rust in Backa Topola. Met een 0-0 stand en de 1-0 zege van Amsterdam staat Ajax virtueel in de derde voorronde, maar de Amsterdammers moeten oppassen. Op slag van rust kregen de Serviërs een grote kans. Het moet beter bij Ajax, anders dreigt een nare afloop.

Rust: Vojvodina - Ajax 0-0 (heenduel 0-1)

Youri Baas en Bamidele Yusuf

VOJ-AJA | 45+1' Ajax ontsnapt

Invaller Ivanovic krijgt op slag van rust een enorme mogelijkheid. De aanvaller schiet echter ruim naast. Ajax ontsnapt.

Vojvodina - Ajax 0-0 (heenduel 0-1)

BRA-GAE | 88' Tijd dringt voor Eagles

Eindigt het Europese avontuur in Bergen? De tijd dringt voor de Eagles, met deze 2-1 achterstand. Weinig wijst op een sensationele comeback in de slotfase.

SK Brann - Go Ahead Eagles 2-1 (heenduel 0-0)

VOJ-AJA | 42' Blessure spits Vukanovic

Aleksa Vukanovic moet geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door Mihailo Ivanovic. Dat is niet per se een verzwakking. De pas 19-jarige Ivanovic begon vorige week en was een van de gevaarlijkste spelers aan Servische zijde.

Vojvodina - Ajax 0-0 (heenduel 0-1)

BRA-GAE | 77' Kans Brann

Na enkele mogelijkheden voor Go Ahead kan Heggebø het duel zo goed als beslissen. De invaller schiet in vrije positie voorlangs. Zo blijft het nog spannend in Bergen.

SK Brann - Go Ahead Eagles 2-1 (heenduel 0-0)

VOJ-AJA | 33' Hoogstandje

Een hoogstandje van een speler van wie je het niet verwacht, van Josip Sutalo. De Kroatische verdediger is het eindstation van een fraaie aanval. Rensch verstuurt een lange pass, Forbs legt in één keer terug en Sutalo wil de bal met zijn hak in het doel werken. Dat lukt bijna. De inzet wordt van de lijn gehaald.

Vojvodina - Ajax 0-0 (heenduel 0-1)

Josip Sutalo baalt

VOJ-AJA | 25' Drinkpauze

Halverwege de eerste helft wordt in Servië een drinkpauze voor de spelers ingelast vanwege de hitte. Het is in Backa Topola zo'n 30 graden.

Buiten het gevaar aan beide kanten in het begin is er nog weinig gebeurd. Tot zover dus ook niks aan de hand voor Ajax.

Vojvodina - Ajax 0-0 (heenduel 0-1)

Jordan Henderson (r)

BRA-GAE | 62' DOELPUNT SK BRANN!

Uit een hoekschop van Castro kopt Fredrik Pallesen Knudsen binnen. Go Ahead op achterstand in Noorwegen.

Het was net ervoor dat de thuisploeg echt gevaarlijk was geworden, maar De Lange met een knappe redding een goal voorkwam. Uit de daaropvolgende corner scoort de thuisploeg.

SK Brann - Go Ahead Eagles 2-1 (heenduel 0-0)

BRA-GAE | 60' Overwicht Brann

De tweede helft is tot nu toe voor Brann, maar de Noren weten dat overwicht nog niet om te zetten in kansen. De Eagles proberen het tempo er een beetje uit te halen. Keeper Jeffrey de Lange krijgt geel voor tijdrekken.

SK Brann - Go Ahead Eagles 1-1 (heenduel 0-0)

VOJ-AJA | 8' Pasveer alert

Bamidele Yusuf komt van rechts gevaarlijk naar binnen en mikt op de verre hoek. Pasveer duikt echter naar de hoek en redt goed.

Aan de andere kant zocht Akpom een strafschop na een duel met Lucas Barros, maar arbiter Arda Kardesler uit Turkije zag er niets in.

Vojvodina - Ajax 0-0 (heenduel 0-1)

BRA-GAE | Tweede helft

In Bergen begint de tweede helft van SK Brann - Go Ahead Eagles (1-1).

VOJ-AJA | Aftrap

In Backa Topola, waar wordt gespeeld omdat het stadion van Vojvodina wordt verbouwd, klinkt het startsignaal bij Vojvodina - Ajax. Het is broeierig warm in Servië, zo'n 30 graden. Backa Topola is overigens de geboorteplaats van ex-Ajacied en ex-speler van Vojvodina Dusan Tadic.

Opkomst Ajax en Vojvodina
Ajax voor het duel met Vojvodina

Vitesse leeft nog, KNVB stelt beslissing over licentie opnieuw uit: 'Vragen over begroting'

De beroepscommissie van de KNVB heeft het besluit over de toekomst van voetbalclub Vitesse opnieuw uitgesteld. Het was de bedoeling dat vandaag de definitieve beslissing zou vallen, maar er zijn nog vragen over de ingeleverde begroting.

Lees hieronder verder:

BRA-GAE | Rust

Go Ahead begint sterk en komt op voorsprong, maar ziet de thuisploeg daarna terugkeren in de wedstrijd.

SK Brann - Go Ahead Eagles 1-1 (heenduel 0-0)

BRA-GAE | 42' DOELPUNT SK BRANN!

Dom balverlies van Go Ahead in de opbouw en Brann slaat genadeloos toe. Bård Finne plaatst de bal precies in de hoek.

SK Brann - Go Ahead Eagles 1-1 (heenduel 0-0)

BRA-GAE | 30' Hoog tempo

Het tempo ligt hoog in het eerste half uur. Hoe lang kunnen de Eagles hierin mee tegen de fitte Noren? Go Ahead zit nog midden in de voorbereiding, terwijl SK Brann halverwege het Noorse seizoen zit. Dat scheelt nogal wat, bleek ook vorige week in de tweede helft.

SK Brann - Go Ahead Eagles 0-1 (heenduel 0-0)

VOJ-AJA | Opstelling Vojvodina

Twee wijzigingen bij de Serviërs ten opzichte van vorige week. Uros Nikolic en Aleksa Vukanovic starten, Mihailo Ivanovic en Vukan Savicevic zitten op de bank.

Opstelling: Lazar Carevic; Mihai Butean, Collins Sichenje, Ðorde Crnomarkovic, Lucas Barros; Njegos Petrovic, Uros Nikolic, Marko Poletanovic; Bamidele Yusuf, Aleksa Vukanovic, Caleb Zady Sery.

BRA-GAE | 7' James bijna

Bijna een tweede goal van de Eagles. James laat de vrije trap van rechts met links indraaien en het is dat doelman Matias Dyngeland alert is. De keeper stompt de bal fraai uit de hoek.

SK Brann - Go Ahead Eagles 0-1 (heenduel 0-0)

BRA-GAE | 2' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

Wat een start voor de Eagles. Waar het vorige week niet lukte, lukt het nu na ruim een minuut. Søren Tengstedt schuift de bal met links via de paal binnen. Go Ahead leidt.

Aan de goal gaat een mooie aanval via James en Breum vooraf.

SK Brann - Go Ahead Eagles 0-1 (heenduel 0-0)

Go Ahead viert de goal van Søren Tengstedt (r)

BRA-GAE | Aftrap

De zon schijnt, de bal rolt in Bergen. SK Brann - Go Ahead Eagles is begonnen.

VOJ-AJA | Opstelling Ajax

Evenals vorige week krijgt keeper Remko Pasveer (40) de voorkeur boven Diant Ramaj. Francesco Farioli kies voor dezelfde elf als vorige week, met Branco van den Boomen en Steven Berghuis weer op de bank. Van den Boomen maakte als invaller het winnende doelpunt.

VOJ-AJA | Traoré voor het eerst bij selectie

Bertrand Traoré, de van Villarreal transfervrij overgekomen aanvaller uit Burkina Faso, zit voor het eerst bij de officiële selectie. "Bertrand wordt beter en beter. Morgen zal hij zeer waarschijnlijk wat minuten maken", zei coach Francesco Farioli.

Steven Berghuis kwam vorige week tegen Vojvodina als invaller binnen de lijnen. Morgen zou hij kunnen starten, zegt Farioli. "Hij is er klaar voor." De Noorse middenvelder Sivert Mannsverk keert terug van een schorsing. EK-gangers Steven Bergwijn en Brian Brobbey ontbreken nog. Zij sloten maandag al wel aan bij de training.

Bertrand Traore

BRA-GAE | Opstelling SK Brann

Bård Finne, Martin Hellan en Felix Horn Myhre zijn in vergelijking met vorige week de nieuwe namen bij Brann. Svenn Crone ontbreekt vanwege een liesblessure en Sander Erik Kartum en Aune Selland Heggebo zitten op de bank.

Opstelling SK Brann

BRA-GAE | Opstelling Go Ahead Eagles

De nieuwe aanwinst Calvin Twigt begint in de basis bij de Eagles. Hij vervangt de geschorste Enric Llansana. De middenvelder kwam deze zomer over van FC Volendam. Twigt viel vorige week in de heenwedstrijd in. Het is de enige wijziging ten opzichte van vorige week.

Jeffrey de Lange staat op doel, Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer en Dean James vormen de verdediging, Evert Linthorst, Søren Tengstedt en Twigt staan op het middenveld en Bobby Adekanye, Victor Edvardsen en Jakob Breum staan voorin.

Opstelling Go Ahead Eagles

BRA-GAE | Go Ahead eert overleden grootaandeelhouder

Go Ahead Eagles speelt vanavond in speciale shirts ter ere van de onlangs plotseling overleden grootaandeelhouder Kees Vierhouten. Sponsor Betnation maakt eenmalig plaats voor de Vierhouten Groep. Zijn familie is vanavond ook aanwezig, meldt journalist Jan Willem Spaans in onderstaande tweet.

BRA-GAE | Go Ahead met grote selectie naar Bergen

Hoofdtrainer Paul Simonis is met een grote selectie van 24 spelers naar Noorwegen afgereisd: vier keepers, zeven verdedigers, zes middenvelders en zeven aanvallers. Middenvelder Enric Llansana kreeg vorige week in de heenwedstrijd in blessuretijd een rode kaart en mist het treffen in Bergen. Mathis Suray en Thibo Baeten zijn na fysieke klachten weer inzetbaar.

VOJ-AJA | Farioli verklaart terugzetten viertal naar Jong Ajax: 'Selectie werd groter en groter'

Ajax-coach Francesco Farioli, besloot deze week om linksbacks Borna Sosa en Owen Wijndal en middenvelders Silvano Vos en Benjamin Tahirovic terug te zetten naar Jong Ajax. Ze zijn ook niet met de selectie naar Servië afgereisd voor de return tegen Vojvodina, donderdag in de tweede voorronde van de Europa League. Vorige week wonnen de Amsterdammers thuis met 1-0.

"De afgelopen tijd werd de selectie alsmaar groter en groter", aldus Farioli op woensdagavond op een persconferentie in het Servische Backa Topola. "Als coach zijn dit de moeilijkste keuzes om te maken."

BRA-GAE | Ook 'superfan' Jannie van de partij

Als 'superfan' Jannie Kamphuis er klaar voor is, moet het goed komen. En dat is ze. De vlaggenzwaaister van Go Ahead Eagles is ook van de partij in Bergen en rent enthousiast door de Noorse straten.

BRA-GAE | De supporters vermaken zich prima

De supporters van de Eagles hebben zich vandaag al vroeg verzameld in het centrum van Brann. Daar vermaken zij zich prima samen met een biertje.

De supporters van Go Ahead Eagels in Brann

VOJ-AJA | En hoe ging het in Amsterdam?

Ajax kende een prima start onder de nieuwe trainer Francesco Farioli. De Amsterdammers waren in eigen huis vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar het scoren was een lastig verhaal. Het was Branco van den Boomen die vlak voor het einde de 1-0 binnenkopte.

Wil je teruglezen hoe dat duel in Amsterdam verliep? Dat kan hieronder.

BRA-GAE | Hoe verliep het vorige week in Deventer?

Als eerste blikken we even vooruit op de wedstrijd in Noorwegen. Go Ahead Eagles bood vorige week in de eigen Adelaarshorst heel goed partij tegen Brann, maar enkele uitgespeelde kansen leidden niet tot een doelpunt.

Vanavond moet er absoluut wel gescoord gaan worden in Noorwegen, als de ploeg van Paul Simonis nog een ronde door wil.

Wil je nog even teruglezen hoe het duel in Deventer verliep? Dat kan hieronder.

Welkom!

Welkom!

Kunnen Go Ahead Eagles en Ajax vanavond een ronde verder komen in Europa? De ploeg uit Deventer neemt het na een 0-0 gelijkspel in eigen huis nu in Noorwegen op tegen SK Brann. Mocht het lukken een goed resultaat te boeken, dan gaat de ploeg van Paul Simonis door naar de derde voorronde van de Conference League.

Voor Ajax geldt dat zij een 1-0 voorsprong moeten zien vast te houden in Servië, waar Vojvodina de tegenstander is. Lukt dat, dan volgt de derde kwalificatieronde voor de Europa League.

Go Ahead Eagles tegen SK Brann