Søren Tengstedt baalt na een gemiste kans
NOS Voetbal

Fris spelend Go Ahead Eagles in Europees duel niet voorbij Brann: 0-0

Go Ahead Eagles is in de tweede kwalificatieronde van de Conference League niet voorbij het Noorse SK Brann gekomen. De Deventenaren speelden bij vlagen goed en kwamen tot enkele uitgespeelde kansen, maar slaagden er niet in om te scoren (0-0).

Het was het eerste Europese duel in de Adelaarshorst in bijna zestig jaar. Het stadion was dan ook uitverkocht en het publiek liet zich op positieve wijze gelden door veel geluid te produceren.

"Het is hier altijd mooi, of je nu eredivisie, eerste divisie of Conference League speelt", zei aanvoerder Mats Deijl na afloop. "Ze geven altijd energie en vandaag hielp het ons ook weer."

Op donderdag 1 augustus is de return in Bergen. Als Go Ahead die doorkomt, wacht in de volgende ronde Valur of St. Mirren. Het eerste duel tussen de IJslanders en de Schotten eindigde ook in 0-0.

Uitblinker Adekanye

Go Ahead Eagles begon de wedstrijd tegen Brann zonder enkele sterkhouders van vorig seizoen, Willum Willumson (Birmingham City), Philippe Rommens (Ferencvaros) en Bas Kuipers (FC Twente) maakten allen mooie transfers in de afgelopen weken.

Bobby Adekanye zet voor

Ook trainer René Hake vertrok om assistent van Erik ten Hag te worden bij Manchester United. Zijn opvolger, Paul Simonis, maakte tegen Brann dan ook zijn officiële debuut als trainer van Go Ahead Eagles.

Buitenspeler Bobby Adekanye bleef wel en liet zich in de eerste helft flink gelden. Hij bereidde na een kwartier de eerste kans van Go Ahead voor door Søren Tengstedt in kansrijke positie te brengen, maar het schot van de Deen was recht op de keeper.

Daarna was Adekanye zelf tweemaal gevaarlijk, maar zijn beide schoten gingen rakelings voorlangs.

Bekijk de reacties van trainer Paul Simonis en aanvoerder Mats Deijl na de wedstrijd:

Go Ahead ziet kansen na 0-0 tegen Brann: 'Kranig verweerd, nog alles om voor te spelen'

De tweede helft voltrok zich in een lager tempo. Go Ahead Eagles is net begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, terwijl Brann er al een half seizoen op heeft zitten. In Noorwegen wordt de voetbalcompetitie namelijk per kalenderjaar afgewerkt.

Beide ploegen leken niet bij machte om goede mogelijkheden te creëren, al was het opnieuw Adekanye die nog dichtbij kwam. Na een kleine tachtig minuten dribbelde hij gevaarlijk het strafschopgebied in, maar slaagde hij er niet in om de bal langs de keeper te schuiven.

"We hebben de beste kansen gehad en hadden met een beetje meer geluk kunnen winnen", aldus trainer Simonis na afloop. "Maar het zat dicht bij elkaar."

Vlak voor tijd kreeg Go Ahead nog wel een tegenvaller te verwerken. Eric Llansana kreeg de rode kaart nadat hij een doorgebroken tegenstander had neergehaald en zal de return in Noorwegen over zeven dagen moeten missen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl