Trainer John van der Brom van Vitesse
NOS Voetbal

Vitesse leeft nog, KNVB stelt beslissing over licentie opnieuw uit: 'Vragen over begroting'

De beroepscommissie van de KNVB heeft het besluit over de toekomst van voetbalclub Vitesse opnieuw uitgesteld. Het was de bedoeling dat vandaag de definitieve beslissing zou vallen, maar er zijn nog vragen over de ingeleverde begroting.

"Om die reden zal er morgen 2 augustus een overleg plaatsvinden tussen Vitesse, de onafhankelijke licentiecommissie en de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken. Naar verwachting volgt zo spoedig mogelijk een besluit."

Proflicentie afgenomen

Eind juni nam de KNVB Vitesse de proflicentie af omdat de club niet voldeed aan meerdere eisen van de voetbalbond. Zo was er geen bankrekening, wilde de accountant geen handtekening zetten onder de jaarrekening en ontbrak er een sluitende begroting. De Arnhemse club ging in beroep tegen die uitspraak en kreeg uitstel van de KNVB om orde op zaken te stellen.

Het lukte Vitesse om weer een bankrekening te krijgen en de problemen met de accountant zijn opgelost. Daardoor moest er alleen nog een sluitende begroting worden ingediend.

De deadline daarvoor verliep woensdag 31 juli. De beroepscommissie van de KNVB liet daarop weten op 1 augustus uitspraak te willen doen, maar dat is dus niet gebeurd.

Vitesse zegt nog niet te kunnen reageren op dit bericht van de voetbalbond.

De eerste divisie begint volgend weekend. Op vrijdagavond zal Vitesse volgens het huidige competitieschema Telstar ontvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl