Vitesse-supporters tussen hoop en vrees
NOS Voetbal

Vitesse levert zonder investeerder Franke begroting in, morgen uitsluitsel

  • Sander Maassen van den Brink

    volgt Vitesse voor NOS Sport

  • Sander Maassen van den Brink

    volgt Vitesse voor NOS Sport

Vitesse heeft woensdag een begroting ingeleverd zonder het geld van Guus Franke, zo meldt de advocaat van de Gelderse investeerder. De zakenman ontving namelijk dinsdagavond extra vragen van de licentiecommissie van de KNVB omtrent de herkomst van zijn geld.

"Hierdoor is het praktisch onmogelijk om de procedure voor aanvang van de competitie af te ronden en de club te behouden voor het betaald voetbal", zegt Franke in een verklaring.

Vitesse krijgt naar alle waarschijnlijkheid donderdag te horen of de club komend seizoen blijft bestaan en mag uitkomen in de eerste divisie.

Plan B

Vitesse moest woensdagmiddag voor 12.00 uur een sluitende begroting inleveren bij de beroepscommissie van de KNVB en hoopte daarbij dat Franke al was goedgekeurd als nieuwe eigenaar.

Dat is nog niet het geval, maar de Arnhemse club laat wel weten dat alle benodigde stukken op tijd zijn aangeleverd. Die begroting zal dus sluitend moeten worden gemaakt door andere gelden dan die van Franke.

Met een 'Plan B' hoopte Vitesse eerder op gelden van businessclubleden en zakenmensen. Zij zouden dan het tekort voor het komende seizoen moeten dekken.

'KNVB heeft nog acht weken nodig'

Vitesse wil Franke, eigenaar van het Zwitserse bedrijf Axiom Partners, bij de KNVB naar voren schuiven als nieuwe eigenaar, maar voordat hij de aandelen kan overnemen, wordt (het geld van) de ondernemer onderzocht.

De advocaat van Franke zegt dat hij bijna drie weken geleden daarvoor al de benodigde papieren heeft aangeleverd bij de KNVB, maar tot gisteren daar geen reactie op kreeg.

Interim-directeur Edwin Reijntjes van Vitesse

Volgens de advocaat van de Gelderse zakenman heeft de licentiecommissie nog zeker acht weken nodig voordat zij een oordeel kunnen vellen over Franke. Dat vindt de ondernemer zelf te lang duren.

"Wij hebben hier inmiddels ook veel tijd, energie en geld in geïnvesteerd. Wij beraden ons nu op onze positie."

Miljoenenschuld bij Parry

De Arnhemse voetbalclub kampt nog met een schuld bij de Amerikaan Coley Parry, die door de KNVB werd afgekeurd als mogelijke overnamekandidaat.

Franke sloot met hem een deal, maar doordat de eigenaar van Axiom Partners Vitesse nog niet heeft kunnen overnemen, kampt de club nog met die schuld van zeker 14 miljoen euro.

De Telegraaf meldt dat de Amerikaan de claim op dat geld een jaar laat varen, zodat Vitesse komend seizoen toch een licentie zou kunnen krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl