eredivisieblog
NOS VoetbalAangepast

Almere City passeert Excelsior • Nigeria en Congo naar halve finales Afrika Cup

In dit voetbalblog draaien we warm voor het komende eredivisieweekend met vanavond het eerste duel van de twintigste speelronde.

Updates ontvangen in de app? Tik op het belletje

liveblog gesloten

Tot morgen

Hierbij sluiten we dit liveblog af. Bedankt voor het volgen. Morgen de dag van Ajax - PSV. Tot dan!

Programma speelronde 20 eredivisie

Driouech over transfersoap: 'Feyenoord had sleutel, PSV heeft er alles aan gedaan'

Gisteravond was hij letterlijk onderweg naar PSV, vanavond stond hij in Almere op het veld namens Excelsior (2-1 verlies). Couhaib Driouech zag zijn transfer naar PSV op het laatste moment afketsen. In Studio Sport Eredivisie vertelt hij hoe hij die hectische slotdag van de transferperiode heeft beleefd.

Congo volgt Nigeria naar laatste vier Afrika Cup na zege op Guinee

In navolging van Nigeria (1-0 tegen Angola) plaatst Congo-Kinshasa. zich voor de halve finales van de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Sébastien Desabre verslaat in Edimpé in Ivoorkust Guinee met 3-1

Guinee kwam nog wel op voorsprong via Mohamed Bayo (strafschop), maar Chancel Mbemba, Yoane Wissa (strafschop) en Arthur Masuaku (met een fraaie vrije trap vanaf de zijlijn) maakten er 3-1 van.

In de halve finales treft Congo-Kinshasa. de winnaar van de wedstrijd tussen Mali en Ivoorkust van zaterdag. In de andere halve finale nemen de Nigerianen het op tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Kaapverdië en Zuid-Afrika.

Congo-Kinshasa in extase

Koploper Willem II speelt voor derde keer op rij gelijk, ADO komt weer dichterbij

Eerstedivisiekoploper Willem II heeft voor de derde keer op rij niet weten te winnen. Tegen subtopper Cambuur kwamen de Tilburgers op eigen veld opnieuw niet verder dan 1-1.

Omdat nummer twee ADO Den Haag wel won, met 3-1 van TOP Oss, is de voorsprong van de Tilburgers van zeven naar vijf punten geslonken.

Lees meer:

Bekijk de samenvatting

Bekijk de samenvatting van Almere City - Excelsior

Stand: Almere passeert Excelsior

Stand eredivisie

ALM-EXC | Klaar

Almere City heeft de 20ste speelronde geopend met een 2-1 overwinning op Excelsior. De Flevolanders gaan daardoor de Rotterdammers voorbij op de ranglijst.

Lees hieronder het verslag:

ALM-EXC | 82' Dichtbij

Het slotoffensief van Excelsior resulteert in een kans voor invaller Noah Naujoks, die in de handen van Almere-doelman Nordin Bakker kopt.

Almere City - Excelsior 2-1

ALM-EXC | 74' Onzichtbare Driouech vervangen

Couhaib Driouech speelt een dag na het afketsen van zijn transfer naar PSV een anonieme wedstrijd. Hij wordt gewisseld.

ALM-EXC | 68' DOELPUNT ALMERE CITY!

Jochem Ritmeester van de Kamp draait zich vrij, schiet en via Casper Widell verdwijnt de bal in het doel. Het zit Almere hier mee, maar de voorsprong is verdiend.

Almere City - Excelsior 2-1

Jochem Ritmeester van de Kamp scoort

ALM-EXC | 66' Kans Almere

Nog weinig gebeurd in de tweede helft. Almere blijft de betere ploeg. Van Gassel redt op een schot van Van la Parra en zojuist is Yoann Cathline net te laat om een voorzet van Ritmeester van de Kamp binnen te glijden.

Almere City - Excelsior 1-1

ALM-EXC | Tweede helft

De tweede helft bij Almere City - Excelsior (1-1) begint. Geen wissels bij beide teams.

Smit weer trefzeker met penalty

Milan Smit mag zich met recht een penaltyspecialist noemen. De aanvaller van SC Cambuur benut bij Willem II, koploper van de eerste divisie, voor de zevende keer dit seizoen een strafschop.

Het was de openingsgoal in Tilburg. Thijs Oosting maakt er 1-1 van, uit de rebound van zijn gemiste strafschop.

Ondertussen in Duitsland: goal Malen afgekeurd

Donyell Malen lijkt de score te openen voor Borussia Dortmund, tegenstander van PSV in de Champions League, bij 1. FC Heidenheim, maar de goal wordt in de 27ste minuut afgekeurd vanwege buitenspel.

Ondertussen in Ivoorkust: Lookman leidt Nigeria naar halve finales

Nigeria heeft ten koste van Angola de halve finales van de Afrika Cup bereikt. De ploeg van de Portugese bondscoach José Peseiro had in Abidjan aan één doelpunt genoeg: 1-0.

Vlak voor het einde van de eerste helft maakte Ademola Lookman de winnende treffer. Hij schoot op aangeven van Moses Simon met links raak. Bij Nigeria stonden de geboren Haarlemmer William Troost-Ekong en de voormalige Ajax-verdediger Calvin Bassey in de basis. In de halve finales wacht een duel met Kaapverdië of Zuid-Afrika. Die landen staan zaterdag tegenover elkaar.

Nigeria viert de goal van Ademola Lookman

ALM-EXC | Rust

Het rustsignaal in Almere klinkt bij een 1-1 ruststand.

ALM-EXC | DOELPUNT ALMERE CITY!

Koopmeiners maakt zijn fout ene beetje goed. Hij levert een scherpe vrije trap af en Stije Resink kopt ongehinderd binnen.

Almere City - Excelsior 1-1

Stije Resink

Dilrosun verlaat Feyenoord voor Club América

Javairo Dilrosun vervolgt zijn loopbaan bij de Mexicaanse topclub Club América. De 25-jarige vleugelaanvaller tekende anderhalf jaar geleden een contract tot medio 2026 bij Feyenoord. In Rotterdam goed voor 6 goals in 39 eredivisiewedstrijden.

Javairo Dilrosun

ALM-EXC | 34' Paal!

Daar is Almere dicht bij de 1-1. Jochem Ritmeester van de Kamp vuurt en raakt de paal.

Almere City - Excelsior 0-1

ALM-EXC | 26' DOELPUNT EXCELSIOR!

De eerste kans voor Excelsior is raak. Koopmeiners (ex-Excelsior) trapt over de bal heen, Siebe Horemans profiteert en zet voor, Troy Parrott tikt van dichtbij binnen.

Almere City - Excelsior 0-1

Excelsior viert de 0-1, Peer Koopmeiners treurt

ALM-EXC | 20' Openingsfase voor Almere

Een knappe redding van Excelsior-doelman Stijn van Gassel op een vrije trap van Stije Resink. Daarna weer een kans voor Almere. Thomas Robinet schiet wat wild over. Almere is de betere ploeg in de openingsfase.

Almere City - Excelsior 0-0

ALM-EXC | Aftrap

De bal rolt in Almere: Almere City FC - Excelsior is begonnen.

Opstelling Excelsior: Driouech start

Couhaib Driouech zat gisteravond nog in Eindhoven om een transfer naar PSV af te ronden. Dat ging niet door en nu start de buitenspeler bij Excelsior.

Driouech scoorde in 2 van zijn laatste 3 eredivisiewedstrijden op vrijdag (april 2023, januari 2024). Hij scoorde nog niet tegen Almere City (3 competitieduels in eerste divisie).

Van Praag sluit terugkeer Overmars bij Ajax uit: 'Niet bespreekbaar'

Zo lang Michael van Praag voorzitter is van de Raad van Commissarissen van Ajax keert Marc Overmars niet terug bij de club. "Bij ons is dat niet bespreekbaar", zegt Van Praag in een interview met de NOS. "Een terugkeer van Overmars bij Ajax is niet aan de orde."

Van Praag sluit terugkeer Overmars bij Ajax uit: 'Niet bespreekbaar'

Overmars onthult: 'Twee keer door Ajax benaderd voor een terugkeer'

Marc Overmars is na zijn vertrek als technisch directeur van Ajax meerdere keren benaderd voor een terugkeer naar de Amsterdamse club. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS.

De eerste keer was al vier weken na zijn ontslag wegens grensoverschrijdend gedrag. De tweede keer vond plaats nadat zijn opvolger Sven Mislintat het veld had moeten ruimen. In beide gevallen zag Overmars een terugkeer niet zitten.

Een reconstructie:

Driouech 'gewoon' met Excelsior in Almere

De meest besproken eredivisiespeler van gisteren, deadline day, maakte uiteindelijk geen transfer. Daarom zien we Couhaib Driouech vanavond 'gewoon' bij Excelsior, dat vanavond op bezoek gaat bij Almere City. Op de foto's van de Rotterdamse club is de buitenspeler met een grote lach te zien voor de reis richting Almere.

Eerder vandaag zei Driouech op Instagram al de knop te hebben omgezet: "Dit is het profvoetbal", concludeerde hij na een dag vol geruchten over een mogelijke transfer naar Feyenoord of PSV. "Ik zal me weer met alles wat ik heb inzetten om met Excelsior te handhaven in de eredivisie."

AZ-trainer Martens: 'Niet teveel twijfelen'

Sinds Pascal Jansen werd ontslagen en Maarten Martens het roer overnam, zijn de resultaten bij AZ nog niet zichtbaar verbeterd. Tegen PEC Zwolle (2-2) en sc Heerenveen (2-2) werd met pijn en moeite een punt over de streep getrokken. "We hebben wel twee keer weerbaarheid getoond, maar dat wil niet zeggen dat we daarin een boost hebben gekregen qua vertrouwen", zegt Martens bij NH Nieuws.

AZ krijgt wel twee ontmoetingen met Feyenoord voor de kiezen. Zondagmiddag komt de landskampioen naar Alkmaar en trainer Maarten Martens hoopt dat zijn ploeg een keer de overtuiging kan laten zien. "We moeten niet teveel twijfelen in het hoofd. We zijn nog wisselend qua gevoel. We moeten overtuigd raken dat we echt goed kunnen zijn." Na het eredivisieduel van dit weekend reist AZ woensdag naar Rotterdam voor de kwartfinale in de KNVB-beker.

Boadu volgde gevoel en is blij bij FC Twente

Twente-coach Joseph Oosting hoopt dat winteraanwinsten Myron Boadu (gehuurd van AS Monaco) en Anass Salah-Edinne (gekocht van Ajax) dit weekend al bij de wedstrijdselectie kunnen zitten.

"We moeten nog kijken naar de uitslagen van de tests die zij gisteren hebben afgelegd. Als dat allemaal goed is, kunnen zij morgen bij de wedstrijdselectie zitten", aldus Oosting bij RTV Oost, een dag voor de wedstrijd tegen RKC.

Boadu vindt het "fantastisch" om terug te zijn in Nederland. "Het was een hectische week, je probeert zo positief mogelijk te blijven maar soms werken dingen niet mee. Uiteindelijk hebben mijn zaakwaarnemer en FC Twente het voor elkaar gekregen."

"Het verhaal van Twente sprak mij het meeste aan, daar sprak het meeste waardering uit. Het is belangrijk dat je minuten maakt en vertrouwen voelt. Dat heb ik de laatste twee jaar gemist. Ik heb mijn gevoel gevolgd met deze stap."

Negentig minuten zal er in de eerste wedstrijden nog niet inzitten, weten de spits en zijn trainer. "Myron is geblesseerd geweest, is weer fit, maar je moet je ook een beetje in die jongen verplaatsen", aldus Oosting. "Hij is hier naartoe gevlogen, weinig geslapen en veel nieuwe indrukken. Dan moet je even kijken hoe hij daarop reageert." Boadu: "Geef me nog twee weken, dan ben ik er weer."

Noppert 'kostte punten' voor Heerenveen; Van der Hart onder de lat

Andries Noppert en Mickey van der Hart (r)

Dertien maanden nadat hij onder de lat stond bij Oranje op het WK, zit Andries Noppert morgen op de bank bij sc Heerenveen. Trainer Kees van Wonderen geeft voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard de voorkeur aan Mickey van der Hart.

"Andries handelt of treedt anders op dan een half jaar geleden. Hij heeft ons in het verleden punten opgeleverd, maar nu heeft hij punten gekost", zegt Van Wonderen. "Iemand heeft krediet, maar gevoelsmatig was dit het moment. Je neemt zo'n beslissing niet zomaar, ik zat niet te juichen, want hij is ook op mijn voorspraak gekomen en we hebben een speciale band. Sommigen zeggen: 'je moet het niet doen' en anderen zeggen: 'dat had veel eerder gemoeten'."

Van Wonderen legt zijn keuze uit: "Zoiets doe je niet van de ene op de andere dag. Hij zei tegen mij, net als in de pers laatst, 'Ik heb munitie gegeven om deze beslissing te nemen'. Hij is schuldbewust en strijdbaar. Mickey van der Hart heeft het goed gedaan in de beker en verdient een kans."

Van der Hart is klaar om voor zijn kans te gaan: "Zo zie je maar dat in de voetbalwereld alles kan gebeuren. Ik heb altijd in mijn hoofd gehad dat ik er klaar voor moest zijn als het moment zou komen. De trainer gaf me altijd mee dat ik goed bezig was en zo door moest gaan. Dan weet je dat de kans een keer kan komen als Andries een mindere periode heeft. Dit had ik ook niet verwacht, maar het gebeurt wel. Ik heb er heel veel zin in. "

De voormalig doelman van onder meer PEC Zwolle en FC Emmen maakte indruk in de bekerwedstrijden tegen VVV-Venlo en Vitesse. "In die wedstrijden heb ik wel wat laten zien. En het is ook een kwestie van gewoon je werk doen. Het scheelt dat ik inmiddels al veel ervaring heb, dan stap je ook zonder wedstrijdritme wat makkelijker het veld op."

Bijzondere bedrukkingen: NEC-namen in braille, kindertekeningen bij FC Utrecht

NEC en FC Utrecht spelen hun wedstrijden dit weekend in speciale shirts. Bij NEC staan tijdens het duel met Heracles de namen van de spelers in braille op op hun rug, ter ere van het tienjarig bestaan van de blindentribune in het stadion van de Nijmegenaren. Op dat deel van de tribune kunnen blinde en slechtziende fans de wedstrijd volgen met live-commentaar via headsets.

Ook FC Utrecht past de shirt voor dit weekend aan voor een maatschappelijke actie. Zij hebben de namen en rugnummers laten tekenen door kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De kinderen zijn ook als 'vips' aanwezig in skyboxen tijdens de wedstrijd tegen FC Volendam.

Na de wedstrijden worden de shirts bij beide clubs geveild voor het goede doel.

AZ-uit volgens Slot 'altijd een uitdaging', Van den Belt geblesseerd

"AZ zit in een wat lastigere fase omdat ze een aantal keren niet gewonnen hebben", ziet Feyenoord-coach Arne Slot. "Maar als je naar het onderliggende spel kijkt is het nog altijd een goed georganiseerde ploeg. Elke wedstrijd is voor ons moeilijk, een uitwedstrijd nog iets meer, en een uitwedstrijd tegen de nummer vier van Nederland is helemaal een uitdaging voor ons."

De Rotterdammers zullen het moeten doen zonder Thomas van den Belt. De middenvelder, afgelopen weekend nog basisspeler tegen FC Twente, ontbreekt door een hamstringblessure.

De wedstrijd tegen AZ, waar Slot trainer was voor hij naar Rotterdam vertrok, is voor de trainer een speciaal duel. "Het is altijd bijzonder om naar een club te gaan waar je gewerkt hebt. Helemaal als je er met bijzonder veel plezier hebt gewerkt. Ondanks dat het de enige club is waar ik op één dag een nare ervaring heb opgedaan."

Feyenoord en AZ treffen elkaar twee keer in vier dagen: zondag in de eredivisie, woensdag in de KNVB-beker. Slot maakt geen onderscheid: "De beste manier om de bekerwedstrijd van woensdag te benaderen is om de wedstrijd van zondag te winnen."

Thomas van den Belt

Slot: 'Jammer dat we geen versterking hebben gevonden'

Feyenoord-trainer Arne Slot vindt het jammer dat er geen versterking is gevonden in januari. Daar is naar gezocht, maar geen speler die voldeed aan de eisen van Slot en Feyenoord bleek haalbaar.

"Ik heb aangegeven wat ik denk dat we erbij moeten halen om onze kans te vergroten om succesvoller te zijn in de tweede seizoenshelft", zegt Slot op de persconferentie. "Daar heb ik ook bij gezegd dat het ons zoeken is naar speld in een hooiberg. Die speld hebben wij niet gevonden. Het is jammer voor het team en de club dat dat niet gelukt is.

Feyenoord neemt wel afscheid van een speler: Javairo Dilrosun vertrekt naar Club America in Mexico. Slot ziet daar ook het positieve van in: "Het is goed voor de club dat we substantieel meer binnen krijgen dan uitgeven. Zetten een stevigere basis onder de financiële draagkracht van Feyenoord. Hoe sterker dat is, hoe beter de komende transferwindows kunnen worden."

Arne Slot

Bosz over kwaliteiten Ajax: 'Zijn altijd in staat om te scoren'

Bosz over Ajax: 'Zij wisten als enigen twee keer tegen ons te scoren'

Vertrek Akpom was 'no go' voor Van 't Schip

Tot de laatste avond van de transferperiode werd er vanuit Engeland getrokken aan Ajacied Chuba Akpom. Trainer John van 't Schip is blij dat hij nog altijd over de aanvaller kan beschikken.

"Voor mij was het duidelijk dat ik Chuba niet kwijt wil, omdat hij belangrijk voor ons is", aldus Van 't Schip op de persconferentie. Nottingham Forest zou op de laatste dag nog meerdere pogingen te hebben gedaan Akpom (op huurbasis) over te nemen. Van 't Schip: "Dan laat je iemand gaan zonder er iets voor terug te halen. Dus voor mij was het een no go."

John van 't Schip

Henderson start bij Ajax tegen PSV

Jordan Henderson debuteert morgen in de basis bij Ajax in de wedstrijd tegen PSV. "Jordan is fit, maar hij ontbeert wel wat wedstrijdritme", zegt Ajax-trainer John van 't Schip op de persconferentie. Toch heeft Van 't Schip niet getwijfeld of de winteraanwinst morgen in de basis staat. "Of hij het ook negentig minuten volhoudt, is een andere kwestie. Dat moeten we morgen bekijken."

"We hebben er een ervaren speler bij op een positie waar we iemand nodig hadden", aldus Van 't Schip over Henderson. "Wat dat betreft hebben we er een goede bij. Ik had er graag nog wat ervaring er bij willen hebben, maar dat is niet altijd makkelijk."

Geen Driouech, maar PSV heeft wel Saibari terug

Peters Bosz op de persconferentie

PSV was tot laat op de donderdagavond in de weer op de transfermarkt. Yorbe Vertessen vertrok op de laatste dag. "Ik heb hem toestemming gegeven om naar Union te gaan, en dat is ook gebeurd", zegt Peter Bosz over de transfer van Vertessen naar Berlijn. Door de blessure van Noa Lang wilden de Eindhovenaren toch nog een aanvallende versterking.

"Technisch-directeur Earnest Stewart hield me de hele avond op de hoogte van de transfer en dan is het op een gegeven moment klaar. Jammer dat Driouech niet is gekomen, maar we gaan verder", zegt Bosz. Voor hem was het op de laatste dag eenvoudig: "Driouech of niemand".

Het positieve nieuws voor de PSV-coach kwam uit Ivoorkust. Na de uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup kan Bosz namelijk weer beschikken over Ismael Saibari. Bosz: "Natuurlijk was Ismael heel graag doorgegaan, en hij heeft daar alles aan gedaan. Maar ik heb hem gemist en ben heel blij dat hij er weer is."

Of en hoeveel Saibari zaterdagavond gaat spelen tegen Ajax, wordt na de training bekeken. Dan moet ook blijken of Joey Veerman en Malik Tillman inzetbaar zijn.

Bosz noemt blessure Noa Lang 'persoonlijk drama'

"Dit is voor die jongen een persoonlijk drama", zegt PSV-trainer Peter Bosz op de persconferentie over de blessure van Noa Lang. "Hij was zo goed in vorm, maar krijgt nu klap op klap." De aanvaller keerde in januari terug na een hamstringblessure, maar viel in de competitiewedstrijd tegen Almere City uit met klachten aan zijn bovenbeen. Volgens PSV is Lang voor een langere periode niet inzetbaar.

"Iedereen kan zich voorstellen wat voor klap dit voor hem is", gaat Bosz verder. "Hij zal weer moeten revalideren. De eerste dag was voor hem verschrikkelijk. Maar het is knap hoe hij de knop omzet en meteen aan het herstel is gaan werken."

Over mogelijke oorzaken van Langs blessures tijdens dit seizoen wordt hard nagedacht in Eindhoven. "Die analyse proberen we te maken", zegt Bosz. "Je zal er nooit helemaal de vinger achter krijgen. Maar het is logisch dat je ook kritisch naar jezelf kijkt. Dat doen wij als trainers en de medische staf kijkt wat zij kunnen doen."

Tuchtcommissie: schorsing AZ-back Kasius

AZ moet het de komende wedstrijden doen zonder rechtsback Denzo Kasius. De verdediger is voor drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het uitduel met sc Heerenveen (2-2). Kasius maakte vlak voor rust een overtreding op Pawel Bochniewicz en kreeg na ingrijpen van de VAR rood.

AZ beraadt zich op een eventueel beroep tegen deze uitspraak, meldde de club. De Alkmaarders gingen maandag niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Daarom werd de zaak door de tuchtcommissie behandeld.

De schorsing van Kasius komt slecht uit voor de ploeg van trainer Maarten Martens, omdat vaste waarde Yukinari Sugawara met Japan actief is op de Azië Cup.

Driouech: gisteravond in Eindhoven, vanavond 'gewoon' bij Excelsior

Couhaib Driouech

'Deadline Day' op de Nederlandse transfermarkt draaide gisteren vooral om Couhaib Driouech. De buitenspeler leek op weg naar PSV als vervanger van Yorbe Vertressen. Feyenoord deed ook nog een poging, maar uiteindelijk bleef hij bij Excelsior. En dus trapt hij vanavond het eredivisieweekend af met de Rotterdammers tegen Almere City.

Bij PSV was alles in gereedheid gebracht voor de komst van Driouech, zo valt te lezen in het Eindhovens Dagblad. Over het transferbedrag (meer dan vier miljoen euro), waren de clubs akkoord. Maar Excelsior wilde een vervanger vinden voor Driouech verkocht werd. Dat bleek uiteindelijk het struikelblok.

De hoofdrolspeler en zijn zaakwaarnemer reden 's avonds toch naar Eindhoven, in de hoop de overstap alsnog rond te krijgen. Maar iets voor 22.00 uur ging de stekker eruit. Driouech reed weer terug naar Rotterdam, waar hij in ieder geval de rest van dit seizoen het publiek zal vermaken.

Mogelijke debutanten

In het Nederlandse betaalde voetbal zijn deze winter 171 spelers van club gewisseld. Tussen Nederlandse clubs werden 42 spelers getransfereerd, 61 spelers kwamen uit het buitenland naar Nederlandse clubs en 68 spelers vertrokken naar het buitenland.

Een flink deel van de spelers wisselde al eerder in de winter, zij hebben dus al gespeeld. Van de kersverse aanwinsten lijken onderstaande spelers dit weekend te kunnen debuteren voor hun nieuwe club in de eredivisie.

Mogelijke debutanten per wedstrijd

Almere City Excelsior
- -
FC Twente RKC Waalwijk
Myron Boadu, Anass Salah-Eddine -
Fortuna Sittard sc Heerenveen
Jayden Braaf, Umaro Embalo Nathan Tjoe-A-On
Ajax PSV
Jordan Henderson, Julian Rijkhoff -
NEC Heracles
Sylla Sow Ajdin Hrustic, Fredrik Oppegard
Vitesse Go Ahead Eagles
Mexx Meerdink, Anis Hadj Moussa, Paxton Aaronson (nog geen werkvergunning) Søren Tengstedt
AZ Feyenoord
Lequincio Zeefuik, Goncalo Esteves -
FC Utrecht FC Volendam
Jeppe Okkels, Niklas Vesterlund, Tim Handwerker Alex Guessand
Sparta PEC Zwolle
- Filip Krastev, Silvester van de Water, Kaj de Rooij

Henderson, Boadu en Mattson: de grootste eredivisietransfers

De rookwolken van de winterse transferperiode zijn opgetrokken. Vooral rond Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech was het tot in de laatste uurtjes chaotisch, maar zowel Feyenoord als PSV greep naast het 21-jarige talent.

Van alle transfers die deze winter wél afgerond werden, hebben we de grootste deals op een rijtje gezet. Van de vertrokken NEC-smaakmaker Magnus Mattsson tot voormalig Champions League-winnaar Jordan Henderson naar Ajax en natuurlijk de rentree van Myron Boadu op de Nederlandse velden.

Welkom!

Welkom in ons eredivisieblog, waarin we warmdraaien voor een hopelijk mooi voetbalweekend met, op papier, twee topwedstrijden. Vanavond staat met Almere City - Excelsior de eerste wedstrijd van de twintigste speelronde op het programma.

Morgen gaat koploper PSV op bezoek bij Ajax, de trainers van beide teams blikken vanmiddag vooruit op de topper.

Met AZ - Feyenoord worden de liefhebbers zondagmiddag hopelijk weer verwend.

  • NOS
    Het programma in de eredivisie
  • NOS
    De stand in de eredivisie