NOS Voetbal

PSV zonder Driouech en Vertessen naar Ajax: 'Niet bezorgd, hebben sterke selectie'

De transferperiode van PSV: 'Ik sla niet met de vuist op tafel'

PSV speelt morgenavond om 20.00 uur de topper tegen Ajax in de eredivisie en zal zonder Couhaib Driouech proberen om de Amsterdammers op de knieën te krijgen. De Excelsior-uitblinker stond in de belangstelling van de Eindhovense koploper tijdens de winterse transferperiode, maar moest uiteindelijk in Kralingen blijven.

"Technisch-directeur Earnest Stewart hield me de hele avond op de hoogte van de transfer, maar soms is het op een gegeven moment wel klaar. Jammer dat Driouech niet is gekomen, toch gaan we verder", reageert PSV-trainer Peter Bosz op een persconferentie.

Ook zonder Driouech kijkt Bosz uit naar het duel met Ajax, dat vijfde staat en 21 punten achterstand heeft op PSV. "Het blijft natuurlijk wel altijd Ajax en ze zijn een stuk beter bezig onder trainer John van 't Schip."

Een aanvaller minder

Ajax is de eerste tegenstander na een wat teleurstellende transferperiode van PSV. Driouech was de beoogde vervanger van de naar Duitsland (Union Berlin) vertrokken Yorbe Vertessen, maar vooral gewenst door de blessure van Noa Lang. Stewart: "Toen Noa (Lang) uitviel, gingen we toch kijken hoe we het team nog konden versterken."

Die vervanger moest dan wel van de juiste kwaliteit zijn, beamen Bosz en Stewart, en in dat plaatje paste nu alleen de 21-jarige Driouech.

De aanvaller was in Brabant en de clubfotograaf kwam zich al melden op sportcomplex de Herdgang. Excelsior dwarsboomde echter de medische keuring bij gebrek aan een vervanger, erkent Stewart.

  • ANP
    Driouech moest de vervanger worden van de geblesseerde Lang nadat Vertessen al eerder om een transfer had gevraagd
  • ANP
    Vertessen moest er even op wachten, maar mocht uiteindelijk toch vertrekken bij PSV

Kon Vertessen dan niet blijven? "Ik had hem toestemming gegeven om te vertrekken. Die jongen wilde meer spelen en als we bepaalde dingen toezeggen dan moeten we dat ook nakomen", vertelt Bosz over het vertrek van de Belg.

Na de blessure van Lang hielden de Eindhovenaren Vertessen even in de wachtkamer en dat is logisch volgens Bosz. "Er zijn meer jongens die minder minuten maken en uiteindelijk bepaalt de club of iemand mag gaan."

Desondanks vindt Bosz dat PSV het verlies van Vertessen en de blessure van Lang prima kan opvangen met de huidige spelersgroep. "Ik ben niet bezorgd, we hebben een sterke selectie."

Kritisch op medische staf

Bosz zal de komende tijd geen beroep kunnen doen op Lang. Zijn hamstringblessure blijft maar doorslepen. Weer moet de 24-jarige vleugelaanvaller langere tijd toekijken. "Voor iedereen een teleurstelling en voor hemzelf is het een persoonlijk drama", reageert Bosz.

"Er zijn meerdere factoren die meespelen en we zullen intern een analyse maken om te kijken waar het fout gaat, maar er is niet één specifiek antwoord".

Lang is weer geblesseerd en ligt er mogelijk maanden uit

In die beoordeling is PSV ook kritisch op zichzelf, vertelt de coach verder. "We kijken naar onszelf, de medische staf en de speler. We hebben hem voorzichtig willen brengen en het was toch te vroeg."

Dat is volgens de Nederlandse hoofdtrainer nooit alleen maar botte pech, "maar je kan er nooit precies de vinger achter krijgen."

Twee keer scoren

Bosz en de PSV-defensie moeten op hun hoede zijn wanneer ze op bezoek komen in de Johan Cruijff Arena. "Ze winnen acht van hun laatste negen duels en het ziet er qua voetbal een stuk stabieler uit", merkt de 60-jarige Bosz op.

Bosz over Ajax: 'Zij wisten als enigen twee keer tegen ons te scoren'

Toch zal PSV niet met een meer behoudende speelstijl gaan aantreden tegen Ajax. "Wij staan met dit spel bovenaan, maar de voorhoede van Ajax is altijd in staat om te scoren. Zij zijn de enige eredivisieploeg die tegen ons twee treffers wist te maken."

Of Joey Veerman weer van de partij zal zijn, is nog onzeker. Wel kan Ismael Saibari mogelijk weer spelen na zijn terugkeer van de Afrika Cup met Marokko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl