Yorbe Vertessen in het shirt van 1. FC Union Berlin
NOS Voetbal

Kogel dan toch door de kerk: Vertessen verruilt PSV voor Union Berlin

Yorbe Vertessen heeft zijn vurig gewenste transfer dan toch te pakken. De vorige maand 23 jaar geworden Belg verruilt PSV voor FC Union Berlin.

De overgang van Vertessen zat er al een tijdje aan te komen, maar kwam op losse schroeven te staan toen Noa Lang opnieuw geblesseerd raakte en PSV zonder voldoende buitenspelers dreigde te komen te zitten. De koploper in de eredivisie, die ook nog actief is in de Champions League, dacht erover om de reeds in Berlijn vertoevende en ook al gekeurde linkerspits alsnog terug te halen.

Zover is het uiteindelijk niet gekomen en dus laat Vertessen na vijftien jaar Eindhoven achter zich. Hij meldde zich daar in 2009 op de PSV Academy en maakte eind 2020 onder trainer Roger Schmidt zijn debuut in het eerste elftal.

Vertessen zou uiteindelijk 102 wedstrijden voor PSV 1 spelen, waarin hij achttien keer scoorde en tien assists gaf.

Yorbe Vertessen

De Belg was in november nog van grote waarde voor de ploeg van trainer Peter Bosz in de Champions League-wedstrijd bij Sevilla. Een kopbal van de invaller werd door Nemanja Gudelj in eigen doel gelopen (2-2) en uit een voorzet van zijn voet maakte Ricardo Pepi de doorslaggevende 2-3.

Op een basisplaats kon Vertessen echter onder trainer Peter Bosz niet rekenen en dus koos hij eieren voor zijn geld in Duitsland. PSV ontvangt zo'n 5 miljoen euro voor de rappe buitenspeler.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl