Joey Veerman met Jordan Teze na het winnende doelpunt
    Saibari viert zijn doelpunt tegen Sevilla
    Luuk de Jong en Yorbe Vertessen vieren de 2-2
    Youssef En-Nesyri maakt de 2-0 tegen PSV
  • ANP
    Doelman Benitez en Boscagli balen
  • Reuters
    Sergio Ramos rent juichend weg na zijn goal tegen PSV

PSV heeft voor het eerst in zeven jaar de achtste finales van de Champions League bereikt. Zelf won PSV na een comeback met 2-3 bij Sevilla FC, later op de avond was winst van Arsenal nodig om door te gaan. De Engelsen stelden PSV niet teleur en versloegen Lens met maar liefst 6-0.

PSV kwam bij zevenvoudig Europa League-winnaar Sevilla terug van een 2-0 achterstand en vocht zich tegen tien Spanjaarden (rood Lucas Ocampos) naar een spectaculaire overwinning.

De winnende goal van Ricardo Pepi viel twee minuten in blessuretijd en zorgde ervoor dat trainer Peter Bosz en alle andere PSV'ers euforisch waren en een gat in de lucht sprongen.

Zwakke eerste helft PSV

De wedstrijd leek vlak na rust al beslist te zijn in het voordeel van Sevilla. Sergio Ramos had voor rust de 1-0 gemaakt, wat het 10.000ste doelpunt in de Champions League-historie betekende.

En al snel in de tweede helft lag ook de 2-0 in het doel, toen En-Nesyri de bal langs Walter Benitez, die wat twijfelend zijn doel uitkwam, werkte. PSV had weinig in te brengen tegen de Spanjaarden en zag ook nog Hirving Lozano geblesseerd uitvallen in de 44ste minuut.

De ploeg van Bosz mocht zelfs nog van geluk spreken dat het op dat moment niet tegen een grotere achterstand aankeek. Djibril Sow had een voorzet van Dodi Lukebakio binnengetikt, maar de VAR constateerde een handsbal, en En-Nesyri had de bal snoeihard op de lat gekopt.

Maar de Eindhovenaren kregen 25 minuten voor het einde van de wedstrijd onverwachts een sprankje hoop toen Ocampos met zijn tweede gele kaart en dus rood moest vertrekken.

Ismael Saibari zorgde daarna op zeer fraaie wijze voor de aansluitingstreffer. De invaller stond met zijn rug naar het doel en volleerde de bal achterwaarts de kruising in. Opnieuw Saibari nam het doel van Sevilla daarna onder vuur, maar hij zag zijn inzet dit keer van de lijn gehaald worden.

Het was uiteindelijk Yorbe Vertessen die voor de gelijkmaker zorgde, al had hij bij dat doelpunt wel wat hulp nodig van Sevilla-verdediger Nemanja Gudelj. De kopbal van Vertessen was het doel nooit ingegaan als Gudelj er niet tegenaan was gelopen.

In de blessuretijd, die zes minuten duurde, zorgde Pepi er uiteindelijk voor dat PSV drie punten mee terug kon nemen naar Eindhoven.

Luister hieronder naar een compilatie van het radiocommentaar bij Sevilla-PSV.

Arsenal had de winst op Lens vooral te danken aan een fabelachtig eerste halfuur. Dankzij goals van Kai Havertz, Gabriel Jesus, Bukayo Saka en Gabriel Martinelli werd het daarin 4-0 voor The Gunners. In blessuretijd van de eerste helft maakte oud-Vitesse- en Heerenveen-speler Martin Ödegaard er nog 5-0 van.

Beide ploegen geloofden het wel in de tweede helft, vlak voor tijd maakte Jorginho er vanaf de strafschopstip nog 6-0 van. Zonder zijn welbekende hupje in de aanloop overigens.