Erik ten Hag denkt er het zijne van op de bank in Istanbul.
NOS VoetbalAangepast

Ziyech zit Ten Hag dwars: United op rand uitschakeling na 3-3 tegen Galatasaray

Wie spektakel wil zien in de Champions League doet er dit jaar goed aan om af te stemmen op Manchester United. Het begon met een 4-3 nederlaag in München, verloor daarna thuis met 3-2 van Galatasaray en later ook nog met 4-3 in Kopenhagen.

Ook vanavond in Istanbul maakten Galatasaray en United er een knotsgek kansenfestival van. Mede dankzij twee treffers van Hakim Ziyech (beiden geholpen door een blunderende doelman André Onana) eindigde het duel in 3-3.

Stuntje Kopenhagen tegen Bayern

Later op de avond stuntte FC Kopenhagen tegen het al geplaatste Bayern München: 0-0. Daardoor blijft United laatste in groep A met vier punten, een punt minder dan Galatasaray en FC Kopenhagen.

Daardoor is er nog wel een laatste strohalm: een zege over twee weken tegen Bayern en een remise in het andere duel is voldoende voor de achtste finales.

Na de wedstrijd was er een lange omhelzing tussen United-trainer Erik ten Hag en zijn vroegere Ajax-protégé Ziyech. De Champions League-kraker had een hoog eredivisiereünie-gehalte met Onana, Antony, Sofyan Amrabat (United), Ziyech, Dries Mertens en Angeliño (Galatasaray) binnen de lijnen.

Ze maakten er een spektakel van, al leek het affiche vooraf letterlijk in het water te vallen door de aanhoudende regen. Wellicht speelde de staat van het veld een rol in de keuze van beide ploegen om het middenveld zo veel mogelijk over te slaan en zo snel mogelijk de diepte te zoeken.

Wat volgde was een kansenfestival zonder weerga.

Weer Garnacho

Afgelopen zondag duurde het amper drie minuten voor Alejandro Garnacho - met een fenomenale omhaal - de score opende. Nu duurde het iets meer dan tien minuten en was de treffer iets minder fraai.

Garnacho werd slim vrijgespeeld door Bruno Fernandes, schoot de bal snoeihard in het dak van het doel en jende het Turkse publiek daarna met de hand achter het oor.

Trainer Erik ten Hag knuffelt goudhaantje Alejandro Garnacho die tegen Galatasaray de score opende.

Dat werd hem niet in dank afgenomen: terwijl de voorwerpen om de oren vlogen werd Garnacho door zijn ploeggenoten en later ook de Spaanse arbiter José Maria Sánchez tot kalmte gemaand.

Vlak daarna kopte Torreira bijna de gelijkmaker binnen, maar Onana hield de bal miraculeus uit het doel. Daarna leek Scott McTominay de bal tegen de hand te krijgen, maar scheidsrechter Sánchez zag er niets in.

Beauty Fernandes

Terwijl de thuisclub aanviel, zorgde Fernandes binnen twintig minuten al voor het mooiste moment van de wedstrijd. De Portugees kreeg de bal op een meter of dertig, legde hem nog even goed voor zijn rechter en joeg de bal vervolgens onhoudbaar in de kruising.

Bruno Fernandes loopt nochalant weg na zijn schitterende 2-0 tegen Galatasaray.

Luke Shaw had halverwege de eerste helft ook nog de 0-3 op zijn schoen, maar de linksback werkte de bal van dichtbij over het Turkse doel.

Ziyech scoort

Vlak daarna bracht Ziyech de spanning terug uit een houdbaar ogende vrije trap. Hij schoot door de muur en zette zijn voormalige Ajax-ploeggenoot Onana daarmee op het verkeerde been.

Op slag van rust dacht Mauro Icardi de 2-2 te maken, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Niet de Argentijn, maar Mertens bleek een fractie buitenspel te staan.

In de tegenstoot was het United dat het doel wist te vinden. Antony vond Aaron Wan-Bissaka en diens voorzet werd binnengegleden door McTominay: 1-3.

Hakim Ziyech viert zijn aansluitingstreffer tegen Manchester United op bescheiden wijze.

Galatasaray leek even uit het veld geslagen, maar ontwaakte toen Ziyech voor de tweede keer het doel vond uit een vrije trap. Leek de eerste treffer van Ziyech houdbaar, dit keer kwam de tegentreffer compleet voor rekening van Onana.

De oud-doelman van Ajax schatte de trap volledig verkeerd in en werkte hem in het eigen doel.

Even later kwam Galatasaray ook nog op 3-3 en dit keer viel Onana niets te verwijten. Invaller Kerem Aktürkoglu knalde op prachtige wijze in de bovenhoek.

Fernandes raakt de paal

Opgestuwd door het publiek vergat Galatasaray daarna te verdedigen en kwam een paar keer goed weg. Fernandes kwam het dichtst in de buurt van een treffer: de aanvoerder van United schoot van afstand tegen de paal.

Het bleef 3-3 en daarmee heeft Galatasaray de beste papieren om door te stoten.

  • AFP
    Veel steunbetuigingen aan Palestina op de tribunes van Galatasaray vanavond.
  • AFP
    Fans van Galatasaray toonden Palestijnse vlaggen en een groot spandoek met de leus 'Humanity is dying in Gaza'.

Bayern was al zeker van de eerste plaats in groep A, speelde toch met de sterkste elf, maar maakte een ongeïnspireerde indruk tegen FC Kopenhagen. De Denen - met Kevin Diks (ex-Vitesse en Feyenoord) kregen aanvankelijk de grootste kansen, maar wisten die niet te verzilveren.

Zo liet topscorer Harry Kane zich na een uur voor het eerst gelden met een poeier op de vuisten van doelman Kamil Grabara. In de slotfase dachten de Duitsers tot twee keer toe een strafschop te krijgen, maar de VAR lag dwars.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl