Feestende PSV'ers na de zege op Sevilla
NOS VoetbalAangepast

'Bizarre avond', maar PSV blijft kritisch: 'Eerste helft niet om aan te zien'

Zelden zagen we PSV-coach Peter Bosz uitbundiger juichen dan na de winnende treffer van zijn ploeg bij Sevilla FC (2-3) in de Champions League vanavond. Het doelpunt van Ricardo Pepi in blessuretijd maakte een comeback en Eindhovens feest in Sevilla compleet.

En het werd enkele uren later nóg mooier. Arsenal won van Lens, waardoor PSV al zeker is van de achtste finales. Het is voor het eerst sinds 2015 dat de Eindhovenaren overwinteren in de Champions League.

"Als het loopt, kun je vaak wat rustiger blijven zitten, maar dat was vanavond niet het geval", verklaart Bosz zijn vreugde-uitbarsting in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuan.

Groot feest

Na het laatste fluitsignaal verplaatste het feest zich naar de kleedkamer. "Juichen, op allerlei dingen slaan, flesjes gooien, water gooien in de lucht", somt verdediger Jordan Teze de taferelen op.

Ook voormalig bondscoach Louis van Gaal, die op uitnodiging van PSV in Sevilla was, vierde het succes uitbundig mee met genodigden.

Toch is zowel Bosz als Teze ook kritisch op het spel van PSV. Bosz: "Het was in het begin nog wel redelijk, maar daarna heb ik niet meer het elftal gezien dat ik dit seizoen heb leren kennen. Voetballend was het niet goed, maar ook in duels waren we veel te slap. We verloren veel duels en maakten onlogische keuzes."

"Als ik eerlijk moet zijn, was de eerste helft niet om aan te zien van onze kant", vindt Teze. "De tweede helft was heel moeilijk. Ze scoren best wel snel en dan moet je weer achter de feiten aan gaan lopen."

Maar de verdediger vertelt dat PSV vertrouwen bleef houden in een goed resultaat en dat bleek terecht. Na een rode kaart van Lucas Ocampos kantelde de wedstrijd compleet.

"Je moet niet vergeten dat zij in een heel lastige fase zitten", doelt Bosz op een slechte reeks van Sevilla, dat de vijftiende plaats bezet in La Liga. "Ik noemde dat al 'dun ijs' als het even tegenzit. Ze krijgen rood en snel daarna maken we de 2-1. Dan begint de onzekerheid bij hen toe te slaan."

Bizarre avond

PSV profiteerde optimaal van die onzekerheid en sleepte via een eigen doelpunt van Nemanja Gudelj en een rake kopbal van Ricardo Pepi de zege uit het vuur.

Bosz vat het duel dan ook als volgt samen. "Als je totaal niet in de wedstrijd zit en als het er niet naar uitzag dat je terugkomt in de wedstrijd, maar uiteindelijk toch met 3-2 wint, dan mag je wel van een bizarre avond spreken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl