Nicolás Paz (19) schoot Real Madrid op 3-2 tegen Napoli.
NOS Voetbal

Jonkie Paz schenkt Real zege op Napoli, Benfica geeft 3-0 voorsprong weg

Napoli heeft zich nog niet verzekerd van de achtste finales van de Champions League. In een hoogstaand en aantrekkelijk duel in Santiago Bernabeu verloren de Italianen met 4-2 van Real Madrid.

Omdat SC Braga thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen Union Berlin is de tweede plek in groep C wel dichtbij. Over twee weken mag Napoli een kleine nederlaag lijden tegen de Portugezen om door te gaan.

In groep D liet Benfica de eerste zege deze campagne uit handen glippen. Tegen een B-elftal van Internazionale stonden de Portugezen bij rust 3-0 voor, maar na rust kwam Inter toch nog terug tot 3-3.

Napoli kon zich verzekeren van overwintering in het kampioenenbal. Dan moest de kampioen van Italië op bezoek bij Real wel minimaal hetzelfde resultaat halen als het Portugese Braga thuis tegen Union Berlin.

De Italianen begonnen ook uitstekend in Madrid. Giovanni Simeone, zoon van Atlético-trainer Diego Simeone, stond aan het einde van een knappe aanval en schoot Napoli verrassend op 1-0.

Wonderkind

Real reageerde snel via de in bloedvorm verkerende Rodrygo. De Braziliaan, dit weekend ook al goed voor twee fraaie treffers, krulde de bal onhoudbaar in de kruising. Daarna liet het andere wonderkind van Real zich gelden: uit een afgemeten voorzet van David Alaba kopte Jude Bellingham de 2-1 tegen de touwen.

  • AFP
    Jude Bellingham kopte Real Madrid op 2-1 in het Champions League-duel met Napoli.
  • AFP
    Giovanni Simeone, zoon van Atlético-coach Diego Simeone, zette Napoli op 1-0 tegen Real Madrid.

Kort na rust kwam Napoli weer op gelijke hoogte via André-Frank Zambo Anguissa, die eerst een voorzet terug in de voeten kreeg en vervolgens vanuit een lastige hoek verwoestend uithaalde.

Daarna kreeg Napoli - met de van een dijbeenblessure herstelde Victor Osimhen als invaller - zelfs kansen op meer. Naarmate de tweede helft vorderde moest Napoli toch steeds verder terug.

Doelman Meret redde nog knap op een inzet van Bellingham, maar ging even later stevig in de fout op een verdekt schot van de pas 19-jarige Nicolás Paz: 3-2. Joselu maakte er in blessuretijd ook nog 4-2 van.

Braga houdt hoop

Door de nederlaag moet Napoli toch nog vrezen, al zag het daar niet naar uit. Zeker niet toen Braga in eigen huis tegen Union Berlin al snel met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Sikou Niakaté.

Kort voor rust schoot Robin Gosens (oud-Heracles en FC Dordrecht) met een bekeken schot de club uit Berlijn op voorsprong. Braga gaf niet op en na rust liep Álvaro Djalo Union-verdediger Leonardo Bonucci eruit en knalde de tien uit Braga - in de stromende regen - op 1-1.

Over twee weken kan Braga zich alsnog plaatsen voor de achtste finales als het met minimaal twee doelpunten verschil wint in Napoli.

In groep D van de Champions League waren de kaarten al zo goed als geschud. Real Sociedad en Internazionale - de verrassende finalist van vorig jaar - waren vooraf al zeker van de achtste finales.

Voor Inter was de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Benfica vooral een hinderlijke onderbreking tussen de toppers in de Serie A met Juventus (1-1) en Napoli en dus gaf trainer Simone Inazghi de meeste van zijn basiskrachten rust.

Hattrick João Mario

Voor Davy Klaassen bood dat de kans om zich weer eens te tonen, naast Stefan de Vrij die als een van de weinigen wel zijn plek behield. De Italiaanse koploper kreeg het deksel al snel op de neus: binnen vijf minuten schoof João Mário de bal langs de debuterende doelman Emil Audero.

João Mario maakte een hattrick voor Benfica in de eerste helft tegen Internazionale.

En daar bleef het niet bij. Na iets meer dan een half uur stond het al 3-0 en had Mario zijn hattrick binnen. En opvallend genoeg kwam de assist ook drie keer van dezelfde voet, die van de Deen Casper Tengstedt.

Toch veranderde niet alles in goud wat de Portugees aanraakte. Kort na rust verloor hij Marko Arnautovic uit het oog en hoewel diens treffer aanvankelijk werd afgekeurd door de arbitrage wegens buitenspel gunde de VAR de oud-speler van FC Twente de treffer: 3-1.

Toen vlak daarna Davide Frattesi een voorzet van Francesco Acerbi ineens uit de lucht in het doel werkte voor 3-2, geloofde Inter toch nog in een ommekeer.

Davy Klaassen kreeg een kans in de basis van Inter in het Champions League-duel met Benfica.

En die kwam er ook, want in de 70ste minuut kreeg Inter een strafschop na een lichte overtreding van Nicolas Otamendi op Marcus Thuram. Alexis Sánchez bleef kalm en bepaalde de eindstand op 3-3.

Real Sociedad stuit op Schlager

Real Sociedad, dat als koploper begon aan de speelronde, kreeg in eigen huis kans op kans tegen Red Bull Salzburg, maar stuitte telkens op de uitblinkende doelman Alexander Schlager.

Het bleef 0-0 in Baskenland. Over twee weken mogen de Basken gaan strijden met Inter om de eerste plaats in groep D.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl