Yorbe Vertessen
NOS VoetbalAangepast

PSV staat voor moreel dilemma: transfer Vertessen blokkeren na blessure Lang?

Yorbe Vertessen was enthousiast, na zijn rondleiding gisteren bij Union Berlin. Bundesliga-voetbal spelen voor een ambitieuze cultclub uit Berlijn. Een geweldig perspectief voor de Belg na een gebrek aan speeltijd bij PSV.

En toen kwamen de scans van Noa Lang uit de MRI gerold: de sterspeler blijkt opnieuw behoorlijk ernstig geblesseerd te zijn. En dus wil PSV misschien tóch nog een streep zetten door de transfer van Vertessen.

Het lijkt een moreel dilemma voor PSV. Kunnen de Eindhovenaren nog voor het vertrek van Vertessen gaan liggen? De deal was al helemaal rond, het Tikkie van 4,75 miljoen euro klaar om te worden verstuurd.

Vanuit Berlijn benadrukt de entourage van Vertessen dat men er vanuit gaat dat PSV hem gewoon naar Union Berlin laat gaan. Hij is ook al medisch gekeurd. PSV wil vooralsnog niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Technisch gezien lijkt PSV in zijn recht te staan. Het contract van Vertessen in Eindhoven loopt nog door tot medio 2025 en de club tekende nog helemaal niets. Toch is het hoogst ongebruikelijk om een transfer nog zó laat te blokkeren.

Reactie Levchenko

Evgeniy Levchenko vertegenwoordigt bij de VVCS de belangen van de clubvoetballers in Nederland. Hij kent de situatie van Vertessen niet in detail, maar laat in algemene zin weten dat hij hoopt dat de situatie snel recht wordt gestreken.

"Ik heb een situatie als deze niet eerder voorbij zien komen", zegt hij. "Het is belangrijk dat men zich erop concentreert om gezamenlijk tot een afspraak te komen. Je hebt niks aan een speler die op deze manier terugkomt."

Levchenko: "Strikt juridisch gezien kan je iemand op zo'n manier aan zijn contract houden, maar vanuit menselijk aspect wil je niet dat iemand een speelbal wordt. Om iemand na zijn medische keuring terug te halen, komt ook niet professioneel over."

Driouech of Danjuma?

Vertessen terughalen uit Berlijn is niet de enige uitweg die PSV ziet. Volgens het ED denkt technisch directeur Earnest Stewart ook aan Couhaib Driouech van Excelsior. Die 21-jarige dribbelaar zou echter zo'n vijf miljoen euro moeten kosten en dat vindt PSV te gortig. Ook de komst van Oranje-international Arnaut Danjuma (Everton) lijkt nog niet haalbaar volgens de krant.

PSV heeft nog tot donderdagnacht om een oplossing te bedenken. Om 00.00 uur sluit dan de transfermarkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl