NOS Voetbal

Koploper Willem II speelt voor derde keer op rij gelijk, ADO komt dichterbij

Eerstedivisiekoploper Willem II heeft voor de derde keer op rij niet weten te winnen. Tegen subtopper Cambuur kwamen de Tilburgers op eigen veld opnieuw niet verder dan 1-1.

Omdat nummer twee ADO Den Haag wel won, met 3-1 van TOP Oss, is de voorsprong van de Tilburgers van zeven naar vijf punten geslonken.

Willem II ging als trotse koploper de winterstop in, maar de laatste twee wedstrijden morste de ploeg van Peter Maes punten tegen de beloftenteams van Ajax en PSV. Ook die wedstrijden eindigden in 1-1.

Tegen Cambuur, dat zevende staat, kwamen de Tilburgers al vroeg op achterstand.

Twee discutabele strafschoppen

De ploeg van Henk de Jong, die acht (reserve)spelers moest missen vanwege een griepgolf, kreeg na zes minuten een discutabele penalty na een vermeende overtreding van Tommy St. Jago. Die buitenkansjes zijn dit seizoen wel besteed aan Milan Smit, die al goed was voor zes rake strafschoppen. De spits schoot ook zijn zevende feilloos binnen.

De gelijkmaker viel een kwartier later, ook via een strafschop waarover werd nagepraat omdat de handsbal discutabel was. Thijs Oosting miste in eerste instantie, maar maakte er in de herkansing alsnog 1-1 van.

Willem II zette daarna flink druk en perste er nog een slotoffensief uit, maar een doelpunt viel niet meer.

De uitslag in Tilburg was goed nieuws voor ADO, dat in Oss weinig moeite had met de nummer voorlaatst van de Keuken Kampioen Divisie.

TOP Oss won weliswaar de laatste twee wedstrijden en is daardoor geen hekkensluiter meer, maar de Haagse bezoekers waren een maatje te groot. Na ruim een half uur spelen stond het al 3-0 voor ADO, dankzij treffers van Kursad Surmeli, Henk Veerman en Jort van der Sande.

Konstantinos Doumtsios deed voor rust nog wel iets terug, maar toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In de tweede helft bleef het bij 3-1 voor de bezoekers.

Dordrecht beëindigt reeks Groningen, wedstrijd stilgelegd vanwege vuurwerk

FC Groningen was al twaalf wedstrijden ongeslagen in de eerste divisie, maar die reeks eindigde vrijdagavond op bezoek bij FC Dordrecht. De thuisploeg won met 1-0, na een zeer vroege treffer van Ilias Bronkhorst.

Meteen na de openingsgoal werd de wedstrijd stilgelegd, omdat toeschouwers in het bezoekersvak fakkels hadden ontstoken.

De wedstrijd wordt in de eerste helft stilgelegd vanwege rook op het veld

Na een half uur werd de wedstrijd hervat, maar de beste kansen bleven voor Dordrecht. Het bleef bij 1-0, waardoor Dordrecht de vijfde plaats overnam van Groningen.

Nummer vier De Graafschap liet ook punten liggen. Op bezoek bij NAC Breda bleef het 0-0. Ook Den Bosch en Helmond kwamen niet tot scoren, FC Emmen en FC Eindhoven hielden elkaar ook in evenwicht (1-1).

MVV scoorde er juist wel op los: de ploeg uit Maastricht won met liefst 6-1 van hekkensluiter Telstar. VVV-Venlo won met 3-2 van Jong PSV.

Belangrijke maand Willem II

Voor koploper Willem II is februari een cruciale maand, want de ploeg van Peter Maes speelt de komende weken achtereenvolgens tegen de nummer vier (De Graafschap), de nummer twee (ADO Den Haag) en de nummer drie (Roda JC).

Roda was tot vandaag de nummer twee in de eerste divisie, maar heeft nu een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. De ploeg uit Kerkrade speelt maandag uit tegen Jong AZ en kan dan de tweede plaats weer overnemen van ADO.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl