NOS Voetbal

Driouech over transfersoap: 'Feyenoord had sleutel, PSV heeft er alles aan gedaan'

Driouech: 'Kon naar links, kon naar rechts, het is links geworden'

Gisteravond was hij letterlijk onderweg naar PSV, vanavond stond hij in Almere op het veld namens Excelsior (2-1 verlies). Couhaib Driouech zag zijn transfer naar PSV op het laatste moment afketsen. In Studio Sport Eredivisie vertelt hij hoe hij die hectische slotdag van de transferperiode heeft beleefd.

"Het was een heel bewogen dag, de dag dat het moest gebeuren", zegt de 21-jarige buitenspeler, met een glimlach, ondanks de teleurstelling.

'Voor mijn gevoel kwam het heel dichtbij'

Zowel Feyenoord als PSV had afgelopen week interesse om Driouech over te nemen van Excelsior. PSV zag in hem vanwege het vertrek van Yorbe Vertessen naar Union Berlin en de blessure voor Noa Lang een alternatief voor de linkervleugel. PSV was het concreetst en de speler dacht de transfer donderdagavond af te ronden.

"Voor mijn gevoel kwam het heel dichtbij", spreekt Driouech over een transfer naar PSV. "Ik zat al in de auto. Op de snelweg. We wisten niet waar we naartoe moesten. Of we gaan naar rechts, of we gaan naar links. Uiteindelijk is het links geworden."

Driouech: 'Feyenoord had sleutel, PSV heeft er alles aan gedaan'

Met links bedoelt hij Excelsior. De Kralingers slaagden er niet in op tijd een vervanger te regelen en wilden Driouech daarom niet naar PSV laten vertrekken. Wat dat betreft had Feyenoord betere papieren. Die hadden het 18-jarige Slowaakse talent Leo Sauer in ruil aan Excelsior kunnen verhuren.

"Feyenoord had de sleutel", weet Driouech. "Maar voor mijn gevoel heeft PSV er alles aan gedaan, Feyenoord kon de sleutel inzetten, maar kwam er niet uit met Excelsior. Uiteindelijk kwam PSV er ook niet uit."

Hopen op nieuwe interesse in zomer

Laat op de avond werd duidelijk dat het niet tot een transfer zou komen. Het eerste wat Driouech toen deed, was contact opnemen met zijn trainer Marinus Dijkhuizen. "Ik heb hem gebeld om te zeggen dat ik er graag bij was tegen Almere."

Couhaib Driouech wordt vervangen

Op het veld merkte Driouech vandaag dat de hectische transferdag hem niet alleen hoofdbrekens had gekost. Na een anonieme wedstrijd werd hij in de 74ste minuut gewisseld.

Voor nu is handhaving met Excelsior zijn doel. Wie weet komen Feyenoord en PSV komende zomer terug: "Laten we daarop hopen", sluit Driouech af, nog steeds met een glimlach. "Het zou weer een luxeprobleem zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl