Europees voetbal
NOS VoetbalAangepast

Corner die geen corner was, nekt AZ • Van 't Schip neemt zijn 'jongens in bescherming'

liveblog gesloten

Tot morgen!

We gaan de boel afsluiten. Net als twee weken geleden was de avond met Europa League- en Conference League-voetbal geen succes voor de Nederlandse ploegen. Het Engelse voetbal blijkt, niet geheel verrassend, van een ander niveau dan het Nederlandse voetbal. Ajax verliest thuis met 0-2 van Brighton. AZ verliest met 2-1 van Aston Villa.

Treur niet, want morgen zijn we in de loop van de ochtend alweer terug met een nieuw liveblog als warming-up op een nieuw eredivisieweekend. Met ook al de eerste wedstrijd van speelronde 12: Fortuna Sittard - Heracles Almelo (20.00 uur).

Graag tot morgen!

De nieuwe stand in de groep van Ajax

De stand in groep B

De nieuwe stand in de groep van AZ

De stand in groep E

Zo gingen de duels van Ajax en AZ

Ajax heeft de eerste Europese wedstrijd met trainer John van 't Schip aan het roer in de Europa League verloren van Brighton & Hove Albion. De huidige nummer van de Premier League was in Amsterdam met 0-2 te sterk.

Door de nederlaag blijft Ajax na vier wedstrijden onderaan staan in de Europa League-groep met twee punten uit vier duels. Van de komende wedstrijden tegen Olympique Marseille en AEK Athene moet Ajax er minimaal één winnen om Europees te overwinteren, in de Europa League dan wel Conference League.

Lees verder via onderstaande link:

AZ heeft in de Conference League met 2-1 verloren bij Aston Villa in Birmingham. Door die nederlaag staat AZ er slecht voor om Europees te overwinteren.

De andere wedstrijd in de groep tussen Legia Warschau en Zrinjski Mostar eindigde namelijk in een 2-0 overwinning voor de Polen. Daardoor staan die nu na vier wedstrijden samen met Aston Villa op negen punten, AZ en Zrinjski staan op drie.

Willen de Alkmaarders nog kans houden om door te gaan, dan moeten beide laatste wedstrijden tegen Legia en Zrinjski in ieder geval worden gewonnen.

Lees verder via onderstaande link:

AVL-AZ | 90+5' Klaar!

Het is afgelopen in Birmingham! Aston Villa wint met 2-1 van AZ.

Lees het wedstrijdverslag via onderstaande link:

AVL-AZ | 90+4' Krachten vloeien weg

Nee, het zit er niet meer in voor AZ. De krachten vloeien weg. Het heeft dapper gestreden, is voor gekomen, maar kon het niet vasthouden. De bestorming van Villa was te groot.

Aston Villa - AZ: 2-1

AVL-AZ | 90' Vijf minuten extra

AZ heeft nog vijf minuten om de gelijkmaker te scoren. Want: vijf minuten blessuretijd.

Aston Villa - AZ: 2-1

AVL-AZ | 81' Goal Aston Villa!

En daar is ook de 2-1 van Aston Villa. Watkins kopt 'm binnen, staat net geen buitenspel. AZ is niet kansloos, want het maakt handig gebruik van de ruimte die de Engelsen bij AZ-counters geven.

Aston Villa - AZ: 2-1

Watkins kopt de 2-1 binnen

AVL-AZ | 77' AZ blijft loeren

AZ blijft loeren op de winnende goal. Niet voor de eerste keer na rust duiken ze gevaarlijk op achter de laatste linie van Aston Villa. Het is dat Mijnans de bal niet goed mee krijgt en ondersteboven wordt gelopen, maar een kans was het. Het is niet waterdicht bij Villa achterin. De ploeg van Pascal Jansen maakt goed gebruik van de zeeën van ruimte die achter de defensie ligt.

Aston Villa - AZ: 1-1

AVL-AZ | 74' Zaniolo valt in, mag dat wel?

De Italiaanse posterboy Nicolo Zaniolo valt in bij Aston Villa. Was hij niet betrokken bij een gokschandaal, horen we je denken. Dat klopt, Zaniolo wordt samen met Sandro Tonali verdacht van illegaal gokken. Begin oktober zijn ze weggestuurd uit het trainingskamp van de Italiaanse voetbalploeg. Tonali heeft bekend, mist daardoor het EK en de rest van het seizoen.

Naar Zaniolo loopt nog een onderzoek. De Italiaan werkt mee met een onderzoek van de Italiaanse voetbalbond. Aston Villa wacht de uitslag van het onderzoek af en tot die tijd mag Zaniolo gewoon uitkomen voor Villa.

Zaniolo in duel met Clasie

AVL-AZ | De corner die geen corner was

Kamara raakt de bal als laatste

De kans die Kamara kreeg was gigantisch: voor open doel schiet hij de bal bijna hoger over dan dat hij van het doel af staat. Zou het eraan hebben bijgedragen dat de scheidsrechters dachten dat de bal werd aangeraakt?

Uit de corner die wordt gegeven, scoort Aston Villa de 1-1. Maar duidelijk te zien in de herhaling (hieronder stilgezet): een corner had niet gegeven mogen worden.

Aston Villa - AZ: 1-1

AVL-AZ | 61' Goal Aston Villa!

Aston Villa doet al wat terug: 1-1 door Diego Carlos. Raak gekopt vanuit een hoekschop, die overigens helemaal geen hoekschop was, maar de VAR zegt er niets van.

Aston Villa - AZ: 1-1

Diego Carlos viert de 1-1 met Diaby

AVL-AZ | 52' Goal AZ!

En daar is de goal voor AZ! Uit de counter waar ze zo op loerden. Aston Villa komt bevlogen de kleedkamer uit, maar AZ komt op voorsprong: Pavlidis wordt diep gestuurd en blijft rustig oog in oog met Martinez: 0-1 voor AZ.

Aston Villa - AZ: 0-1

Pavlidis werkt de bal langs Martinez

AVL-AZ | 50' Aston Villa drukt

Aston Villa wil AZ geen hoop geven, zoveel is duidelijk. De druk wordt opgevoerd en AZ wordt achteruit geduwd. Het beuken op de AZ-muur is begonnen. Er zit weinig anders op voor AZ dan tegenhouden en loeren op de counter.

Aston Villa - AZ: 0-0

AVL-AZ | 46' Gaan we weer

We spelen weer in Birmingham! Zonder wijzigingen.

Aston Villa - AZ: 0-0

Vijftig jaar na eerste vrouweninterland: 'Van wieg naar Wiegman'

Niet voor niets nodigde sporthistoricus Jurryt van de Vooren de eerste internationals van het Nederlands vrouwenelftal uit in Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis in Amsterdam. De geschiedschrijving van het vrouwenvoetbal, in beeld, geluid en objecten, vertoont hiaten.

"Heel veel materiaal ligt nog bij de mensen thuis", zegt Van de Vooren.

Het was een moeizame weg naar de eerste officiële interland. Vrouwenvoetbal werd niet serieus genomen, door mannen. De KNVB erkende het bestaan simpelweg niet. Buiten de KNVB om werd op op 23 september 1956 de eerste officieuze interland afgewerkt. In Essen verloor Nederland met 2-1 van West-Duitsland.

Internationals blikken terug op eerste officiële interland van de Oranjevrouwen

AVL-AZ | 45+2' Rust in Birmingham

AZ leeft nog. Dat toonden ze in de laatste minuten van de eerste helft aan. Daarvoor hadden de Alkmaarders helemaal niets te zeggen. Met iets meer vernuft had Aston Villa toch allang op voorsprong moeten staan. Maar AZ mag hopen.

Aston Villa - AZ: 0-0

Riechedly Bazoer

AVL-AZ | 43' Plots tiki-taka AZ

Als bij toverslag voetbalt AZ zich met tiki-taka-spel dwars door de Engelse verdediging. Het begint op rechts bij Sugawara, komt bij Clasie terecht die chipt naar diep gelopen Mijnans, die weer terug legt op de meegelopen Pavlidis. Goal! Zo lijkt het even. Maar de grensrechter staat al met zijn vlag de lucht in. Buitenspel.

Even later krijgt Pavlidis nog een schietkand, maar Martinez redt. AZ leeft plots op.

Aston Villa - AZ: 0-0

AJX-BHA | Reacties Van Hecke en Rensch

Rensch noemt nederlaag tegen Brighton niet 'kansloos': 'Laten zien dat we een team zijn'
Van Hecke over stevige duels met Brobbey: 'Geniet er wel van, volgens mij hij ook'
Van 't Schip zag krachten wegvloeien bij Ajax: 'Neem de jongens zeker in bescherming'

AVL-AZ | 28' AZ doorstaat Villa-storm

Nee, AZ heeft niet zo veel te zeggen in Birmingham, maar de eerste storm van de thuisploeg is doorstaan. Min of meer. De druk van Aston Villa op het doel van Ryan is flink.

Aston Villa - AZ: 0-0

AVL-AZ | 16' Pavlidis scherp

AZ heeft vrij weinig - zeg maar gerust niets - te zeggen het eerste kwartier. Villa valt aan en houdt het tempo behoorlijk hoog. Toch heeft Pavlidis zich al twee keer laten zien. Eerst met een gedurfde boogbal vanaf een meter of 35. Keeper Martinez was verrast maar de bal ging naast. En nu duikt hij op bij de tweede paal na een goede voorzet van Sadiq, maar het schot van de Griek komt niet op doel.

Aston Villa - AZ: 0-0

AVL-AZ | 3' Goal Aston Villa?

Lenglet juicht bij zijn 1-0, die even later wordt afgekeurd

Dat hield AZ niet lang vol. De bal werd al van de lijn gered en erna staat Lenglet helemaal vrij om in te koppen. Het is al 1-0 voor Aston Villa. Maar wacht! De VAR grijpt in. Degene die de assist gaf, stond buitenspel.

Aston Villa - AZ: 0-0

Geen goal, zegt de VAR

AVL-AZ | 1' Aftrap!

Aston Villa en AZ hebben in Birmingham afgetrapt voor hun duel in de conference League.

Aston Villa - AZ: 0-0

Toulouse verslaat koploper Liverpool in Europa League, Dallinga scoort opnieuw

Liverpool is op bezoek bij Toulouse tegen de eerste seizoensnederlaag in de Europa League aangelopen. Mede dankzij een treffer van Thijs Dallinga won de Franse ploeg met 3-2 van de koploper in groep E.

Liverpool keek diep in de tweede helft nog tegen een 3-1 achterstand aan en leek nog terug te komen tot 3-3, maar na het bekijken van de beelden werd de gelijkmaker diep in blessuretijd afgekeurd vanwege hands.

Lees het hele verslag via onderstaande link:

Luister live via radio

Volg Aston Villa - AZ via de radio! Het duel is in flitsen te volgen op NPO Radio 1 bij Langs de Lijn & Omstreken.

De stand in de groep van AZ

De stand in de groep van AZ in de Conference League

AJX-BHA | 90+4' Klaar!

Het is afgelopen in Amsterdam. Ajax verliest met 0-2. Met de laatste krachten kopt Akpom nog een bal over en daarna fluit de scheidsrechter af.

Ajax - Brighton: 0-2

AJX-BHA | 90' Nog vier minuten

Brighton gelooft het wel, lijkt het. En Ajax wil graag, maar ook met zes aanvallers krijgen ze weinig voor elkaar. De Amsterdammers hebben zich niet zomaar over gegeven, dat wel, maar Brighton-thuis wordt de eerste nederlaag onder Van 't Schip.

Ajax - Brighton: 0-2

AJX-BHA | 83' Akpom?! Nee

De druk van Ajax op de Brighton-goal is enorm. Dat kan ook niet anders met zes aanvallers. Akpom krijgt de bal in het strafschopgebied, zoekend naar een gaatje. Zijn schot knalt hard tegen de vuisten van Verbruggen. De Johan Cruijff Arena gaat er nog maar eens achter staan, hopend op dat ene doelpuntje.

Ajax - Brighton: 0-2

AJX-BHA | 80' Alles-of-niets Ajax

We tellen ze echt: vijf aanvallers staan nu in het veld bij Ajax: Bergwijn, Berghuis, Brobbey, Akpom, Mikautadze en Forbs. Met alle risico's van dien. Het is alles-of-niets wat Ajax laat zien.

Ajax - Brighton: 0-2

Ajax speelt met zes aanvallers vol op de aanval

AJX-BHA | 75' Brobbey raakt twee keer paal

Geklungel in de opbouw van Brighton levert Ajax een snelle overname op. Invaller Forbs geeft voor op Brobbey die snel volleert. Zo de hoek in, zo lijkt het, maar de bal vliegt op de paal. Binnenkant paal. Waardoor de bal letterlijk over de lijn hobbelt tegen de andere paal. Eén schot, twee keer de paal geraakt, dan zit het ook niet mee.

Ajax - Brighton: 0-2

AJX-BHA | 68' Counter Brighton

En dan komt Brighton eruit, de sliding van Rensch is niet voldoende en Mitoma kan ervandoor. Maar de Japanner peert de bal hard over.

Ajax - Brighton: 0-2

AJX-BHA | 66' Ajax probeert het

Ajax wil zo graag. Maar wat komen ze er moeilijk doorheen. Nu Brobbey even nadat hij zijn lichaam goed gebruikt. Een schot wordt getoucheerd tot een corner. een teken van leven van de Amsterdammers.

Ajax - Brighton: 0-2

Bergwijn probeert zich te ontdoen van twee tegenstanders

AJX-BHA | 64' Kans Fati

De opbouw bij Ajax hapert, Ramaj kan hem maar moeilijk kwijt en levert hem zo in bij Mitoma. De Japanner bedient Fati voor de neus van Ramaj, maar Sutalo gooit zich ervoor. Komt Ajax goed weg.

Ajax - Brighton: 0-2

AJX-BHA | 60' Brighton frisser

De Italiaanse Brighton-coach De Zerbi heeft zijn heren goed neergezet na rust. De Engelsen staan een heel stuk geograniseerder, vooral aan de bal, en Ajax heeft het er moeilijk mee.

Van 't Schip gooide juist in de rust Akpom erin, ongetwijfeld voor wat aanvallende impulsen, maar de twee spitsen Brobbey en Akpom worden nog nauwelijks bereikt. Het lijkt een moeilijke tweede helft te worden voor Ajax.

Ajax - Brighton: 0-2

AJX-BHA | 53' Goal Brighton!

En daar is de 0-2 voor Brighton. De Engelsen zijn goed begonnen aan de tweede helft en Adingra schiet de bal overtuigend in de bovenhoek na een goed uitgespeelde aanval. De assist is van Fati.

Ajax - Brighton: 0-2

Bergwijn treurt na de 0-2

AJX-BHA | 51' Joao Pedro pingelt

Brighton-spits Joao Pedro heeft de samba in de heupen. Sutalo tolt er rondjes door. Het schot van de Braziliaan eindigt hard in het zijnet. Ajax is gewaarschuwd. De Engelsen komen fris uit de kleedkamer.

Ajax - Brighton: 0-1

AJX-BHA | 46' Gaan we weer!

De tweede helft in Amsterdam is begonnen. Eén wissel bij Ajax:

 • Taylor eruit,
 • Akpom erin.

Van 't Schip kiest voor ene nog aanvallendere stijl.

Ajax - Brighton: 0-1

Israëlische voetballers weer in actie: 'Hebben onze families achter moeten laten'

'Voetbal is oorlog' of 'vechten voor onze laatste kans'. Als het aan oud-PSV'er Eran Zahavi ligt, vallen zulke termen niet langer meer in het voetbal. De Israëlische spits komt vanavond (21.00 uur) met zijn ploeg Maccabi Tel Aviv voor het eerst weer in actie na het uitbreken van de oorlog in zijn land.

Vanaf het moment dat op 7 oktober Hamas de aanval op Israël begon, ligt de Israëlische voetbalcompetitie stil. De buitenlandse spelers, onder wie voormalig AZ'ers Joris van Overeem en Derrick Luckassen, mochten terug naar huis om daar in alle veiligheid hun conditie op peil te houden.

Even Europa door voor ruststanden

Er zijn meer duels begonnen om 18.45 uur:

 • Toulouse - Liverpool: 1-0
 • Maccabi Haifa - Villarreal: 1-0
 • LASK - Union Sint-Gillis: 2-0
 • Qarabag - Bayer Leverkusen: 0-0
 • Servette FC - FC Sheriff Tiraspol: 0-1
 • Slavia Praag - AS Roma: 0-0
 • Stade Rennes - Panathinaikos: 1-1

AJX-BHA | 45+4' Rust in Amsterdam

Het is rust in Amsterdam. Met een 0-1 voorsprong voor de Engelsen. Ajax hoeft zich niet te schamen voor de eerste helft. De spelopvatting verdient een compliment, alleen levert het te weinig kansen op. Bij balverlies oogt Brighton ook erg gevaarlijk. Maar de Engelsen komen niet echt niet aan hun herkenbare spel toe.

Ajax - Brighton: 0-1

AJX-BHA | 45+1' Bijna 0-2

Ajax slaagt er niet om de druk op de Engelsen te houden. Brighton daarentegen krijgt meer en meer vat op de Ajax-opbouw. Ramaj zoekt steeds vaker de lange bal naar Brobbey, die in een gigantisch worstelgevecht bezig is met de centrale defensie van de Engelsen.

Het overwicht van Brighton richting de rust levert ook kansen op. Zojuist schiet Adingra de bal bijna in de korte hoek. Maar Ramaj zet z'n voet ertegen.

Ajax - Brighton: 0-1

AJX-BHA | 36' Brutaal Ajax

Ajax speelt brutaal. De snelle 0-1 doet het vertrouwen geen zeer, zo lijkt het, en de Amsterdammers zetten de Engelsen goed vroeg vast. Tuurlijk, soms komen ze erdoorheen, net nog met een rush langs de lijn van Mitoma, maar Brighton komt niet echt toe aan het zo geroemde positiespel. Verdiensten van Ajax. De Amsterdammers worden zelf ook even gevaarlijk, maar de voorzet van Berghuis is net te lang.

Vergeet overigens niet dat Brighton wel gewoon voor staat...

Ajax - Brighton: 0-1

Brobbey probeert Veltman af te schudden

AJX-BHA | 31' Hands Brighton?

De hele Johan Cruijff Arena ziet een handsbal van Dunk in het Engelse strafschopgebied. Veel gejoel, maar de scheids houdt het hoofd koel. De arm was langs het lichaam. Geen strafschop.

Ajax - Brighton: 0-1

AJX-BHA | 22' Durft Ajax nog?

De vraag is of Ajax nog zo durft te blijven voetballen. Wat doet die snelle 0-1 achterstand met het zelfvertrouwen, dat zich eerder dit seizoen zo broos bewees. Het lijkt erop dat Ajax gewoon nog naar voren wil voetballen. Van opvangen is geen sprake. Het is vroeg druk zetten en zo snel mogelijk de bal willen hebben.

Misschien dat er in de opbouw wat gedoseerd moet worden met het inschuiven van Rensch, maar de potentie is er.

Brighton zet op hun beurt Ajax ook vroeg vast. Het levert een schaakspelletje op, veel man-op-man-situaties waarbij de spelers maar weinig tijd hebben om na te denken wat ze moeten met de bal.

Ajax - Brighton: 0-1

AJX-BHA | 15' Goal Brighton!

Goal Brighton! Ajax doet de 1-0 cadeau aan de Engelsen. Vos gaat de fout in, speelt de bal in de opbouw zo in de voeten van een tegenstander. Fati komt 1-op-1 met Ramaj en scoort eenvoudig. Zonde voor Ajax, want de Amsterdammers zijn vol lef en aantrekkelijk voetbal begonnen aan de wedstrijd.

Dat het risicovol is, blijkt nu wel. Eén kans tegen, één goal.

Ajax - Brighton: 0-1

Silvano Vos baalt van zijn fout na de 0-1

AJX-BHA | 10' Let op Rensch

Rensch staat op papier rechter centrale verdediger, maar als Ajax de bal heeft schuift hij in naar het middenveld. Waardoor Ajax met drie man achterin speelt en vier middenvelders. En dat lijkt te werken.

Tot dusver heeft Brighton geen antwoord. Ajax doet goed mee en is al gevaarlijker geweest dan bijna de hele wedstrijd in Engeland.

Ajax - Brighton: 0-0

AJX-BHA | 7' Blessure Milner?

Tegenvaller voor Brighton vroeg in de wedstrijd: linksback Milner lijkt niet verder te kunnen. Een spierblessure, ogenschijnlijk. Erin geschoten bij het eerste schot op doel zojuist van Berghuis? Daar lijkt het wel op.

De 37-jarige Milner moet eraf. Gilmour vervangt hem.

Ajax - Brighton: 0-0

AJX-BHA | 4' Rensch centraal achterin

Er was wat twijfel, wat onduidelijk over de opstelling van Ajax. Want hoe zouden die verdeidger Gaaei, Rensch, Sutalo en Hato gaan staan? Nu is het duidelijk:

 • Rechtsback: Gaaei
 • Rechter centrale verdediger: Rensch
 • Linker ventrale verdediger: Sutalo
 • Linksback: Hato

Ajax - Brighton: 0-0

AJX-BHA | 1' Aftrap!

Ajax en Brighton zijn in Amsterdam begonnen aan hun duel in de Europa League. Kan Ajax ook weer winnen in Europees voetbal?

Ajax - Brighton: 0-0

 • Pro Shots
  Elftalfoto van Ajax
 • Pro Shots
  Elftalfoto van Brighton & Hove Albion

Ontvoerde vader van Liverpool-speler Díaz vrijgelaten

Liverpool speelt om 18.45 uur tegen Toulouse, met Gakpo in de basis, maar ook met Díaz voorin. En die aanvaller heeft goed nieuws gekregen. Zijn vader is vrijgelaten, zo meldt de Colombiaanse regering. Hij werd op 28 oktober ontvoerd in zijn woonplaats Barrancas, in het noorden van Colombia, door guerrillabeweging ELN (Ejército de Liberación Nacional).

Afgelopen zondag deed Díaz een emotionele oproep op Instagram waarin hij de ontvoerders vroeg om zijn vader vrij te laten. De ouders van de international werden eind oktober bij een tankstation in het departement La Guajira ontvoerd door gewapende mannen op motoren.

Lees verder via onderstaande link:

De stand in de groep van Ajax

De stand in de groep van Ajax in de Europa League

Brobbey kan leven met kritiek van bondscoach Koeman: 'Ben nog jong'

Van 't Schip stuurt Ajax naar voren, naar 'brede schouders' Brobbey

Brian Brobbey, straks om 18.45 uur ook gewoon de spits van Ajax, kan leven met de kritiek die Ronald Koeman deze week op hem heeft geuit. "Ik ben een jonge speler van 21 jaar die nog veel kan verbeteren", zei hij in aanloop naar het duel met Brighton.

De bondscoach van het Nederlands elftal vond dat de voetballer in technisch opzicht nog bij te leren heeft. "In de vorige interlandperiode hadden we hem erbij en dan zie je wel dat zijn eerste aanname en de manier van afwerken niet goed zijn", vertelde Koeman bij het televisieprogramma Rondo op Ziggo Sport.

Lees verder via onderstaande link:

AJX-BHA | Warming-up in Amsterdam

 • Pro Shots
  De warming-up in Amsterdam
 • Pro Shots
  De warming-up in Amsterdam
 • Pro Shots
  De fans tijdens de warming-up in Amsterdam

Twee weken terug in de tijd: zo ging het in Brighton

Ajax verloor twee weken geleden de eerste wedstrijd zonder de vertrokken Maurice Steijn. Onder interim-trainer Hedwiges Maduro leden de Amsterdammers in Engeland een 2-0 nederlaag in Brighton.

Het was de eerste Europese overwinning ooit voor de Engelse ploeg, waar Joël Veltman en Jan Paul van Hecke in de basis begonnen.

Lees via onderstaande link terug hoe die wedstrijd verliep:

Rensch rechts centraal of linksback?

Ajax gaat thuis in de Johan Cruijff Arena op zoek naar de derde overwinning op rij. Na twee zeges in de eredivisie treft het nu alleen een tegenstander van Premier League-niveau: Brighton. In de opstelling van Ajax zijn er een aantal opmerkelijkheden. We zetten het even op een rij:

 • Branco van der Boomen (blessure) kan niet spelen. Silvano Vos vervangt hem als verdedigende middenvelder.
 • Volgens de UEFA staat het achterin bij Ajax als volgt: Hato linksback, Sutalo schuift van rechts naar links centraal achterin, Rensch (jawel, hij is terug) speelt rechts centraal en Gaaei staat rechtsback. Het kan ook zijn dat Rensch gewoon linksback staat, om niet te veel overhoop te gooien achterin, maar dat zien we gauw genoeg bij de aftrap.

Brighton met Verbruggen, Veltman en Van Hecke

Brighton heeft een Nederlands tintje. En dat dragen ze vanavond in Amsterdam met trots. Ze staan alle drie in de basis:

 • Doelman Bart Verbruggen
 • Vleugelverdediger Joël Veltman
 • Centrale verdediger Jan Paul van Hecke

Brighton-verdediger Van Hecke wil zich tonen tegen Ajax: 'Mooi examen'

'Verlegen' Brighton-verdediger Van Hecke wil zich tegen Ajax laten zien aan Nederland

De Nederlandse verdediger Jan Paul van Hecke (23) wil zich straks laten zien aan het Nederlandse publiek. "Bijzonder om tegen Ajax te spelen. In eigen land, mensen die je kent, tegen spelers die je kent. Ik kijk ernaar uit", zei Van Hecke bij een persconferentie woensdag.

"Nederlanders kijken wel naar de Premier League, maar misschien minder gericht op een speler. Als je het tegen Ajax laat zien, in Nederland, valt het meer op. In Brighton ging het goed. Als ik morgen weer zo speel als twee weken geleden (Brighton won toen met 2-0), is het goed voor mij,"

Lees via onderstaande link het hele verhaal:

Ajax, pas op: Brighton-aanvaller is afgestudeerd op dribbelen

De verdedigers van Ajax staan vanavond oog in oog met de hoogopgeleide pingelaar Kaoru Mitoma. Geen pretje, want de Japanse dribbelaar van Brighton & Hove Albion weet wat hij doet. Sterker nog, hij studeerde af op het onderwerp waar hij het meest van houdt: dribbelen.

Ajax maakte twee weken geleden in Engeland al kennis met de ongrijpbare Mitoma, een van de voetballers uit Japan die recent zijn doorgebroken in Europa.

Lees het hele verhaal via onderstaande link:

Welkom!

Op de derde Europese voetbalavond op rij krijgt u voetbal in de Europa League en Conference League aangeboden. Ajax ontvangt om 18.45 uur het Engelse Brighton. AZ trapt om 21.00 uur af op bezoek bij Aston Villa.

We houden ook een oogje op de wedstrijden in de poules van Ajax en AZ.

En er zijn meer wedstrijden. Zo speelt om 18.45 uur Liverpool met Gakpo in de basis tegen Toulouse.