Van Hecke
NOS Voetbal

Brighton-verdediger Van Hecke wil zich tonen tegen Ajax: 'Mooi examen'

Verdediger Jan Paul van Hecke wil zich donderdagavond laten zien aan het Nederlandse publiek. Dan neemt de 23-jarige Nederlander het met Brighton & Hove Albion in de Johan Cruijff Arena op tegen Ajax in de Europa League.

"Bijzonder om tegen Ajax te spelen. In eigen land, mensen die je kent, tegen spelers die je kent. Ik kijk ernaar uit", zegt Van Hecke bij een persconferentie op de dag voor Ajax-Brighton.

"Nederlanders kijken wel naar de Premier League, maar misschien minder gericht op een speler. Als je het tegen Ajax laat zien, in Nederland, valt het meer op. In Brighton ging het goed. Als ik morgen weer zo speel als twee weken geleden (Brighton won toen met 2-0), is het goed voor mij,"

'Verlegen' Brighton-verdediger Van Hecke wil zich tegen Ajax laten zien aan Nederland

Het gaat de afgelopen maanden snel met zijn ontwikkeling in de Engelse badplaats. Brighton nam Van Hecke drie jaar geleden over van NAC Breda, waarna hij in de afgelopen seizoenen werd verhuurd aan sc Heerenveen en Blackburn Rovers.

Dit seizoen heeft trainer Roberto De Zerbi de Zeeuw opgenomen in de selectie. Hij krijgt zijn kansen en basisplaatsen in de Premier League en Europa League. Met name in de Europese duels, waar hij als enige verdediger aan de aftrap stond in alle groepsduels tot nu toe. "Hopelijk straks ook in de vierde wedstrijd, dan kan ik me weer laten zien."

Examen voor Nederlands publiek

Of zijn huidige vorm zelfs goed genoeg is om in beeld te komen bij Oranje, gezien de blessures van onder meer Micky van de Ven, Matthijs de Ligt en Jurrien Timber, is misschien snel. Van Hecke noemt het nu nog een droom, maar: "Wedstrijden als deze zijn een mooi examen."

Van Hecke in duel met Ajacied Brobbey

Interim-trainer Hedwiges Maduro richtte zich twee weken geleden op defensieve zekerheid bij Ajax. John van 't Schip, vorige week aangesteld als nieuwe Ajax-coach, gaf al aan het anders aan te willen pakken. Onder Van 't Schip moet Ajax weer vooruit. In de afgelopen zeven dagen werden twee zeges geboekt in de eredivisie.

Van Hecke verrast De Zerbi

Van Hecke verwacht donderdag een ander Ajax tegen te komen op het veld. "Maar ook al zakken tegenstanders in, moeten wij een manier vinden om er doorheen te komen." Met zulke teksten zal hij het goed doen bij zijn trainer. De markante Italiaan De Zerbi is onder de indruk van de ontwikkeling van Van Hecke.

"Hij is een grote verrassing geweest voor mij en de club. Ik hoop dat hij in Amsterdam kan spelen zoals hij in Engeland doet", aldus De Zerbi, die ook ziet wat er verandert bij Ajax.

"Ze zijn heel anders dan twee weken geleden. Ze hebben een andere trainer. En ze hebben nu twee wedstrijden gewonnen in de eredivisie, dus ze zullen er mentaal anders inzitten. Qua lef en zelfvertrouwen. Maar voor ons verandert er niets: wij moeten winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl