NOS Voetbal

Brobbey kan leven met kritiek van bondscoach Koeman: 'Ben nog jong'

Van 't Schip stuurt Ajax naar voren, naar 'brede schouders' Brobbey

Ajax-spits Brian Brobbey kan leven met de kritiek die Ronald Koeman deze week op hem heeft geuit. "Ik ben een jonge speler van 21 jaar die nog veel kan verbeteren", zegt hij in aanloop naar het Europa League-duel van Ajax donderdag met Brighton in Amsterdam.

De bondscoach van het Nederlands elftal vond dat de voetballer in technisch opzicht nog bij te leren heeft. "In de vorige interlandperiode hadden we hem erbij en dan zie je wel dat zijn eerste aanname en de manier van afwerken niet goed zijn", vertelde Koeman bij het televisieprogramma Rondo op Ziggo Sport.

"Dan vraag ik me af wat je doet bij de clubs waar je hebt gespeeld. Dan moet John Bosman nu de spitsentrainer worden waar hij naar uitkijkt, maar als trainer ga je daar toch extra mee aan de slag? Goed afwerken is te trainen."

Brobbey heeft naar eigen zeggen de woorden van Koeman ter harte genomen. "Er zijn veel mensen die dingen over je roepen, maar daar heb ik geen invloed op. Ik kan er wel mee leven."

Voor trainer John van 't Schip had de kritiek aan het adres van Brobbey niet naar buiten gehoeven. "Ik wil er niet te veel op ingaan. Ik vind het handiger dat wanneer zoiets leeft, je dit met elkaar bespreekt."

Brobbey: 'Hoop dat die jongen leert van taakstraf'

Brobbey ging tijdens de persconferentie ook in op de taakstraf van een 16-jarige fan van FC Twente. De supporter kreeg de straf voor een racistische opmerking tegen Brobbey na FC Twente-Ajax.

Brobbey: 'Hoop dat die jongen gaat leren van taakstraf'

De jongen schold de Ajax-spits na afloop van de wedstijd op 17 september uit voor "kankeraap". Hij rende weg, maar kon door de politie worden opgespoord.

"Het is alleen maar goed dat die jongen is gestraft. Ik hoop dat hij van zijn fouten heeft geleerd. Daarmee is het boek voor mij gesloten", aldus Brobbey.

Van den Boomen geblesseerd

Van 't Schip kan donderdag in Amsterdam geen beroep doen op Branco van den Boomen. De 28-jarige middenvelder liep zondag in de wedstrijd tegen sc Heerenveen een knieblessure op.

Ook voor de uitwedstrijd van zondag tegen Almere City FC is Van den Boomen volgens Van 't Schip een twijfelgeval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl