NOS Voetbal

Newcastle United-speler Tonali mist EK en restant seizoen vanwege gokken

Newcastle United-middenvelder Sandro Tonali is door de Italiaanse bond voor tien maanden geschorst vanwege gokken op wedstrijden waarin zijn voormalige ploegen Brescia en AC Milan betrokken waren.

De 23-jarige middenvelder mist daardoor het resterende seizoen met zijn club en zal een mogelijke deelname aan het EK in Duitsland met het Italiaanse nationale team moeten opgeven.

Tonali heeft niet de minimumstraf van drie jaar gekregen omdat hij heeft bekend. Ook heeft de topaankoop van de 'Magpies' met de autoriteiten samengewerkt en laat hij zich voor zijn gokverslaving behandelen.

Hard gelag

Met de kortere schorsing komt Tonali redelijk goed weg, maar voor Newcastle is het een hard gelag. De club telde afgelopen zomer nog 64 miljoen euro neer voor de controleur van AC Milan.

Woensdag speelde de voetballer voor voorlopig de laatste keer in de Champions League, bij de 0-1 nederlaag van Newcastle tegen Borussia Dortmund. Hij speelde dit seizoen 692 minuten in 12 wedstrijden voor Newcastle en maakte één doelpunt.

Italiaans gokschandaal

De zaakwaarnemer van de Italiaan bevestigde vorige week nog dat Tonali kampt met een gokverslaving. Afgelopen weekend toonden de fans van Newcastle hun steun voor de middenvelder door tijdens de 4-0 overwinning op Crystal Palace een groot spandoek van hem te tonen.

Nicolò Zaniolo's betrokkenheid bij illegaal gokken wordt nog onderzocht

Tonali is niet de enige Italiaans international die in verband wordt gebracht met illegale gokpraktijken. Ook Nicolò Zaniolo moest twee weken geleden de Italiaanse selectie verlaten nadat hij verdacht werd van illegaal gokken.

Zaniolo spreekt de aantijgingen tegen en werkt mee aan het onderzoek. Hij kan nog gewoon spelen voor Aston Villa, dat vanavond in actie komt tegen AZ in de Conference League.

Juventus-talent Nicolò Fagioli kreeg vorige week een schorsing van zeven maanden opgelegd vanwege illegaal gokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl