Italië viert de 1-0 tegen Malta

Italië besluit roerige week met ruime zege op Malta, Denen laten zich niet weer verrassen

Italië heeft in aanloop naar de topper tegen Engeland in groep C van de EK-kwalificatie geen fout gemaakt. De regerend Europees kampioen won in Bari met 4-0 van het nog puntloze Malta. Dinsdag treffen Engeland en Italië elkaar op Wembley.

De Italianen sloten daarmee een roerige week af, waarin ze Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo naar huis stuurden omdat het tweetal verdacht worden van illegaal gokken.

Het duurde even voordat Italië de Maltese muur had geslecht, maar de manier waarop was fraai. Giacomo Bonaventura krulde de bal na een klein half uur fraai in de verre hoek. Domenico Berardi zorgde op slag van rust voor de 2-0 door de bal via de binnenkant van de paal binnen te werken.

Domenico Berardi (m) viert een treffer van Italië

De aanvaller van Sassuolo tilde in de tweede helft de stand naar 3-0 waarna invaller Davide Frattesi in de extra tijd van de tweede helft de eindstand op 4-0 bepaalde. Italië heeft na vijf wedstrijden tien punten en staat daarmee tweede. Engeland leidt met dertien punten uit vijf duels.

Oekraïne, dat eerder op de dag met 2-0 van Noord-Macedonië won, maakt met tien punten na zes wedstrijden ook nog kans op een EK-ticket.

Denemarken nu wel bij de les

In groep H liet Denemarken zich niet nog eens ringeloren door Kazachstan. Het boekte in Kopenhagen zijn vijfde zege in deze EK-kwalificatiecampagne (3-1) en heeft nu net als koploper Slovenië zestien punten uit zeven wedstrijden.

De Denen gaven in maart in Astana een 0-2 voorsprong weg en verloren uiteindelijk met 3-2, maar wilden een dergelijk scenario nu koste wat het kost voorkomen.

De Deense druk betaalde zich voor rust twee keer uit: Jonas Wind en Robert Skov scoorden van dichtbij. Kazachstan, dat zich nog nooit voor een EK of WK plaatste, had pas na de 3-0 van Skov (na een fraaie pass van Christian Eriksen) wat te vertellen. Verder dan de intikker van Yan Vorogovskij kwam het echter niet.

Denemarken viert de treffer van Jonas Wind

In groep G nam koploper Hongarije afstand van medekoploper Servië. In een rechtstreekse ontmoeting in Boedapest waren de Hongaren met 2-1 te sterk. Barnabas Varga tikte in de eerste helft raak op aangeven van Loïc Nego.

Strahinja Pavlovic kopte Servië een kwartiertje later langszij, maar nog geen minuut later leidde Hongarije weer na een machtige knal van Roland Sallai. Na de rust werd de 2-2 van aanvoerder Aleksandar Mitrovic nog afgekeurd.