liveblog
NOS VoetbalAangepast

Excelsior verpest Heerenveen-feestje • Friese fans roepen om vertrek Van Wonderen

liveblog gesloten

Tot morgen!

Feyenoorders en Ajacieden zullen onrustig slapen, want morgen gaat het gebeuren. De Klassieker. Ajax- Feyenoord. Om 14.30 uur. We zijn erbij met een blog uiteraard. Al vanaf het begin van de middag, want er is ook gewoon een 12.15-wedstrijd.

Zie hieronder het speelschema, en graag tot morgen!

Het speelschema van speelronde 6

De huidige stand in de eredivisie

De stand in de eredivisie na zaterdagavond 23 september

HEE-EXC | Samenvatting & reacties

Bekijk hier de samenvatting:

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen-Excelsior

Bekijk hier de reactie van Kees van Wonderen:

Van Wonderen snapt 'rot op'-spreekkoor na pijnlijke nederlaag: 'Zo werkt het'

HEE-EXC | 90+4' Klaar in Heerenveen

Het is afgelopen in Heerenveen, een avond die feestelijk moest worden wordt een gure nacht. Een kansloze 0-3 nederlaag, waarin witte zakdoekjes waren te zien en werd geroepen om het vertrek van coach Van Wonderen.

Heerenveen verliest voor de vierde keer op rij. In die vier wedstrijden kregen ze 15 doelpunten tegen.

Heerenveen - Excelsior: 0-3

HEE-EXC | 88' Goal Excelsior!

Het is gedaan in Heerenveen. Invaller Fitz-Jim steekt het halve veld over en bedient een andere invaller, Parrott, die zo de bal in de hoek legt voor Excelsior. 0-3, wedstrijd beslist, en het publiek in Heerenveen is kwaad.

"Keesie, rot op, Keesie, rot op", horen we, gericht naar Heerenveen-coach Kees van Wonderen.

Heerenveen - Excelsior: 0-3

Kees van Wonderen

HEE-EXC | 79' Eindelijk vuur bij Heerenveen

De Friese fans hebben er bijna 80 minuten op moeten wachten, maar eindelijk zien ze wat vuur van hun thuisploeg. Walemark, die aardig invalt, kan het niet hebben dat Sandra lang blijft liggen kermen na een harde val. De Zweed gaat verhaal halen en dat levert een opstootje op. En als de rook is opgetrokken, krijgt Walemark een gele kaart.

Maar nog altijd staat Heerenveen op een kansloze 0-2 achterstand.

Heerenveen - Excelsior: 0-2

HEE-EXC | 69' Van Gassel grabbelt

Haye draait een voorzet hard richting het doel van Excelsior. De Rotterdamse goalie Van Gassel grabbelt en laat de bal bijna door zijn poortje glippen, maar houdt de bal net voor de lijn tegen. Krijgt Heerenveen hier wat energie van?

Heerenveen - Excelsior: 0-2

ALM-PSV | Samenvatting & reacties

Bekijk hier de samenvatting:

Bekijk de samenvatting van Almere City - PSV

En bekijk hier de reacties van Bosz, Til, Pastoor en Bakker:

HEE-EXC | 64' Walemark gelijk gevaarlijk

Walemark krijgt dé kans op de aansluitingstreffer, maar de Feyenoord-huurling die zijn de buut maakt voor Heerenveen, schiet van dichtbij toch lelijk hoog over.

Er moet nu wel wat gaan gebeuren bij Heerenveen, anders wordt het na Sparta (3-1), Go Ahead Eagles (3-2) en Feyenoord (6-1) de vierde nederlaag op rij.

Heerenveen - Excelsior: 0-2

Gaat Walemark het dan doen voor Heerenveen?

HEE-EXC | 58' Heerenveen heeft goal nodig

Dit dertigjarig eredivisiejubileum kan wel een doelpunt gebruiken. Foppe de Haan wrijft nog maar eens over het voorhoofd, net als de Friese bobo's op het ereterras. Heerenveen heeft dan wel meer de bal na rust, maar er klinken vooral zwembadgeluiden in het Abe Lenstra-stadion.

Heerenveen - Excelsior: 0-2

HEE-EXC | 46' Gaan we weer!

Heerenveen wacht een vrijwel onmogelijke taak het gemoed van de fans op te krikken. Ze zullen de 0-2 achterstand goed moeten maken.

Heerenveen - Excelsior: 0-2

Rondje langs Europese velden

Zaterdagavond leek heel pijnlijk te gaan worden voor FC Barcelona. Na een vroeg doelpunt van Celta de Vigo viel Frenkie de Jong geblesseerd uit en een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op 0-2. Toch kan Catalonië rustig slapen na acht goede minuten in de slotfase. Het leverde een 3-2 zege op.

Lees via deze link het verslag:

Manchester City had ook geen makkelijke avond tegen Nottingham Forest. Ondanks een rode kaart voor Rodri vroeg in de tweede helft leed City geen puntenverlies. De koploper en regerend kampioen van de Premier League won het tumultueuze duel door twee vroege goals: 2-0.

Lees via deze link het verslag:

In een foutenfestival heeft Juventus velroren op bezoek bij Sassuolo (4-2), de eerste nederlaag van het seizoen. Ook was er een pikante treffer van Bernardi

AC Milan, waar Reijnders de hele wedstrijds speelde, deed wel wat het moest doen: na een hoosbui (waardoor het duel een half uur later begon) versloeg het Hellas Verona (1-0).

Lees via deze link het verslag:

ALM-PSV | 90+4' Klaar in Almere

PSV wint, met gemakt, zonder dat het zich heel erg inspant. Goals waren er van Til, Lozano, Veerman en Pepi. Almere City - PSV: 0-4

Lees via onderstaande link het wedstrijdverslag:

ALM-PSV | 90+3' Goal PSV!

En daar is ook de vierde van PSV. Invaller Pepi doet het. De spits omspeelt de doelman knap en schuift eenvoudig binnen: 0-4.

Almere City - PSV: 0-4

HEE-EXC | 45+3' 'Rust' in Heerenveen

Het is rust in Heerenveen, maar rustig is het zeker niet. Heerenveen speelt slecht. En dat kunnen de fans maar slecht hebben op deze feestavond. De Friezen vieren namelijk dat ze 30 jaar onafgebroken in de eredivisie spelen. De papieren waarmee ze vooraf een mooi eerbetoon maakten op de tribune worden nu ingezet als witte zakdoekjes.

"Schaam je kapot, schaam je kapot, schaam je kapot!" klinkt er door het Abe Lenstra-stadion.

Heerenveen - Excelsior: 0-2

HEE-EXC | 45+2' Goal Excelsior

Het wordt een pijnlijke feestavond voor Heerenveen. Excelsior komt op 0-2, en in het Abe Lenstra-stadion zijn witte zakdoekjes te zien.

Heerenveen - Excelsior: 0-2

ALM-PSV | 74' PSV-aanval krijgt rust

0-3 vóór. In Almere. Bosz gelooft het wel. Hij wisselt zijn hele voorhoede:

  • Lang, De Jong en Lozano eruit;
  • Vertessen, Pepi en Bakayoko erin

Almere City - PSV: 0-3

ALM-PSV | 66' Goal PSV!

Laat Veerman niet schieten van een meter of 20, want de middenvelder plaatst 'm zo in de hoek. Precies zoals nu, bij de 0-3 voor PSV.

Prima doelpunt. PSV speelt niet bijzonder goed, maar dat hoeft ook niet. Het niveauverschil met Almere City is te groot. Bovendien wil Almere City best aanvallen, maar daarmee geeft het zelf ook zo veel ruimte weg. PSV kan aan het doelsaldo gaan werken.

Almere City - PSV: 0-3

Veerman viert de 0-3

HEE-EXC | 23' En ook al 0-2?

En weer Driouech! Het staat al 0-2, binnen twee minuten. Maar nee, de herhaling laat het al zien: buitenspel van Driouech. De VAR bevestigt het.

Heerenveen - Excelsior: 0-1

HEE-EXC | 21' Goal Excelsior!

Dat doet Driouech fraai. De linksbuiten kapt enigszins verdekt naar zijn rechterbeen en krult de bal zo naar de verre hoek. Noppert probeert stijlvol te redden, maar dat mislukt compleet. 0-1 voor Excelsior.

Heerenveen - Excelsior: 0-1

Driouech, maker van de 0-1

Sosa reageert

Borna Sosa heeft op Instagram voor het eerst gereageerd op de berichtgeving rondom zijn transfer naar Ajax. De Kroaat die werd gekocht via Arthur Beck, een zakenrelatie van technisch directeur Sven Mislintat. De Duitser zou Sosa met klem geadviseerd hebben om op de slotdag van de transfermarkt van zaakwaarnemer te wisselen en zaken te doen met Beck.

"Ik heb vol vertrouwen Arthur Beck de opdracht gegeven om met Ajax te gaan praten. Ik snap niet dat mensen daar iets van maken. Ik ben erg blij en trots om hier te zijn en om voor Ajax te spelen. Ik denk dat er andere zaken zijn om ons op te concentreren, zoals de wedstrijd van morgen. En niet op alle onzin."

De reactie van Borna Sosa op Instagram

HEE-EXC | 10' Goal Heerenveen?

De feestavond in Heerenveen krijgt een feestelijk begin, zo lijkt het. Olsson schiet maar eens vanaf een meter of twintig en de bal gaat zo de hoek in. 1-0 voor de Friezen? Nee! De VAR ziet dat Haye hands heeft gemaakt. De goal telt niet.

Heerenveen - Excelsior: 0-0

Scheidsrechter Blank zegt dat het hands was van Haye

ALM-PSV | 46' Gaan we weer in Almere

De tweede helft in Almere is begonnen. Zal Almere met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer komen? We zien in de eerste minuut wel al twee overtredingen.

Almere City - PSV: 0-2

HEE-EXC | 1' Aftrap in Heerenveen

Nog geen bal geraakt en het feest in Heerenveen is al groot. Want de Friezen spelen 30 jaar in de eredivisie. Kijken of Excelsior dat feestje wil verstoren.

Heerenveen - Excelsior: 0-0

  • Pro Shots
    Feest in Heerenveen
  • Pro Shots
    Feest in Heerenveen

HEE-EXC | Opstellingen

De opstelling van Heerenveen tegen Excelsior
De opstelling van Excelsior tegen Heerenveen

ALM-PSV | 45+3' Rust in Almere

Het is rust in Almere. PSV staat 0-2 voor. Na een moeizaam begin ging het steeds beter lopen bij de bezoekers. Maar er waren ook genoeg penibele momenten. In de opbouw was PSV zo nu en dan slordig en dat gaf Almere mogelijkheden tot counters. Alleen sprong de thuisploeg daar onzorgvuldig mee om.

Vooralsnog lijkt dit voor PSV de ideale herstelwedstrijd na de afranseling tegen Arsenal.

Almere City - PSV: 0-2

ALM-PSV | 45+2' Goal PSV?

PSV is soms slordig achterin, maar als ze eenmaal op de helft van Almere zijn gaat het erg snel. Lozano wordt de hoek in gestuurd, kijkt en legt goed terug op De Jong, die doodeenvoudig de 3-0 binnen schiet.

Maar de vlag is omhoog. Buitenspel.

Almere City - PSV: 0-2

ALM-PSV | 42' Goal PSV!

Dat ging even erg snel. Schitterende goal van Lozano. Na een rappe combinatie met Til schiet de Mexicaan hard in het dak van het doel. 0-2 voor PSV.

Almere City - PSV: 0-2

Lozano viert de 0-2 met het publiek

NEC-UTR | 90+4' Klaar in Nijmegen!

NEC wint met 3-0 van FC Utrecht, en dat is verdiend. Utrecht knokte, maar een goal was hen niet gegund.

NEC - FC Utrecht: 3-0

VOL-HER | Bekijk de samenvatting en reacties

Bekijk hier de samenvatting:

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - Heracles Almelo

Bekijk hier de reacties van Mühren en Hansson:

'Spektakel' in slotfase, maar winnende goal Mühren blijft uit: 'Geen richtingsgevoel meer'

NEC-UTR | 88' NEC houdt het vast

Is NEC na de 3-0 eigenlijk nog echt in problemen gekomen? Nee. Oké, Utrecht raakte de paal, maar een goal viel niet. NEC gaat dit winnen.

NEC - FC Utrecht: 3-0

ALM-PSV | 26' Goal PSV!

Almere City hield het dankzij goed keeperswerk van Bakker best lang vol, maar na een afgemeten assist van Lang is Bakker wel kansloos op de volley van Til. 0-1 voor PSV.

Almere City - PSV: 0-1

Til schiet de 0-1 binnen

ALM-PSV | 15' En nu Van Aanholt

Het loopt wel aan de linkerkant bij PSV. Als Lang niet diep gaat, is het wel Van Aanholt.

"Je ziet het van te voren aankomen", roept Almere City-trainer Alex Pastoor tegen een van zijn spelers. Maar dat betekent niet dat je het kan tegenhouden, die snelle gasten van PSV.

Almere begon brutaal, maar krijgt het nu moeilijker en moeilijker. Net ook enorme kansen voor Lozano (die moest afgeven) en Luuk de Jong, maar Bakker redt. Voor de derde en vierde keer al. Een goal hangt in de lucht.

Almere City - PSV: 0-0

Hirving Lozano

ALM-PSV | 13' Bakker-Lang: 2-0

PSV had het niet makkelijk in de eerste minuten. Maar na tien minuutjes spelen komen de Brabanders wat losser. Noa Lang vuurde al twee keer op doel. En twee keer was het doelman Nordin Bakker die redde. Bakker-Lang: 2-0. Maar PSV wordt wel gevaarlijker.

Almere City - PSV: 0-0

Bakker staat lekker te keepen

ALM-PSV | 8' Brutaal Almere

Thuisploeg Almere City zet PSV lekker brutaal vroeg vast, als de Eindhovenaren van achteruit proberen op te bouwen. En dat opbouwen gaat nogal matig.

Wordt dit, na de afdroging tegen Arsenal, een vervelende avond voor PSV?

Almere City - PSV: 0-0

NEC-UTR | 60' Utrecht op de paal

Daar komt FC Utrecht. Ze zullen ook wel moeten. Seuntjens geeft voor op Jensen die op doelman Roefs stuit, De rebound van Romeny gaat er ook niet in.

Het lijkt erop dat Utrecht met een half uur te gaan al een slotoffensief is gestart. Vrijwel direct na de gemiste kans gooit Ron Jans drie wissels erin.

ALM-PSV | 1' Aftrap!

De derde wedstrijd van deze zaterdag is begonnen. Almere City heeft PSV op bezoek, waar Lozano voor het eerst sinds zijn terugkeer bij PSV in de basis begint.

Almere City - PSV: 0-0

Hirving Lozano

NEC-UTR | 52' Goal NEC!

Dost beslist de wedstrijd tussen NEC en FC Utrecht. De spits schiet de 3-0 binnen vanaf elf meter. Met beheersing raak geschoten, keeper Branderhorst kansloos.

NEC - FC Utrecht: 3-0

NEC-UTR | 51' Penalty NEC?

Gonzalez combineert met Schone door de Utrechtse verdediging en botst in de zestien zo op Van der Maarel. Geen penalty, zegt Higler, maar de VAR grijpt in: wel een strafschop. Kans voor NEC op de 3-0.

NEC - FC Utrecht: 2-0

NEC-UTR | 46' Gaan we weer in Nijmegen!

De tweede helft in Nijmegen is begonnen. Zonder wissels. Kijken wat Utrecht gaat doen om dit om te draaien.

NEC - FC Utrecht: 2-0

Hete Klassieker-training: vuurwerk in Rotterdam en Amsterdam

Flink wat vuurwerk en gezang bij laatste Feyenoord-training voor Klassieker
Vuurwerk bij laatste training Ajax richting Klassieker

De Jong en De Ligt geblesseerd eraf

Frenkie de Jong is na ruim een half uur uitgevallen in het duel met Celta. Een tegenstander viel op het been van de Oranje-middenvelder, op de rechterenkel. Hoe ernstig het is, is nog onduidelijk. De Jong liep in elk geval nog wel zelf het veld af, maar geruststellend is het niet. Zeker niet met de EK-kwalificatiewedstrijden die Oranje speelt half oktober.

Ook Matthijs de Ligt viel zaterdag geblesseerd uit bij Bayern. Hij moest zich in de rust laten vervangen. "Hij heeft een tik op een knie gekregen", vertelde trainer Thomas Tuchel achteraf. "We laten een MRI-scan maken." Voorzitter Herbert Hainer verwacht niet dat De Ligt zwaar geblesseerd is. "Ik geloof niet dat het iets ernstigs is", zei hij. "Maar we moeten even afwachten."

Frenkie de Jong voelt aan de enkel

ALM-PSV | Opstellingen

Hirving Lozano heeft na twee invalbeurten zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer bij PSV te pakken. De Mexicaan begint als rechtsbuiten en Johan Bakayoko zit daardoor op de bank. Ook Patrick van Aanholt en Guus Til krijgen van trainer Peter Bosz een basisplek in Almere.

Bij Almere City geen wijzigingen ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Excelsior (0-0).

Opstelling PSV
Opstelling Almere City

NEC-UTR | 45+4' Rust

Werk aan de winkel voor het FC Utrecht van Ron Jans. Door twee goals in drie minuten staan de Domstedelingen bij rust met 2-0 achter bij NEC.

NEC - FC Utrecht: 2-0

NEC-UTR | 34' DOELPUNT NEC!

En daar is ook meteen de tweede goal. Na een voorzet van Sontje Hansen komt Bart van Rooij invliegen met een kopbal en schiet Magnus Mattsson binnen. Een nieuwe dreun voor FC Utrecht binnen enkele minuten.

NEC - FC Utrecht: 2-0

Magnus Mattsson

NEC-UTR | 31' DOELPUNT NEC!

Cillessen heeft het veld maar net verlaten en NEC scoort! Dirk Proper schiet de thuisploeg op 1-0.

NEC - FC Utrecht: 1-0

NEC-UTR | 31' Cillessen valt uit

Opeens zit NEC-doelman Jasper Cillessen op de grond. De keeper kan vanwege een ogenschijnlijke hamstringblessure niet verder en wordt vervangen door Robin Roefs. Tot zover het duel tussen Cillessen en oud-NEC-collega Mattijs Branderhorst.

Jasper Cillessen geblesseerd

De Ligt draagt bij aan zevenklapper Bayern

Bayern rolt Bochum op met 7-0. De ploeg uit München won de afgelopen twee seizoenen ook al twee keer met 7-0 van Bochum en die kant ging het nu opnieuw al snel op.

Matthijs de Ligt, die - jawel, jawel - weer eens in de basis begon, maakte z'n eerste thuisgoal voor Bayern. Een kopbal.

Lees via onderstaande link hoe het vandaag ging in de Bundesliga:

NEC-UTR | 18' Geen penalty Utrecht?

Het was nog wat tam, maar hier is het eerste tumult. Bozdogan steekt Boussaid weg en die voelt dat hij aan zijn shirtje wordt getrokken. Liggen maar. Tot woede van de shirttrekker Schöne. Scheidsrechter Higler vindt het geen penalty.

Aan de andere kant krijgt Dost even later een flinke kans, na een kopbal van Sontje Hansen. Het duel komt los.

NEC - FC Utrecht: 0-0

NEC-UTR | 9' Cillessen vs Branderhorst

Het verhaal van NEC-FC Utrecht is het verhaal van Mattijs Branderhorst. De 29-jarige keeper belandde vorig jaar bij NEC op de bank toen hij met Jasper Cillessen midden in het seizoen een grote concurrent zou krijgen. De kans op speelminuten gingen van 100 procent naar 0,0. Dus wilde Branderhorst naar een nieuwe club. En dat werd FC Utrecht, een stap omhoog, zei hij zelf.

In Utrecht zag het er aanvankelijk goed uit voor de goalie. Eerste huurkeeper Barkas was immer teruggekeerd naar Celtic. Maar drie weken na zijn eerste training dacht Branderhorst dat hij gek werd. FC Utrecht haalde rtotaal onverwacht Barkas terug. Kon Branderhorst weer op de bank gaan zitten. Maar niet vandaag.

Barkas is nog niet fit genoeg om te spelen en dus staat Branderhorst onder de lat. In een FC Utrecht-tenue, in het stadion van zijn oude club NEC, tegenover zijn boeman Cillessen.

Branderhorst terug in Nijmegen

NEC-UTR | 1' Aftrap in Nijmegen

Wedstrijd twee van deze eredivisiezaterdag is begonnen: NEC heeft FC Utrecht op bezoek in Nijmegen.

NEC - FC Utrecht: 0-0

VOL-HER | 90+7' Klaar!

Zo saai als de eerste helft was, zo leuk was de tweede. Vier goals, felle duels, een bal op de lat, knappe reddingen. Het had veel. 2-2 is wel terecht. Het eerste punt voor Volendam.

FC Volendam - Heracles Almelo: 2-2

VOL-HER | 90+5' Mühren?! Nee!

Volendam toch! Wat een kans dit keer voor Mühren, maar zijn schot gaat recht op de vingers van Brouwer af.

Weer goed werk van de 18-jarige Zeefuik, met dat krachtige lijf, slaat een verdedigertje van Heracles van zich af en bedient Mühren. Maar tevergeefs.

FC Volendam - Heracles Almelo: 2-2

VOL-HER | 90+2' Heracles op lat

Oef, ze telden 'm al in Heracles! Bakboord krijgt de bal voor zijn voeten en haal vol met de wreef uit. Keihard op de lat, vanaf een meter of acht. Wat een kans op de 2-3.

Overigens zijn er 6 minuten blessuretijd bij getrokken.

FC Volendam - Heracles Almelo: 2-2

VOL-HER | 88' Spelen maar!

We spelen weer in Volendam, voor de laatste minuten.

FC Volendam - Heracles Almelo: 2-2

VOL-HER | Snel netten ophangen

Achter de goal waar net het bier vandaan kwam, worden nu snel netten opgehangen. Die hebben ze natuurlijk wel in Volendam.

Netten worden opgehangen voor het vak met Volendam-fans
Netten worden opgehangen voor het vak met Volendam-fans

VOL-HER | 88' Stilgelegd door bier

Uit pure euforie gooien de Volendammers hun drank het veld op. Ballenjongens proberen nog snel het plastic te rapen voordat scheidsrechter Oostrom het ziet, maar het is al te laat: wedstrijd stilgelegd. Tja...

FC Volendam - Heracles Almelo: 2-2

VOL-HER | 87' Goal Volendam!

Volendam maakt 2-2! Mühren kopt de gelijkmaker binnen, eentje die lijkt op de 1-2. Volendam is terug in de wedstrijd, die overigens direct na de goal wordt stilgelegd, omdat thuisfans uit enthousiasme bekertjes het veld op gooien.

Sinds Zeefuik in de ploeg kwam bij Volendam heeft Heracles alle moeite. De Volendamse Zeefuik levert de bezoekers veel stress op.

FC Volendam - Heracles Almelo: 2-2

Mühren en Zeefuik vieren de 2-2

VOL-HER | 76' Bijna 2-2

Het scheelt werkelijk niks en hoe hij het doet weet Benamar zelf ook niet, maar via zijn schouder vliegt bijna de 2-2 binnen. Maar de redding van Brouwer is erg knap. Goede reflex op de lijn.

Het is nog niet gespeeld hoor.

Een minuut later een ijzersterke actie van Zeefuik, die zo vier man voorbij dribbelt en schiet. Maar te wild, en dus hoog over. Wel een indrukwekkende rush.

FC Volendam - Heracles Almelo: 1-2

VOL-HER | 71' Goal Volendam

Benamar rent terug met de bal na de 1-2

Plots is Volendam terug in de wedstrijd! Een verre inworp wordt verlengd door Zeefuik en Benamar tikt voor open doel binnen. Iedereen staat te kijken bij Hercales. De aansluitingstreffer van Volendam: 2-1

FC Volendam - Heracles Almelo: 1-2

NEC-UTR | Opstellingen

Cillessen en Branderhorst waren elkaars concurrenten in Nijmegen. De een vertrok, zodat hij in Utrecht vaker kon gaan spelen, maar ook daar belandde Branderhorst op de bank. Nu Barkas niet kan spelen, krijgt Branderhorst de kans. Nota bene tegen zijn oude club NEC.

De opstelling van NEC tegen FC Utrecht
De opstelling van FC Utrecht tegen NEC

VOL-HER | 58' Goal Heracles!

Hoe goed pauze-act René Karst ook was, deze goal van Hansson is het mooiste moment van de voetbalmiddag in Volendam. Naar binnen gekapt en in de verre kruising gekruld. Zo willen we 'm allemaal wel maken. 2-0 voor Heracles.

FC Volendam - Heracles Almelo: 0-2

Doelpuntenmakers De Keersmaecker (links) en Hansson (rechts)

VOL-HER | 51' Goal Heracles!

Het zestienmetergebied van Volendam verandert plots in een schiettent: Limbombe mist eerst na wat flipperkasttaferelen voor het doel, maar erna schiet De Keersmaecker wel raak! Heracles staat op 1-0.

FC Volendam - Heracles Almelo: 0-1

VOL-HER | 46' Gaan we weer!

De microfoon van René Karst kan in de tas en we gaan weer voetballen. Zonder wijzigingen. Kijken of Heracles kan blijven doordrukken, of dat Volendam ineens de geest heeft gekregen.

FC Volendam - Heracles Almelo: 0-0

Joey Antonioli en Anas Ouahim in duel

Even naar Rotterdam: Van Persie's nieuwe passie

De grote Robin van Persie betoverde De Kuip en heel Engeland met zijn linkerbeen, maar haalt nu voldoening uit het kleine. Als trainer van Feyenoord onder 18 en het Youth League-team.

"Ik steek er echt veel tijd in. Ik ben de hele dag bezig met processen in mijn hoofd. Ik krijg thuis weleens het commentaar van mijn lieve vrouw: wil je alsjeblieft vanavond je laptop dichthouden, zodat we een serietje kunnen kijken?"

Lees het hele verhaal via onderstaande link:

VOL-HER | 45+4' Wasmachine en 'Atje voor de sfeer'

Het is rust in Volendam, tijd voor de thuisclub om een wasmachine te verloten. Het ding stond al klaar in de catacomben. Maar eerst nog een optreden van René Karst, die zonder aarzeling 'Atje voor de sfeer' inzet.

Als het voetbal niet vermaakt, heeft Volendam altijd nog andere opties.

FC Volendam - Heracles Almelo: 0-0

René Karst, de pauze-act

VOL-HER | 45+1' Weer gevaar Heracles

Volendam komt goed weg. Na gestuntel van Flint, die rechtsbuiten Limbombe wil passeren, gaat Limbombe er vandoor, zo recht op het Volendamse doel af. Zijn getoucheerde schot stuitert net naast. Uit de corner krijgt Hansson ook nog de kans, maar zijn poeier wordt geblokt.

Volendam houdt stand, Voorlopig...

FC Volendam - Heracles Almelo: 0-0

VOL-HER | 40' Nog niet groots

Groots is het allemaal nog niet, er gaat veel mis bij Heracles en Volendam. Maar laten we positief blijven: beide ploegen proberen te voetballen.

FC Volendam - Heracles Almelo: 0-0

VOL-HER | 33' Goal Heracles?

Sankoh laat even zien dat hij een leep voetje heeft. Naar de eerste paal geslopen, prikt hij de bal snel langs de keeper. 0-1!? Nee, toch niet. Op het moment dat Willems de voorzet gaf - een mooie trouwens - stond Sankoh met een half bovenlijf buitenspel.

Heracles heeft inmiddels de macht gegrepen op het veld. En de Volendamse fans zien het onheil hangen boven hun vissersdorp en schreeuwen: "Voetballen! Voetballen! Voetballen!"

FC Volendam - Heracles Almelo: 0-0

VOL-HER | 24' Sterk verdedigd, scheids

Zit Volendam eindelijk even lekker in een aanval, nadat het al zo veel moeite had om een mannetje vrij op het middenveld te vinden, heeft Heracles er plots een extra verdediger bij.

Kuol botst na een één-twee vol op scheidsrechter Oostrom. Obstructie! De scheids fluit voor zijn eigen overtreding en geeft de bal terug aan Volendam.

Tekenend wel voor het niveau van de wedstrijd.

FC Volendam - Heracles Almelo: 0-0

Scheidsrechter Oostrom staat in de weg van Kuol

VOL-HER | 18' Sankoh nogmaals, maar dan met gevoel

Heracles ruikt bloed. Want Volendam is toch wat onwennig in de opbouw. De bezoekers willen voorwaarts en dat leidt tot een kansje voor Sankoh. De spits komt naar de eerste paal, laat de bal van zijn voorhoofd afschieten, met een boogje naar de verre hoek. Maar nee, niet verfijnd genoeg: over.

FC Volendam - Heracles Almelo: 0-0

Willems en Ould-Chikh in duel

VOL-HER | 15' Bijna-blunder Volendam

Een gigantisch misverstand tussen doelman Backhaus en De Haan. De jonge midmid loopt juist net weg als zijn keeper hem inspeelt. Daardoor komt Ouahim ertussen en krijgt Heracles-spits Sankoh een enorme kans. Maar zijn sleep langs de keeper is te houterig. Mirami peert de bal weg.

Daar komen de Volendammers goed weg. Terwijl ze best leuk proberen te voetballen, met die jonkies op het middenveld. Rechtsback Plat laat zich regelmatig zien op het middenveld als vierde man daar, waardoor Volendam met drie man achterop speelt. Probleem is wel: als de passing niet zuiver is, en dat is vaak het geval, ben je kwetsbaar in de omschakeling.

FC Volendam - Heracles Almelo: 0-0

Sankoh staat plots oog in oog met doelman Backhaus

VOL-HER | 4' Jonkies op middenveld Volendam

Op het middenveld van Volendam staat het volgende drietal:

  • Milan de Haan, 19 jaar
  • Joey Antonioli, 19 jaar
  • Calvin Twigt, 20 jaar

Jonge, frisse benen, niet al te veel ervaring. Volendam-trainer Köhler toont wel lef met zo'n jong middenveld, terwijl de club nog geen punten haalde dit seizoen.

De eerste kans van de wedstrijd is wel voor de thuisploeg, na een goede actie van Ould-Chikh.

FC Volendam - Heracles Almelo: 0-0

VOL-HER | 1' Aftrap!

Volendam en Heracles hebben de eredivisiezaterdag afgetrapt! Lukt het Volendam om de eerste punten van het seizoen te pakken? Dat zal niet zomaar lukken tegen nummer 9 Heracles Almelo.

Het is de eerste keer dat Volendam en Heracles tegen elkaar in de eredivisie spelen sinds maart 2009.

FC Volendam - Heracles Almelo: 0-0

VOL-HER | Opwarmen maar in Volendam

  • Pro Shots
    De warming-up in Volendam
  • Pro Shots
    De warming-up in Volendam
  • Pro Shots
    De warming-up in Volendam
  • Pro Shots
    De warming-up in Volendam

VOL-HER | Opstellingen

De opstelling van Volendam tegen Heracles Almelo
De opstelling van Heracles Almelo tegen Volendam

Goed nieuws voor Feyenoord: Trauner en Ueda op trainingsveld

Gernot Trauner en Ayase Ueda staan zaterdagmiddag op het trainingsveld bij Feyenoord. Trauner was deze week ziek, Ueda geblesseerd. De Japanner trainde zaterdag alweer voor het eerst mee. Morgen speelt Feyenoord de Klassieker in Amsterdam tegen Ajax.

Vuurwerk bij laatste training Ajax richting Klassieker

Vuurwerk bij laatste training Ajax richting Klassieker

PSV'er Bella-Kotchap speelt niet door getrokken verstandskies

PSV begint straks om 20.00 uur in de uitwedstrijd bij Almere City FC zonder zomeraanwinst Armel Bella-Kotchap. De Duitse centrale verdediger, die in de laatste twee duels in de basis stond, mist de wedstrijd vanwege een operatie aan een verstandskies.

Trainer Peter Bosz heeft evenmin de beschikking over Mauro Júnior. De Braziliaanse verdediger herstel nog van een blessure.

Personele problemen FC Utrecht

FC Utrecht-trainer Ron Jans heeft met het competitieduel met NEC van vanavond (18.45 uur) nog maar enkele uren weg, te maken met een aantal ziektegevallen. Doelman Vasilis Barkas is onzeker, terwijl Jens Toornstra en Anthony Descotte afwezig zijn. Barkas trainde vrijdag niet. "Hij voelde zich niet lekker vanmorgen, dus we moeten morgen bekijken of hij kan spelen te ja of te nee", zei Jans een dag voor de wedstrijd.

Toornstra en Descotte zijn al langer afwezig. "Ze zijn echt de hele week al ziek dus die zijn er absoluut niet bij, helaas." Daarnaast ontbreekt ook Zidane Iqbal, die een blessure tijdens de training heeft opgelopen.

Zo staat het ervoor in de eredivisie op dit moment

De stand in de eredivisie op zaterdag 23 september

Zo ging het gister bij Go Ahead Eagles tegen Fortuna (3-0)

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard

Welkom!

Jan Smit

Neemt u plaats voor een onvervalste eredivisiezaterdag. Voor de vier wedstrijden zweven we van Volendam naar Nijmegen, Almere en Heerenveen.

Dit zijn de wedstrijden:

  • FC Volendam - Heracles Almelo (16.30 uur)
  • NEC - FC Utrecht (18.45 uur)
  • Almere City - PSV (20.00 uur)
  • sc Heerenveen - Excelsior (21.00 uur)

Blijf hier op de hoogte van alles wat er op en rond de velden gebeurt.

Het programma van speelronde zes in de eredivsie