Volendam pakt na comeback tegen Heracles eerste punt

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - Heracles Almelo

FC Volendam heeft thuis tegen Heracles Almelo het eerste punt van dit eredivisieseizoen gepakt. De hekkensluiter (na vijf speelrondes) kwam aan De Dijk na rust op een 2-0 achterstand, maar gaf niet op en via Benaissa Benamar en Robert Mühren werd het nog 2-2. Daarna lag het duel even stil vanwege een beker op het veld.

Jong was het middenveld van Volendam waarop trainer Matthias Kohler na vier nederlagen op rij vertrouwde. Milan de Haan (19 jaar), Joey Antonioli (19 jaar) en Calvin Twigt (20 jaar) moesten het doen. Het bleek niet direct een recept voor succes. Met kunst- en vliegwerk hielden de onervaren Volendammers voor rust stand.

Kansen en goals Heracles

Bryan Limbombe en Emil Hansson straften gestuntel in de Volendamse defensie niet af en een goal van Mohamed Sankoh werd vanwege buitenspel afgekeurd. In de tweede helft slaagde Heracles er wel in om de kansen af te maken.

Doelpuntenmakers De Keersmaecker (links) en Hansson (rechts)

Volendam kreeg de bal maar niet weg en nadat een poging van Limbombe nog was gekeerd door doelman Mio Backhaus, scoorde de Belg Brian De Keersmaecker. Even later lieten Brian Plat en Bilal Ould-Chikh zich foppen door de aanstormende Jetro Willems en schoot Emil Hansson prachtig raak in de verre kruising.

Zeefuik maakt verschil

Het leek de nekslag voor Volendam, maar onder aanvoering van invaller Lequincio Zeefuik, met zijn 18 jaar ook nog een jongeling, vocht de thuisploeg voor een goal. Na doorkoppen van Zeefuik maakte Benamar de aansluitingstreffer en in de 87ste minuut kopte Robert Mühren de 2-2 binnen.

Na de gedwongen onderbreking kon het duel nog beide kanten op. Zeefuik was opnieuw gevaarlijk, namens Heracles raakte Navajo Bakboord de lat en in de laatste minuut van de blessuretijd redde Heracles-keeper Michael Brouwer op een inzet van Mühren. Doelpunten vielen er niet meer en in Volendam werd het eerste punt gevierd.

Kijk hieronder naar de reacties van FC Volendam-spits Robert Mühren en Emil Hansson van Heracles:

'Spektakel' in slotfase, maar winnende goal Mühren blijft uit: 'Geen richtingsgevoel meer'