NOS Voetbal

Opleving FC Utrecht onder Jans krijgt geen vervolg: 3-0 nederlaag bij NEC

Bekijk de samenvatting van NEC-FC Utrecht

Als er bij FC Utrecht al sprake is geweest van een Ron Jans-effect, dan is die van korte duur gebleken. Onder leiding van de vorige week bij de Domstedelingen debuterende trainer werd na vier nederlagen op rij met 3-1 gewonnen bij Heracles, maar op bezoek bij NEC kreeg die opleving geen gevolg: de Nijmegenaren zegevierden in eigen huis met 3-0.

Mattijs Branderhorst maakte zijn competitiedebuut voor FC Utrecht. De 29-jarige keeper was vorig seizoen bij NEC op de bank beland toen international Jasper Cillessen op het oude nest terugkeerde. Het gebrek aan perspectief deed Branderhorst besluiten afgelopen zomer naar een nieuwe werkgever uit te kijken en dat werd FC Utrecht. Een stap omhoog, vond hij zelf.

Mattijs Branderhorst als FC Utrecht-doelman terug in Nijmegen

Maar opnieuw volgde een streep door de rekening toen de vorig seizoen van Celtic gehuurde Vasilios Barkas plots weer in de Domstad opdoemde. Branderhorst werd andermaal naar de bank verwezen, wachtend op zijn kans. En die kwam er uitgerekend op deze zaterdagavond in Nijmegen, waar Barkan wegens een blessure niet van de partij kon zijn.

Droge knal

Veel plezier beleefde Branderhorst niet aan zijn rentree in De Goffert. Nadat Utrecht tevergeefs een strafschop had geclaimd na shirtjetrekken door Lasse Schöne en Cillessen zich na een klein half uur had moeten laten vervangen, kreeg hij een droge knal van Dirk Proper om de oren. Even later promoveerde Magnus Mattsson een mislukte kopbal van Bart van Rooij bij de tweede paal tot doelpunt: 2-0.

Magnus Mattsson

Kort na rust veroorzaakte FC Utrecht-aanvoerder Mark van der Maarel een strafschop, waar Bas Dost wel raad mee wist: 3-0. Vorig seizoen scoorde de spits ook al in Nijmegen, zij het toen nog in dienst van nota bene FC Utrecht.

Op aangeven van Mats Seuntjens slaagde Victor Jensen er bijna in wat terug te doen, maar hij trof de paal, waarna Ole Romeny de rebound er ook niet in kreeg. Het drietal kon onmiddellijk daarna inrukken, net als Van der Maarel: Jans hoopte met een vierdubbele wissel zijn ploeg alsnog aan de praat te krijgen.

Isac Lidberg, een van de verse krachten, liet zich al snel gelden met een kopbal, maar de ingevallen doelman Robin Roefs tikte de bal over het doel. Ook een volgende poging met het hoofd, in de extra tijd, zag Lidberg gekeerd worden door de 20-jarige sluitpost.

Jans: 'Zij hebben Bas Dost opgesteld en dat is beloond'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl