Lozano en Til wijzen PSV na deceptie in Londen de weg in Almere

Bekijk de samenvatting van Almere City - PSV

Met Hirving Lozano voor het eerst sinds zijn terugkeer in de basis heeft PSV een simpele overwinning geboekt bij Almere City: 0-4. De Mexicaan droeg met een doelpunt bij aan de vijfde opeenvolgende eredivisiezege van de koploper. Het was ook de vierde 4-0 van PSV op een rij, waarvan drie zeges en die pijnlijke nederlaag van woensdag.

Na de reality check tegen Arsenal in het Emirates Stadium moest PSV in het Yanmar-stadion in Almere de eredivisiedraad weer zien op te pakken. Dat kostte enige moeite. De thuisploeg zette de bezoekers vanaf de start onder druk, wetende dat het vertrouwen van PSV in Londen een deukje had opgelopen.

Met een even zorgelijke blik als drie dagen geleden zag Peter Bosz het aan vanaf de bank, maar na tien minuten werd wel duidelijk dat PSV zich in Almere niet ging laten verrassen. Met name vanaf de linkerkant van Noa Lang werd het steeds gevaarlijker. Almere-doelman Nordin Bakker moest twee keer redden op schoten van de linksbuiten.

Goal na misser

Met een draaiende voorzet van links stond Lang aan de basis van de openingsgoal. Guus Til volleerde bij de tweede paal binnen. Het was toen nog niet de avond van Hirving Lozano. De Mexicaan had de tweede goal voor het inknikken, maar hij kopte precies op Bakker.

Die misser zat de aanvaller zichtbaar dwars, maar lang hoefde hij niet te treuren. Na een flitsende combinatie met Til schoot de Mexicaan zijn eerste eredivisiegoal sinds 7 april 2019 hard en hoog in het doel. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Veerman viert de 0-3

Lozano liet ook nog een assist op een doelpunt van Luuk de Jong noteren, maar die goal ging niet door vanwege buitenspel van de Mexicaan. Almere liet zich in de tweede helft wat meer gelden. Zo keerde Walter Benitez een schot van Rajiv van La Parra en belandde een inzet van invaller Yann Kitala in het zijnet.

PSV zocht in alle rust naar openingen en met een keurig in de hoek geplaatst schot maakte Joey Veerman er 0-3 van. Het gaf Bosz de gelegenheid om zijn volledige aanval (Lozano, De Jong, Lang) te vervangen. Johan Bakayoko, Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen kwamen in de ploeg.

Pepi maakte in blessuretijd de vierde goal. Het was zo een probleemloze zege voor PSV, dat na de Europese deceptie weet dat het in Nederland nog de nummer één is. "Een rare wedstrijd", zei PSV-coach Bosz. "Niet goed spelen, wel heel veel kansen creëren. Maar weer gewonnen, weer de nul, het ziet er goed uit."

Kijk hieronder naar de reacties van Peter Bosz, Guus Til, Alex Pastoor en Nordin Bakker: