NOS Voetbal

Bosz wil durf tonen met PSV tegen Arsenal: 'Heel belangrijk om te kunnen winnen'

Bosz weet wat hij wil zien van PSV tegen Arsenal: 'Moeten willen en durven voetballen'

Op de vooravond van de terugkeer van PSV in het hoofdtoernooi van de Champions League is Noa Lang het hoofdonderwerp. De buitenspeler viel afgelopen weekend uit met een lichte blessure maar reisde mee naar Londen voor de uitwedstrijd tegen Arsenal. Hoe het er voor staat met Lang?

"Geen idee...", bekent trainer Peter Bosz, die verder beschikt over een fitte selectie. "We gaan zo meteen trainen, ik hoop dat hij daar goed uit komt. Als dat zo is, zal ik na de training de beslissing nemen."

Met of zonder Lang in de basis treedt PSV woensdagavond na vijf jaar afwezigheid weer aan in de groepsfase van het miljardenbal. "Waar PSV thuis hoort", zegt Bosz. "Dan is vijf jaar gewoon heel erg lang. Ik kan me voorstellen dat iedereen die PSV een warm hart toedraagt heel blij is dat we weer actief zijn op dit podium."

Met Arsenal treft PSV de grootste tegenstander uit de groep. De Londenaren zijn ongeslagen in de Premier League, waar het vorig seizoen tweede werd achter Manchester City. Maar ook Arsenal was lang afwezig op het hoogste niveau van het Europese clubvoetbal, een jaar langer zelfs dan PSV.

"Ik denk de zwaarste tegenstander in onze groep, die treffen we dan ook nog eens uit", zegt Bosz over Arsenal. "Dus we zullen heel goed voor de dag moeten komen. Maar Arsenal treft ook een ploeg in vorm."

De start van de Eindhovenaren onder Bosz oogst veel lof. Aanvallend, creatief voetbal met veel druk vooruit. PSV is koploper in de eredivisie. Grote veranderingen voert Bosz niet door tegen Arsenal. "Aanpassen gaat er niet om of we gaan aanvallen of niet. Dat zal op detailniveau gebeuren."

PSV'er Schouten voor debuut in Champions League: 'Hier doe je het voor als voetballer'

"We weten hoe zij proberen op te bouwen en hoe ze een man meer proberen te creëren. Daar hebben ze verschillende manieren voor. En dan is het voor ons belangrijk zijn dat het voor iedereen duidelijk is wat we daar tegen gaan doen."

Bosz weet wat hij van zijn ploeg wil zien in het Emirates Stadium. "Het belangrijkste is dat we durf tonen. Als we hier gaan spelen, in dit stadion, tegen deze tegenstander, dan zul je ook zelf moeten willen en durven voetballen. Ik denk dat durf heel belangrijk is om te kunnen winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl