Peter Bosz coachend tijdens Arsenal - PSV
NOS Voetbal

Bosz vindt dat PSV niet is weggespeeld, maar: 'Konden nog geen vuist maken'

Trainer Peter Bosz vindt zeker niet dat Arsenal zijn PSV ondersteboven heeft gespeeld, maar zag wel dat zijn ploeg zich nog niet met de Europese top kan meten. PSV verloor de eerste Champions League-wedstrijd sinds 2018 met 4-0 in Londen.

Een "koude douche" oordeelt Bosz over de pijnlijke rentree van PSV op het allerhoogste clubniveau. De Eindhovenaren stonden na twintig minuten met 2-0 achter.

In de eerste helft werd ook PSV soms gevaarlijk, maar de meeste aanvallen strandden op zo'n twintig meter van Arsenal-keeper David Raya.

"We zijn naar mijn idee niet ondersteboven gespeeld. Maar we zijn nog niet in staat om tegen zo'n goed elftal een vuist te maken", analyseerde Bosz na de wedstrijd. "Ze waren beter en speelden sneller dan wij. Als je er dan niet kort genoeg op zit, krijg je de doelpunten tegen."

Lerend vermogen

Dat zijn spelers de aanvallers van Arsenal soms te weinig weerwerk boden, nam Bosz ze niet kwalijk. Maar in december, als de Londenaren naar Eindhoven komen, moet het wel beter.

"Ze hebben hard gewerkt en durfden te voetballen", zei Bosz. "Ik neem ze niets kwalijk. Maar we moeten er wel van leren. Arsenal zat wel dicht op onze donder als we in de buurt van hun goal kwamen. Wij gaven rond de zestien of bij voorzetten net te veel ruimte weg."

Schouten baalt na een van de vier tegentreffers

PSV durfde, zeker in de openingsfase, aanvallend te spelen. "Als je dat tegen zo'n ploeg niet doet en met je kont in de zestien gaat hangen, denk ik dat je er nog meer tegen krijgt. Ze hebben veel spelers met een geweldige techniek in de kleine ruimte, dus dan roep je alleen maar moeilijkheden over jezelf af", zei Bosz.

Chagrijnige Schouten

Jerdy Schouten, die zijn eerste wedstrijd in de Champions League speelde, was met een rotgevoel van het veld gestapt. "Als collectief kwamen we soms net te laat. Als je met 4-0 verliest, overheerst er na de wedstrijd chagrijn."

In de tweede helft ging PSV iets anders spelen dan voor rust, maar veel bracht dat niet teweeg. "We hebben wat meer als een blok verdedigd, maar of dat hielp weet ik niet. Zij kwamen er soms nog steeds doorheen, terwijl wij minder gevaarlijk waren dan voor rust", sprak de controlerende middenvelder.

Over twee weken krijgt PSV een eerste kans op Europees eerherstel. Dan wacht in Eindhoven met het Spaanse Sevilla, dat zijn eerste duel gelijkspeelde tegen Lens, de volgende tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl