Domenico Berardi (rechts)

Juventus blundert bij Sassuolo, Milan met Reijnders na stortbui langs Hellas

Juventus heeft averij opgelopen in de Serie A. De club uit Turijn leed in een foutenfestival op bezoek bij Sassuolo (4-2) de eerste nederlaag van het seizoen. AC Milan, met Oranje-international Tijjani Reijnders, won eerder op de dag van Hellas Verona (1-0).

Federico Chiesa dacht een een nederlaag van Juventus in het Città del Tricolore te voorkomen met een late 2-2. De uitblinker schoot de bezoekers twaalf minuten voor tijd op gelijke hoogte met Sassuolo. Maar via Andrea Pinamonti, die scoorde uit de rebound na zwak optreden van Juve-doelman Wojciech Szczesny, en een bizarre eigen goal won Sassuolo.

De groenzwarte thuisploeg was al vroeg op voorsprong gekomen, toen Armand Laurienté het van afstand probeerde. Hij kreeg hem op zijn naam, maar ook dat doelpunt was grotendeels te danken aan gegrabbel van Szczesny.

De 1-1 kwam niet veel later ongelukkig van de voet van Matias Vina, verdediger van Sassuolo. Hij gleed een voorzet van Chiesa binnen. Vervolgens bewees Szczesny nog best aardig te kunnen keepen. De voormalig doelman van onder meer Arsenal keerde een harde kopbal van Daniel Boloca.

Pikante treffer

De Pool had echter geen antwoord op een scherpe schuiver van Domenico Berardi. Kort voor rust zette het clubicoon Sassuolo in zijn 300ste Seria A-wedstrijd voor de club op voorsprong. Een pikante treffer, want Juventus probeerde hem deze zomer nog over te nemen. De club en de aanvaller leken akkoord, maar Sassuolo liet hem niet gaan.

Domenico Berardi

Negen jaar geleden stond Berardi al eens kortstondig onder contract bij 'de Oude Dame', maar speelde nooit een officiële wedstrijd voor Juventus. In de tweede helft toonde de 29-jarige international nog maar eens zijn klasse. Met buitenkant links bood hij Laurienté de kans de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien, maar de Braziliaan verzuimde te scoren.

De van Feyenoord gehuurde Marcus Pedersen viel pas laat in en was getuige van het bizarre slotakkoord van de wedstrijd. Szczesny stond bij het slotoffensief van Juventus ver uit zijn doel om een vrije trap te nemen, maar dat had Federico Gatti blijkbaar niet door. Zijn terugspeelbal belandde in eigen doel: 4-2.

Nipte zege Milan

AC Milan herpakte zich na de stevige nederlaag in de Milanese derby tegen Inter (5-1). De ploeg van Tijjani Reijnders, die de hele wedstrijd speelde, won op eigen veld met 1-0 van Hellas Verona. Het duel begon door een stortbui een half uur later.

Het veld van San Siro was tijdelijk onbespeelbaar door hevige regenval.

Reijnders startte weer, nadat hij in het Champions League-duel met Newcastle United (1-1) genoegen moest nemen met een invalbeurt. Ook verdediger Simon Kjaer en aanvaller Christian Pulisic konden weer rekenen op een basisplaats.

Rafa Leão zette zijn goede vorm in de Serie A voort, tegen Hellas scoorde hij voor de derde week op rij. De Portugees zette AC Milan al na acht minuten op voorsprong, Hij was het centrale duo van Hellas te snel af en schoof de bal langs de doelman in de verre hoek.

Verder kon de ploeg van trainer Stefano Piolo niet overtuigen. Hellas kreeg nog kansen, onder meer via de in januari van FC Groningen overgekomen Cyril Ngonge, maar scoorde niet.