liveblog
NOS VoetbalAangepast

Loting KNVB-beker: FC Den Bosch-Ajax, Feyenoord-PEC, Sparta-PSV, Excelsior-AZ

Updates ontvangen? Druk op het belletje!

liveblog gesloten

Tot morgen!

We houden ermee op hier in Arnhem! Morgen zijn we tegen het eind van de ochtend terug met een liveblog voor de wedstrijden op zondag.

Om 12.15 uur begint de zondag met Excelsior-AZ. Gevolgd door onder meer SC Cambuur-FC Twente en FC Groningen-PSV om 14.30 uur.

Tot morgen!

  • NOS
    Het programma van zondag 23 oktober
  • NOS
    De stand in de elfde speelronde van de eredivisie

Dit zijn de wedstrijden:

  • Kozakken Boys - ADO Den Haag
  • Quick - De Graafschao
  • SV Urk - Katwijk
  • VVV Venlo - FC Emmen
  • BlauwGeel - FC Utrecht
  • FC Groningen - Spakenburg
  • Almere City - NEC
  • De Treffers - SC Cambuur
  • Heracles Almelo - Go Ahead Eagles
  • FC Den Bosch - Ajax
  • Excelsior-AZ
  • FC Twente-Telstar
  • NAC - FC Eindhoven
  • Sparta - PSV
  • Feyenoord - PEC Zwolle
  • sc Heerenveen - FC Volendam

Loting voor nieuwe ronde KNVB-beker

De loting voor de KNVB-beker is begonnen. De wedstrijden worden 10, 11 en 12 januari gespeeld.

Loting tweede ronde KNVB-beker in... 1968

VIT-EMM | 90+4' Vitesse wint!

Emmen ging dapper op zoek naar de 2-2 maar het zat er niet in. Vitesse wint voor de tweede keer op rij in de competitie en pakt vanavond de eerste thuiszege van het seizoen: 2-1.

Nieuwkoop bezorgt tiental Union punt tegen Club Brugge

Bart Nieuwkoop heeft Union een punt bezorgd tegen landskampioen Club Brugge. Door het doelpunt van de middenvelder eindigde het duel in 2-2. Union speelde vanaf de veertiende minuut met tien man, na de rode kaart voor Simon Adingra die de doorgebroken Tajon Buchanan neerhaalde.

Bart Nieuwkoop

Inter in thriller langs Fiorentina

Inter klimt door de zege in het spektakelstuk op Fiorentina naar de zevende plaats en passeert Juventus op de ranglijst. Met Stefan de Vrij in de basis en Denzel Dumfries als invaller kenden de 'nerazzurri' een goede start. Dankzij treffers van Nicolò Barella en Lautaro Martínez stond het na een kwartier al 0-2.

Maar na een uur spelen stond het weer gelijk in Florence. Arthur Cabral benutte een strafschop en Jonathan Ikone schoot de bal fraai in de kruising achter doelman André Onana. Het laatste woord leek aan Martínez, die met een strafschop zijn tweede van de avond maakte. Maar in de 90ste minuut schoot Luka Jovic bij een hoekschop met een halve omhaal de 3-3 binnen.

Daarmee leek Inter opnieuw een teleurstellend resultaat te behalen, maar in de laatste seconden werd het toch nog op curieuze wijze 3-4. Bij een counter van Inter kon een verdediger van Fiorentina wegwerken, maar hij schoot tegen Henrikh Mkhitaryan aan, waarna de bal in het doel caramboleerde.

Lautaro Martinez schiet de 0-2 binnen voor Inter

VIT-EMM | 85' Emmen wil nog wel

Na de 2-1 heeft Emmen vooral de bal en is het op zoek naar de gelijkmaker, maar tot vloeiende aanvallen komt de ploeg ook weer niet. Laat staan grote kansen.

Vitesse laat zo nodig nog minder zien en houdt alleen maar tegen, wachtend op een countertje. Als Vitesse wint is het de eerste thuisoverwinning dit seizoen.

Vitesse-FC Emmen: 2-1

VIT-EMM | 77' GOAL EMMEN!

Het was slaapverwekkend, maar ineens komt Emmen terug in de wedstrijd. Het schot van Diemers wordt van richting veranderd en valt zo binnen! Het is 2-1.

VIT-EMM | 52' Grote gele vlaggen wapperen weer

Harde kern van de Vitesse-aanhang

Ze hebben de eerste twee goals van hun club gemist, omdat ze uit onvrede over het gedrag van hun spelers niet op de tribune plaatsnamen in de eerste helft, maar nu zit de hardste kern van de Vitesse-aanhang weer braaf achter het doel.

De grote gele vlaggen wapperen weer.

Vitesse-FC Emmen: 2-0

VIT-EMM | 46' Gaan we weer!

FC Emmen-trainer Dick Lukkien moet iets met zijn ploeg. Maar wat? Twee wissels, dan maar.

  • El Messaoudi en Dirksen eruit,
  • Zivkovic en Heylen erin.
Zivkovic had lang een basisplaats, maar scoorde maar niet. Nu krijgt hij de kans als invaller

MVV naar tweede plaats KKD

MVV blijft goed presteren in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Maastricht won ook de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (3-1) en staat voorlopig tweede op de ranglijst. De achterstand op koploper Heracles Almelo bedraagt vier punten.

VIT-EMM | 45+1' GOAL VITESSE!

Op slag van rust schiet Wittek de 2-0 binnen. Een vrije trap, die doelman Van der Hart wel had mogen hebben...

Het tweemans muurtje springt alle kanten op waardoor de bal in de korte hoek binnen stuitert. De keeper verkijkt zich lelijk op het schot. De scheidsrechter fluit erna direct voor de rust, na een matige eerste helft

Wittek viert zijn 2-0

VIT-EMM | 26' GOAL VITESSE!

Een goal van Emmen hing meer in de lucht, maar Vidovic zet Vitesse op voorsprong met een klutsgoal: 1-0. Vlak erna schiet Vitesse ook al op de paal.

Het duel is opengebroken!

Vidovic juicht na zijn 1-0

VIT-EMM | 23' Dat scheelde niks

Vraag niet hoe de bal er niet in kan gaan, maar het staat nog gewoon 0-0. Vitesse-doelman Reiziger redt op een inzet van Araujo en in de kluts erna gooit Meulensteen zich er nog voor, waarna de bal net naast hobbelt.

Heel overtuigend is het niet, maar Emmen is wel wat beter dan de thuisploeg.

Meulensteen redt op het nippertje

VIT-EMM | 16' Flamingo voorlangs

Het is nog niet heel spannend in Arnhem. En enorme kansen waren ook nog niet. Maar zojuist scheert een kopbal van Flamingo rakelings langs de paal van het doel van Emmen.

Vitesse-FC Emmen: 0-0

VIT-EMM | 8' Goal Emmen?

Een aanval uit het boekje van de bezoekers. Romeny bedient de volledig vrijstaande Diemers, die knap in de verre hoek raak krult. Een vroege 1-0, zo lijkt het...

Want de VAR grijpt in. Diemers stond met buitenspel. Met zijn kleine teen.

Vitesse-FC Emmen: 0-0

Protest Vitesse-fans

Het protestspandoek van de Vitesse-supporters

De fans van Vitesse waren niet blij met de reactie van hun spelers na de beschamende midweekse uitschakeling in de KNVB-beker tegen de amateurs van Kozakken Boys. Daarom zit de harde kern niet op de tribune de eerste helft.

Als teken van protest knutselden ze een protestspandoek, met de duidelijke boodschap: "Geen respect, geen support."

Bekijk de samenvatting van en reacties op RKC Waalwijk-Ajax

VIT-EMM | 1' Aftrap!

Vitesse en FC Emmen zijn begonnen aan hun gevecht in de kelder van de eredivisie. Cocu won met Vitesse vorige week eindelijk weer eens, maar werd midweeks pijnlijk uitgeschakeld in de beker. Emmen won al zeven competitieduels op rij niet.

Een alles-of-niets-wedstrijd? We gaan het zien.

United diep in blessuretijd naast Chelsea, WK Varane in gevaar

Met de disciplinair geschorste Cristiano Ronaldo thuis voor de televisie, heeft Manchester United ternauwernood met 1-1 gelijk gespeeld op bezoek bij Chelsea.

Behalve over de twee late doelpunten ging het na afloop ook over de blessure van Raphaël Varane. De Franse verdediger van United verstapte zich bij een poging een tackle in te zetten op Chelsea-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang.

Varane verliet na een blessurebehandeling in tranen het veld, ten teken dat hij vreest voor zijn deelname aan het WK in Qatar. De 71-voudig international miste geen minuut op het door Frankrijk gewonnen WK in 2018.

RKC-AJA | 90+3' Afgelopen!

Ajax wint in Waalwijk. De koploper begon zo moeizaam, maar stelde na rust snel orde op zaken. Uiteindelijk een ruime overwinning voor Ajax op RKC: 4-1.

RKC-AJA | 81' GOAL AJAX!

Brobbey wordt met een schitterende pass - buitenkantje links, precies in de loop - diep gestuurd door Berghuis. En Brobbey heeft niet veel kansen nodig, hij schiet zijn tweede binnen. 4-1 voor Ajax, wedstrijd beslist.

Brobbey jaagt zijn tweede tegen het net

RKC-AJA | 79' Bijna RKC

Daar wordt bijna de 2-3 binnengegleden, maar de bal hobbelt net voorlangs.

RKC Waalwijk-Ajax: 1-3

Opstellingen Vitesse en FC Emmen

De opstelling van Vitesse
De opstelling van FC Emmen

RKC-AJA | 62' GOAL AJAX!

Probeer Brobbey maar eens af te schudden als hij zijn lichaam erin zet. Hij slaat zijn mandekker van zich af en werkt 1-op-1 met de keeper behendig af: 1-3 voor Ajax in Waalwijk.

Brobbey kijkt zijn eerste goal na

Berlusconi en Galliani kunnen AC Milan (nog) niet dwarszitten met AC Monza

AC Milan heeft de streekderby tegen AC Monza met 4-1 gewonnen. Het was de eerste ontmoeting ooit in de Serie A tussen beide ploegen.

Monza is de club van eigenaar Silvio Berlusconi, de oud-president van Italië en jarenlang oud-voorzitter van Milan. Hij heeft Adriano Galliani, die 31 jaar directeur was van AC Milan, meegenomen naar de club uit het stadje dat 5 kilometer ten noorden van Milaan ligt.

RKC-AJA | 53' GOAL AJAX!

Een plaatje van Berghuis! Hij neemt een stuiterbal vol op de wreef en die vliegt snoeihard halfhoog de hoek in. Een raket.

Het is de tweede van Berhuis en Ajax heeft na rust plots veel meer controle over de wedstrijd.

RKC Waalwijk-Ajax: 1-2

Berghuis viert zijn tweede met het Ajax-publiek

RKC-AJA | 49' Ajax tikt en tikt

Bij het begin van de tweede helft neemt Ajax de regie in Waalwijk. Het heeft de bal en tikt geduldig rond, totdat er een gaatje valt.

Opvallende was nog de dubbele wissel die in de rust plaatsvond. Schreuder haalde Blind (gele kaart en tik op de voet) en Alvárez eruit. Wijndal en Grillitsch zijn de vervangers.

RKC Waalwijk-Ajax: 1-1

Oranjevrouwen loten VS op WK2023; bondscoach Jonker niet blij

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben zaterdagochtend titelverdediger Verenigde Staten geloot voor het wereldkampioenschap van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

In het Aotea Centre in Auckland kwamen verder debutant Vietnam en de winnaar van kwalificatiepoule A als opponenten in groep E uit de bus. In die groep zitten Portugal, Kameroen en Thailand.

RKC-AJA | 45+5' Rust!

Het is rust in Waalwijk en het staat 1-1. Bij RKC zullen ze misschien wel balen dat ze niet op voorsprong staan. Wat kreeg de thuisploeg een kansen. Maar Pasveer redde een paar keer uitstekend.

Ajax had even een sterke fase, maar oogt toch wat pover. De koploper zit in moeilijkheden in Waalwijk.

RKC-AJA | 40' GOAL RKC!

Kramer juicht bij de 1-1

De thuisploeg hield Ajax al langere tijd geduldig tegen en kan er plots uit komen met een aantal man. Kramer legt de bal zorgvuldig terug op de inkomende Clement, die de 1-1 binnenschiet.

We hebben een wedstrijd!

Kökçü heeft geen spijt over weigering band: 'Aan imam gevraagd, mijn gevoel klopte'

Feyenoord-aanvoerder Kökcü heeft geen spijt van weigeren OneLove-band

Orkun Kökçü heeft voor de camera van de NOS uitgelegd waarom hij vorige week weigerde de OneLove-band te dragen. De commotie die daarop ontstond doet de aanvoerder van Feyenoord weinig. "Ik heb respect voor iedereen, maar wil daar geen uithangbord van zijn", zegt de middenvelder.

Daarmee doelt Kökçü niet zozeer op de OneLove-campagne, die staat voor verbinding en tegen alle vormen van discriminatie, maar vooral omdat deze actie specifiek werd gevoerd in het kader van coming-outdag. "Ik ben loyaal aan mijn geloof", zegt hij.

RKC-AJA | 24' Bijna al 0-2

RKC-keeper Vaessen reageert alert op een doorbraak van Brobbey, maar na zijn redding kan Klaassen haast voor open doel inschieten, maar ook die gaat er niet in. Het blijft 0-1, maar Ajax ruikt dat er meer in zit.

RKC Waalwijk-Ajax: 0-1

RKC-AJA | 22' GOAL AJAX!

Berghuis juicht bij zijn 0-1

Na een vloeiende aanval via Timber en Bergwijn belandt de bal op de rand van het strafschopgebied bij Berghuis. Zijn uithaal suist de hoek in: 1-0 voor Ajax.

Bekijk de samenvatting van en reacties op Feyenoord-Fortuna

RKC-AJA | 11' Goal Kramer?

Ajax heeft de bal, maar RKC laat zich zien in de openingsfase. Pasveer redt eerst nog op een inzet van Clement, maar op het lobje van Kramer is hij even later kansloos. Waalwijk juicht, maar de VAR schrikt wakker.

Na een check blijkt dat Kramer buitenspel stond op het passje van Lelieveld.

RKC Waalwijk-Ajax: 0-0

Kramer lobt over Pasveer heen

RKC-AJA | 1' Aftrap in Waalwijk!

Koploper Ajax zou geen probleem moeten hebben met RKC, maar de Waalwijkers staan zevende en zijn moeilijk te kloppen. Ze verloren pas twee keer. Kijken wat het brengt, ze zijn begonnen.

Kleedkamervrienden keken niet op van tirade Schreuder: 'Als broekie al dwingend'

Alfred Schreuder stond in zijn loopbaan vaker onder druk en ook toen de kritiek bij Ajax aanzwol bleef Schreuder immer de rust zelve. Tot zondag. Nota bene na een feestavond tegen Excelsior (7-1) sloeg de Ajax-trainer in een tirade van zeven minuten terug. Was dit een trainer in het nauw of hoort deze kant ook bij Schreuder?

Oud-teamgenoten zagen wel vaker een felle Schreuder: 'Ook hij is een mens'

FEY-FOR | 90+5' Klaar!

Pfoe, even bijkomen. Feyenoord viel vurig aan na rust en kwam tot meer dan genoeg kansen, maar de winnende viel niet. Fortuna hield met hangen en wurgen stand. Het blijft bij 1-1 in De Kuip.

FEY-FOR | 90+3' Szymanksiiiiii?

Szymanksi neemt de afvallende bal vol op de wreef!

Maar nee, hij vliegt naast, hard tegen het reclamebord.

FEY-FOR | 90+1' Nog vier minuten

Paixao kreeg weer twee flinke kansen en Feyenoord blijft maar drukken. De tijd dringt alleen. Nog vier van de vijf minuten blessuretijd zijn over.

FEY-FOR | 87' Fortuna op de lat!

Het was buitenspel, maar o o o wat komt Feyenoord hier goed weg. Fortuna is nauwelijks bij Bijlow geweest, maar drie minuten voor tijd belandt de bal via een kluts zo voor de voeten van Yilmaz, die volledig over de bal heen maait.

Guth krijgt een herkansing, maar die peert de bal blind op het doel. Het schot schampt de lat. Daarna bleek het al ergens buitenspel te zijn geweest.

Feyenoord-Fortuna Sittard: 1-1

Aankomst Ajax

Dusan Tadic komt aan in Waalwijk

FEY-FOR | 77' O o Paixao

Invaller Igor Paixao staat koud twee minuten binnen de lijnen bij Feyenoord als Walemark de bal met een indraaiende voorzet zo op het hoofd legt van de Braziliaan. Zijn zweefkopbal is fraai, maar gaat voor Feyenoord net aan de verkeerde kant van de paal naast.

Fortuna houdt stand, al is het ternauwernood.

Feyenoord-Fortuna Sittard: 1-1

Haaland weer bezig in Premier League

De doelpuntenmachine die Erling Haaland heet, draaide ook zaterdagmiddag weer op volle toeren. De Noorse spits hielp Manchester City met twee treffers langs Brighton & Hove Albion (3-1).

Haaland staat na elf competitieduels al op zeventien treffers in de Premier League. Als hij dat gemiddelde vasthoudt komt de 22-jarige aanvaller op 58 treffers uit.

Bayern München wint eenvoudig, Frimpong bezorgt Leverkusen punt

Bayern München heeft zaterdagmiddag een probleemloze 2-0 zege geboekt in het uitduel met TSG Hoffenheim. De landskampioen staat nu op één punt van koploper Union Berlin, dat zondag hekkensluiter VFL Bochum treft.

Bij Bayern speelde Matthijs de Ligt de hele wedstrijd mee. Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui mochten het laatste kwartier meedoen.

FEY-FOR | 59' Feyenoord beukt door

Het verschil in energie die de Feyenoorders na rust in het spel leggen, is gigantisch in vergelijking met de eerste 45 minuten. Fortuna wordt overlopen. De ene kans volgt de andere op en Feyenoord blijft - vooruit geschreeuwd door de fans - jagen.

Walemark krijgt een kans, Szymański ook een grote en ook Timber had al een mogelijkheid. Benieuwd hoe lang Fortuna dit volhoudt...

Feyenoord-Fortuna Sittard: 1-1

Szymanski komt invliegen en kopt over

FEY-FOR | 46' GOAL FEYENOORD!

De drievoudige wissel van Slot maakt ongekende krachten los bij Feyenoord. De thuisploeg begint vlammend aan de tweede helft: na 30 seconden is het al 1-1, dankzij Dilrosun.

De Kuip maakt een enorm kabaal.

Dilrosun viert de gelijkmaker

FEY-FOR | 46' Drie wissels bij Feyenoord

Geen halve maatregelen van Slot, hij gooit drie wissels erin:

  • Gimenez, Pedersen en Rasmussen eruit,
  • Danilo, Walemark en Lopez erin.

Ajax met Brobbey en Sánchez tegen RKC

Ajax speelt met hetzelfde team als tegen Excelsior (7-1). Dus met op rechtsback Jorge Sánchez, ondanks de terugkeer van Devyne Rensch in de selectie, en met Brian Brobbey in de spits. Kudus zit op de bank. Vanwege een knieblessure ontbreekt Taylor.

Eén wijziging bij RKC ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Fortuna (0-0): Yassin Oukili speelt in plaats van Julen Lobete.

De opstelling van Ajax
De opstelling van RKC

Ondertussen in Helmond...

Helmond Sport heeft aanvoerder Robin van der Meer voor straf uit de selectie gezet. De verdediger had zich in het Eindhovens Dagblad beklaagd over het feit dat hij geen basisplek heeft bij trainer Sven Swinnen en dat wordt hem door de club uit de eerste divisie niet in dank afgenomen.

De 27-jarige verdediger doet niet mee in de komende wedstrijd tegen Jong PSV. Daarna zal Helmond Sport bekijken hoe het verder moet met Van der Meer.

Liverpool verliest in aanloop naar treffen met Ajax van hekkensluiter Nottingham

Liverpool heeft in de aanloop naar het Champions League-duel tegen Ajax ernstige averij opgelopen. De nummer zeven van de Premier League moest zaterdagmiddag zijn meerdere erkennen in hekkensluiter Nottingham Forest: 1-0.

Hoe verrassend de uitslag op het eerste gezicht ook leek, de nederlaag van de 'Reds' kwam voor statistici niet uit de lucht vallen.

n

FEY-FOR | 45+3' Rust!

Onder de nieuwe trainer Velazquez krijgt Fortuna nauwelijks goals tegen. Dat ondervindt Feyenoord nu ook.

Kijken wat Slot verzint voor in de tweede helft.

FEY-FOR | 42' Feyenoord drukt

Met de rust in aantocht voert Feyenoord de druk op. Na een knal van dichtbij van Hancko krijgen de Rotterdammers drie corners achter elkaar, maar het levert niets op. De laatste passes van de aanvallen van Feyenoord komen steeds net niet goed aan. Voor de rest is Feyenoord wel beter.

Maar die counters...die blijven heel link. Net gaat Yilmaz er weer vandoor. Zijn schot eindigt in het zijnet.

Feyenoord-Fortuna Sittard: 0-1

Hancko schiet, verdediger Navarro kan niet blocken

FEY-FOR | 35' Yilmaz peert over

Daar komt Fortuna er weer gevaarlijk uit. Yilmaz krijgt de bal breed van Cordoba, wel met een lastige stuit, en kan voor open doel inschieten! Maar de Turkse spits komt met een vuurpijl hoog over het doel.

Gelijk een goed excuus voor zijn misser: Cordoba stond al buitenspel toen hij de bal diep kreeg.

In ieder geval een goede waarschuwing voor Feyenoord...

FEY-FOR | 25' Feyenoord versus Fortuna-fort

Fortuna bouwt een fort rondom het eigen strafschopgebied en aast dan op een snelle uitval. Dat lukt zojuist even met een sterke rush van Seuntjens.

Feyenoord tikt de bal rond en zoekt naar een gaatje in de Fortuna verdediging. Soms gaat dat met een soepele aanval, maar vaker hapert het wat. Gigantische kansen leverde het allemaal nog niet op.

Slot is niet tevreden met wat hij ziet en schreeuwt zich een ongeluk langs de lijn.

Feyenoord-Fortuna Sittard: 0-1

  • ANP
    Arne Slot blijft maar aanwijzingen geven aan zijn ploeg
  • Pro Shots
    Slot geeft aanwijzingen langs de lijn

FEY-FOR | 17' Nu al tijdrekken?

Scheidsrechter Van Boekel waarschuwt Fortuna-doelman Pandur even: niet te lang treuzelen bij de uittrap aub.

Of het echt tijdrekken is, valt te bezien. Fortuna wilde opbouwen en Feyenoord zette het vroeg vast. De Kuip begon enorm te fluiten, Slot gebaarde al langs de kant. Voor geel geven wegens tijdrekken vond Van Boekel het nog te vroeg.

Het is wel een zeer levendig duel!

Feyenoord-Fortuna Sittard: 0-1

FEY-FOR | 9' GOAL FORTUNA!

Cordoba viert zijn 1-0

Dat is een vroege goal! Het is even een rommeltje achterin bij Feyenoord. Yilmaz kan zomaar inschieten, maar wordt geblokt. En dan belandt de bal zo voor de voeten van Cordoba. Zijn uithaal vliegt zo de hoek in.

Verrassende 1-0 voorsprong voor Fortuna. Dit belooft wat, want Feyenoord moet nu komen. Lekker begin.

FEY-FOR | 1' Aftrap!

Yilmaz en Timber strijden om de bal

In De Kuip trappen Feyenoord en Fortuna Sittard de elfde speelronde van de eredivisie af.

Feyenoord verkeert in prima vorm. De laatste twee duels in de eredivisie werden met 2-0 en 3-1 gewonnen van FC Twente en AZ.

Fortuna is daarentegen ook bezig met een prima reeks. Al vijf wedstrijden op rij werd niet verloren: drie overwinningen en twee keer gelijkspel. Een knappe tiende plek is de beloning.

De warming-up!

  • Pro Shots
    Fortuna warmt zich op
  • Pro Shots
    Feyenoord-trainer Arne Slot
  • Pro Shots
    Fortuna-trainer Julio Velazquez
  • Pro Shots
    Scheidsrechter Pol van Boekel

KNVB-commissie Mijnals boos na schrappen OneLove-actie: 'Wisten niet van dit besluit'

Het besluit van de KNVB de geplande herhalingsactie met de OneLove-aanvoerdersband te annuleren, kan rekenen op felle kritiek van Marjan Olfers. De hoogleraar sport en recht is lid van de KNVB-commissie Mijnals, die strijdt tegen racisme en vóór inclusiviteit in het voetbal, laat weten het te betreuren dat de actie niet doorgaat.

"Wij wisten niet van dit besluit af en dat vind ik ontzettend jammer", laat Olfers vrijdagavond aan tafel bij Nieuwsuur weten. "Sterker nog, ik betreur het ook echt. Inclusiviteit is zo ontzettend belangrijk, daar staan we met z'n allen voor. Ook de KNVB, dus zet ons ook in."

"Ga met elkaar dit gevecht aan", drukt Olfers de Nederlandse voetbalbond op het hart. "Dat het niet makkelijk is, dat weten we met z'n allen, maar ga dat dus niet alleen doen."

Slot geeft Kokcü zijn band terug, als Feyenoord jacht op wintertitel hervat

Kökcü blijft thema bij Feyenoord, Ajax denkt OneLove-actie 'goed gedaan' te hebben

Ja, Feyenoord-trainer Arne Slot heeft afgelopen week de spelersgroep bij elkaar geroepen voor een stevig groepsgesprek. En nee, het ging niet meer om aanvoerder Orkun Kokcü, die veel commotie veroorzaakte door de OneLove-aanvoerdersband te weigeren.

Tegen Fortuna Sittard is de Turkse middenvelder zaterdag gewoon weer captain van Feyenoord 1.

"Ik denk dat niemand het prettig vindt om zo in het middelpunt van de belangstelling te staan", blikte Slot nog een keer terug op de week waarin de sportieve prestaties van de Rotterdammers door alle ophef over een aanvoerdersband bijna werden vergeten. "En ergens is dat ook prettig."

Feyenoord zonder wijzigingen tegen Fortuna

De opstelling van Feyenoord
De opstelling van Fortuna Sittard

Timber geruisloos in basis Feyenoord: ‘Hier heb ik voor gewerkt’

Quinten Timber

"Als ik in De Kuip sta voor de aftrap kijk ik om me heen en denk ik: ja, hier heb ik voor gewerkt."

Het is Quinten Timber gelukt. Zes jaar lang speelde hij in de jeugdopleiding van Feyenoord en na een omweg via Amsterdam en Utrecht is hij nu basisspeler bij de Rotterdamse ploeg.

Timber was één van de vele aankopen van Feyenoord deze zomer. Voor naar verluidt 8,5 miljoen euro kwam de 21-jarige middenvelder over van FC Utrecht. Daar was hij door de supporters uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Het was niet meer dan logisch dat hij het hogerop zou gaan proberen.

Ondanks de druk van het flinke prijskaartje speelde Timber zich geruisloos in de basis.

Stand van zaken in de eredivisie

De stand in de eredivisie na tien speelronden

Feyenoord, Ajax en Vitesse in actie

Welkom op een bescheiden maar interessante zaterdagavond in de eredivisie!

Speelronde elf begint om 16.30 uur als Feyenoord in De Kuip Fortuna Sittard ontvangt. Ajax gaat op bezoek in Waalwijk waar het om 18.45 uur aantreedt tegen RKC. De avond sluit met een duel in de krochten van de eredivisie: Vitesse-FC Emmen, een wedstrijd die geen van die ploegen wil verliezen.

Programma van speelronde 11 in de eredivisie