Vitesse bezweert crisis en boekt op Emmen tweede zege onder Cocu

Bekijk de samenvatting van Vitesse - FC Emmen

Vitesse heeft met een 2-1 zege op FC Emmen een nieuwe crisis bezworen. Het was onder coach Phillip Cocu de tweede overwinning op rij in de eredivisie. Emmen wacht al acht wedstrijden op een overwinning.

De pijnlijke uitschakeling door Kozakken Boys in de KNVB-beker denderde nog na in Arnhem. De harde kern van Vitesse-fans was niet blij met de reactie van de spelers na afloop van het bekerdebacle en bleef uit protest weg in de eerste helft. "Geen respect, geen support", stond op een spandoek.

VAR zet streep door goal Diemers

Het leverde niet direct een reactie op op het veld. FC Emmen opende sterk en leek via Mark Diemers op voorsprong te komen. Diemers krulde de bal in de verre hoek en liep juichend weg om zijn eerste eredivisiegoal sinds 31 januari 2021 te vieren. De VAR greep echter in. Diemers bleek met een teenlengte buitenspel te hebben gestaan.

Cocu
    Harde kern van de Vitesse-aanhang
    Zivkovic had lang een basisplaats, maar scoorde maar niet. Nu krijgt hij de kans als invaller
    Meulensteen redt op het nippertje
    Wittek viert zijn 2-0

Emmen was daarna nog een keer dicht bij de openingsgoal na een inzet van Miguel Araujo. Via Melle Meulensteen en de paal ging de bal uiteindelijk net naast. Toch viel de goal aan de andere kant. Gabriel Vidovic vond op aangeven van Kacper Kozlowski het net, niet veel later gevolgd door een inzet van Kozlowski op de paal.

Harde kern ziet geen Vitesse-goal

Op slag van rust schoot Maximilian Wittek Vitesse alsnog naar 2-0 uit een vrije trap. Doelman Mickey van der Hart van Emmen verkeek zich flink op de inzet van de Duitser mede dankzij een belabberde muur.

Met de harde kern van Vitesse terug op de tribune begon de tweede helft. Een nieuwe Vitesse-goal zagen de fans niet. Na een slaapverwekkend vertoning was het Diemers die met een van richting veranderd schot alsnog zijn eerste goal in anderhalf jaar meepikte. Tot een slotoffensief van Emmen leidde de goal niet.

Reacties van Vitesse-coach Phillip Cocu en FC Emmen-doelman Mickey van der Hart.