Deze bal in de 94ste minuut is de doellijn geheel gepasseerd: 1-1.

United in vierde minuut extra tijd naast Chelsea, Haaland scoort weer voor City

Met de disciplinair geschorste Cristiano Ronaldo thuis voor de televisie heeft Manchester United ternauwernood met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Chelsea. Eerder op de dag won Manchester City vooral dankzij Erling Haaland met 3-1 van Brighton.

Chelsea leek te gaan winnen nadat het kort voor tijd op voorsprong was gekomen uit een door Jorginho benutte strafschop. De bal ging op de stip nadat United-middenvelder Scott McTominay bij een hoekschop nogal opzichtig voormalig Vitesse-speler Armando Broja naar de grond had getrokken.

De voorsprong was nauwelijks verdiend, want de twee Engelse topclubs maakten er een typische 0-0-wedstrijd van. De kansen waren schaars, al had de ploeg van trainer Erik ten Hag een licht overwicht. Toch was Chelsea iets dreigender. Kort voor de 1-0 raakte Trevoh Chalobah met een kopbal al de bovenkant van de lat.

Antony bekommert zich om de geblesseerde Varane

In de vierde minuut van de blessuretijd wist United toch nog gelijk te maken. Een kopbal van Casemiro op de binnenkant van de paal bleek volgens het horloge van de scheidsrechter volledig over de doellijn. Het was de eerste tegentreffer voor Chelsea na vijf wedstrijden op rij met de nul.

Varane vreest voor WK-deelname

Behalve over de twee late doelpunten ging het na afloop ook over de blessure van Raphaël Varane. De Franse verdediger van United verstapte zich bij een poging een tackle in te zetten op Chelsea-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang.

Varane verliet na een blessurebehandeling in tranen het veld, ten teken dat hij vreest voor zijn deelname aan het WK in Qatar. De 71-voudig international miste geen minuut op het door Frankrijk gewonnen WK in 2018.

Trainer Ten Hag kon nog geen duidelijkheid geven over de ernst van de kwetsuur. "Het is zo kort na de wedstrijd moeilijk om te zeggen wat het is. We moeten 24 uur wachten, dan weten we meer."

Haaland op schema voor 58 goals

De doelpuntenmachine die Erling Haaland heet, draaide ook zaterdagmiddag weer op volle toeren. De Noorse spits hielp Manchester City met twee treffers langs Brighton & Hove Albion (3-1).

Haaland viert zijn tweede treffer tegen Brighton

Haaland staat na elf competitieduels al op zeventien goals in de Premier League. Als hij dat gemiddelde vasthoudt, komt de 22-jarige aanvaller uit op 58 treffers.

Halverwege de eerste helft opende Haaland de score, nota bene op aangeven van doelman Ederson. De spits nam een verre uittrap met de borst mee en omzeilde zo de wild uit zijn doel gekomen Brighton-keeper Robert Sanchez. Vervolgens liep Haaland dwars door een blok van verdediger Adam Webster - die fysiek zeker niet de minste is - heen en schoof de bal in het lege doel.

De tweede treffer van Haaland was een strafschop, vlak voor rust. De bal ging op de stip nadat Bernardo Silva was aangetikt.

Haaland staat na 11 duels al op 17 treffers in de Premier League

Kort na rust kwam Brighton, waar Joël Veltman in de basis stond, terug in de wedstrijd via Leandro Trossard. Die Belg kreeg na 70 minuten een mooie kans op de gelijkmaker, maar stuitte van dichtbij op Ederson.

De Bruyne maakt de mooiste

Het mooiste doelpunt van de middag kwam even later op naam van een landgenoot van Trossard. Kevin De Bruyne kreeg op een meter of 20 van het doel alle tijd en ruimte om aan te leggen en mikte de bal feilloos in de kruising.

Door de thuiszege staat City steviger op de tweede plaats, achter koploper Arsenal. De Londenaren hebben een punt meer en spelen morgen uit tegen Southampton.

Eerder vandaag ging Liverpool met 1-0 onderuit tegen Nottingham Forest. Stadgenoot Everton won met 3-0 van Crystal Palace.