Eric Maxim Choupo-Moting (Bayern München) schreeuwt het uit

Bayern München wint eenvoudig, Frimpong bezorgt Leverkusen punt

Bayern München heeft zaterdagmiddag een probleemloze 2-0 zege geboekt in het uitduel met TSG Hoffenheim. De landskampioen staat nu op één punt van koploper Union Berlin, dat zondag hekkensluiter VfL Bochum treft.

Jamal Musiala opende de score: hij kreeg bij een corner na een kopbal van Leon Goretzka de bal voor de voeten en drukte af. Kort voor rust tekende Eric Maxim Choupo-Moting na een een-tweetje met Serge Gnabry voor de 0-2.

De Ligt basisklant

Bij Bayern speelde Matthijs de Ligt de hele wedstrijd mee. Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui mochten het laatste kwartier meedoen.

SC Freiburg, met Mark Flekken op doel, nam de derde plaats weer over van Mainz dankzij een 2-0 thuiszege op Werder Bremen.

Bij Werder kreeg Marco Friedl na een klein kwartier rood toen hij een doorgebroken speler neerhaalde. Na de rust schoot Lukas Kübler van een meter of acht raak en benutte Vincenzo Grifo een penalty.

Frimpong bezorgt Leverkusen punt

Jeremie Frimpong hielp Bayer Leverkusen aan een punt in de thuiswedstrijd tegen Wolfsburg. Frimpong maakte er een kwartier voor tijd 2-2 van en voorkwam daarmee de zevende nederlaag van het seizoen.

De assist voor die gelijkmaker kwam van Daley Sinkgraven, die net het veld in was gekomen voor Mitchel Bakker.

Jeremie Frimpong viert zijn treffer

De 21-jarige Frimpong, geboren in Amsterdam, is goed aan het seizoen begonnen. Hij speelde negen jaar in de jeugd van Manchester City, maakte vorig jaar de overstap van Celtic naar Bayer Leverkusen en maakt deel uit van de voorlopige WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal.

Bakker, eveneens opgenomen in de voorselectie van Oranje, had net als Frimpong een basisplaats bij Bayer Leverkusen.

Micky van de Ven verscheen aan de aftrap bij Wolfsburg. Hij veroorzaakte met een handsbal een strafschop, die Moussa Diaby miste. Ook Van de Ven maakt kans op een plek in de definitieve WK-selectie van Van Gaal.

Timothy Fosu-Mensah, de vierde Nederlander in dienst van Leverkusen, viel met nog twintig minuten te gaan in.

Dortmund haalt tegen Stuttgart

Borussia Dortmund haalde uit tegen degradatiekandidaat Stuttgart. Jude Bellingham zette Dortmund al na twee minuten op voorsprong en de thuisploeg liep daarna probleemloos uit naar 5-0.

FC Augsburg gaf tegen RB Leipzig een 3-0 voorsprong weg. Na rood voor Iago werd het nog 3-3.

Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt won met 3-1 op bezoek bij Borussia Mönchengladbach en steeg naar de vierde plek.