Bayern viert een treffer van Sadio Mané
NOS Voetbal

Bayern sloopt Freiburg, Marokko houdt zijn hart vast voor geblesseerde Mazraoui

Bayern München heeft na een klinkende zege op Freiburg (5-0) de tweede plek in de Bundesliga van die club overgenomen. Union Berlin blijft ruim koploper, na een zege op Borussia Dortmund (2-0).

Toch zijn er ook nieuwe zorgen voor Bayern. En ook vooral voor Marokko. Want ruim een maand voor het WK in Qatar viel Noussair Mazraoui in de Zuid-Duitse derby uit met een hamstringblessure.

Geen beste beurt Flekken

Nog iemand die vlak voor het wereldkampioenschap geen beste beurt maakte, was Oranje-international Mark Flekken. Hij was tot zondag de minst gepasseerde keeper in de Duitse competitie, maar kreeg tegen de regerend kampioen de ene na de andere treffer om de oren.

De stand per 16 oktober

Bij de openingsgoal van Serge Gnabry gaf Flekken een rebound weg na een schot van Leroy Sané. Voor rust nog verdubbelde Eric Maxim Choupo-Moting de marge met een schot uit de draai. Sané, Sadio Mané en Marcel Sabitzer verzorgden de productie in de tweede helft.

Matthijs de Ligt had een basisplaats bij Bayern, net als Mazraoui. Laatstgenoemde greep ruim tien minuten voor tijd naar zijn hamstring, waarna hij wel op eigen kracht het veld verliet om te worden gewisseld.

Malen valt in bij Dortmund

Door twee snelle goals van Janik Haberer hield koploper Union Berlin de achtervolging ruim op afstand.

Borussia Dortmund zette nog wel even aan met invaller Donyell Malen in de tweede helft binnen de lijnen, maar keeper Frederik Ronnow bleek ondanks een paar goede mogelijkheden niet te passeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl