liveblog gesloten

Bedankt en tot morgen!

We sluiten dit liveblog af met de verdrietigste winnaar van de avond. Sean Klaiber plaatste zich met FC Utrecht voor de finale van de KNVB-beker, maar door een domme actie in de slotfase is hij geschorst voor de eindstrijd. Kop op, Sean!

Donderdagavond zijn we natuurlijk terug voor de tweede halve finale. Bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

Sean Klaiber is geschorst voor de finale van de KNVB-beker en kan zijn tranen niet bedwingen

Advocaat klaar voor confrontatie met NAC

Het is inmiddels donderdag en dus wordt vandaag de tweede finalist in de KNVB-beker bekend. Feyenoord neemt het in De Kuip op tegen eerstedivisionist NAC Breda.

Trainer Dick Advocaat heeft een aantal spannende, en succesvolle, weken achter de rug bij Feyenoord. De wedstrijd van donderdagavond, in de halve finales van de KNVB-beker tegen NAC Breda, zal opnieuw de nodige spanning oproepen bij de ervaren trainer. Winst van de beker betekent namelijk dit seizoen een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Advocaat beschikt in de belangrijke bekerontmoeting over een bijna complete selectie. Nicolai Jørgensen is niet fit. "Het zal nog wel weken duren voordat we hem weer op het veld zien. Hopen dat het nog dit seizoen is", aldus de oefenmeester over de Deense spits.

Advocaat: 'Moeten Jørgensen nog weken missen'

Van de Beek baalt: 'Weer een kans op iets moois laten liggen'

Ajacied Donny van de Beek baalde na de zoveelste domper in korte tijd. "We moeten de koppen bij elkaar steken en keihard werken."

Balende Van de Beek: 'Weer een kans op iets moois laten liggen'

Van de Streek voelt euforie, maar denkt ook aan geschorste Klaiber

Sander van de Streek maakte het openingsdoelpunt voor FC Utrecht tegen Ajax, moest even later zijn schouder terug in de kom duwen en mag zich nu verheugen op de bekerfinale in De Kuip. Toch was het niet alleen maar euforie bij de middenvelder.

Van de Streek: 'Van schaamte in Waalwijk, nu euforisch naar De Kuip'

Krul kreeg hulp van 'spiekbidon'

Eerder meldden we al de strafschoppenzege van Norwich City (met Tim Krul op doel) op Tottenham Hotspur (met Michel Vorm op doel) in de achtste finales van de FA Cup.

Krul zegevierde dus weer eens, al had hij daar wel de hulp van een 'spiekbidon' bij nodig.

Real Sociedad blaast bekersprookje Mirandés uit

Real Sociedad heeft de finale van het Spaanse bekertoernooi bereikt. De club uit Baskenland won het tweede duel met Mirandés met 1-0, nadat het twee weken geleden in San Sebastián al met 2-1 aan het langste eind had getrokken.

Tegenstander in de eindstrijd is de winnaar van de andere halve finale tussen Granada en Athletic Bilbao, die donderdag wordt gespeeld. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-0 zege voor Bilbao.

Mikel Oyarzabal is de gevierde man na zijn winnende goal tegen Mirandés

Reacties Beerensteyn, Wiegman en debutante Smits

Even terug naar eerder op de avond: de samenvatting

Voetbalsters beginnen Tournoi de France met gelijkspel tegen Brazilië

Penalty's in FA Cup: Krul verslaat Vorm

Spannende momenten in Londen! Want daar moesten er strafschoppen genomen worden bij Tottenham Hotspur en Norwich City om een plek in de kwartfinales van de FA Cup.

Dat betekent dus Michel Vorm tegen Tim Krul. Vorm pakte de eerste, maar Krul deed zijn reputatie als strafschopkiller weer eer aan door twee strafschoppen te keren.

In de kwartfinales neemt Norwich City het op tegen de winnaar van Derby County en Manchester United.

Drie keer scheepsrecht voor Van den Brom?

FC Utrecht-trainer John van den Brom bereikte voor de vijfde keer op rij de halve finales van de KNVB-beker en gaat nu ook voor de derde keer naar de finale. Als trainer van AZ lukte het hem echter nog nooit om die beker ook te winnen.

Op 19 april krijgt hij een nieuwe kans in De Kuip. Tegenstander is dan Feyenoord of NAC Breda.

John van den Brom bereikte voor de derde keer in zijn loopbaan de finale van de KNVB-beker

Wedstrijdverslag

Binnen een week is Ajax op twee fronten uitgespeeld. FC Utrecht maakte een einde aan het bekeravontuur van de Amsterdammers (2-0) en speelt op 19 april de finale in De Kuip tegen de winnaar van Feyenoord-NAC.

De spelers van FC Utrecht vieren de 1-0 van Sander van de Streek tegen Ajax

Klaiber ontroostbaar

De hele Galgenwaard viert feest, op een Utrechter na. Technisch directeur Jordy Zuidam probeert alles om Sean Klaiber moed in te praten, maar de verdediger is ontroostbaar.

AFGELOPEN

FC Utrecht plaatst zich voor de zevende keer voor de finale van de KNVB-beker. Het wint met 2-0 van Ajax.

90+3 Abass laat 3-0 liggen

De drie extra minuten zijn bijna voorbij en daarmee ook de lijdensweg van Ajax. Abass had net zelfs 3-0 moeten maken, maar mist.

90' Schrale troost Klaiber

Een schrale troost voor Sean Klaiber. Hij wordt wel uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

87' Tranen bij Klaiber na gele kaart

Sean Klaiber maakt een wilde tackle in het het strafschopgebied van Ajax, krijgt daar een gele kaart voor en barst meteen in tranen uit. Logisch, want de verdediger is daardoor geschorst voor de finale in De Kuip. Sneu.

FC Utrecht-Ajax 2-0

86' Omhaal Huntelaar mist richting

Je zou bijna medelijden krijgen met de Amsterdammers. Ze proberen van alles, maar de beste kans is een mislukte omhaal van Huntelaar.

FC Utrecht-Ajax 2-0

81' Dubbele wissel Ajax: Danilo en Marin

Erik ten Hag gooit zijn laatste troeven op tafel en dat zijn niet de namen die je misschien zou verwachten: Danilo en Razvan Marin moeten het doen voor de Amsterdammers. Quincy Promes en Edson Álvarez zijn naar de kant gegaan.

Ajax is nu wanhopig op zoek naar een treffer, maar wordt amper gevaarlijk. Sterker, de 3-0 lijkt waarschijnlijker.

FC Utrecht-Ajax 2-0

77' Kerk bijna

Hij is al de uitblinker in deze halve finale en verdient op basis daarvan misschien wel een doelpunt. Weer is Gyrano Kerk dichtbij, maar dit keer gaat zijn schot uit de draai net naast.

FC Utrecht-Ajax 2-0

Gyrano Kerk gaat ervandoor in de halve finale van de KNVB-beker tegen Ajax

72' Geel voor Huntelaar, geschorst voor finale

De eerste actie van Huntelaar is een harde tackle op Utrecht-doelman Jeroen Zoet. Arbiter Kuipers geeft de spits meteen geel en dat is een kaart met gevolgen: de spits die het vaakst scoorde voor Ajax in bekerfinales na Johan Cruijff zal deze finale sowieso moeten missen. Hij is geschorst.

FC Utrecht-Ajax 2-0

Huntelaar moet het doen

Weer moet Klaas-Jan Huntelaar voor verlossing zorgen. De spits komt erin voor Jurgen Ekkelenkamp.

FC Utrecht-Ajax 2-0

65' GOAL FC UTRECHT

Simon Gustafson benut een strafschop, nadat Álvarez een lichte overtreding had gemaakt op Van de Streek. FC Utrecht staat op 2-0 en is hard op weg naar de bekerfinale in De Kuip.

FC Utrecht-Ajax 2-0

Simon Gustafson schiet de 2-0 voor FC Utrecht tegen de touwen in het bekerduel met Ajax

64' Strafschop FC Utrecht

Strafschop voor FC Utrecht na een overtreding van Álvarez op Van de Streek. Hoewel, de Mexicaan lijkt de doelpuntenmaker bijna niet te raken.

59' Schot Promes

Nu kan Promes eens uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar doelman Zoet laat zich niet foppen.

FC Utrecht-Ajax 1-0

57' Pijn bij Van de Streek, Kerk scoort bijna

Doelpuntenmaker Sander van de Streek moet even verzorgd worden. Bij een onschuldig duel met Hakim Ziyech lijkt hij zijn schouder wat te ontwrichten, maar toch keert hij terug in het veld.

Terwijl Van de Streek terugkeert is Kerk weer eens ontsnapt, maar dit keer keert Onana de bal vakkundig. Ajax valt aan, maar de beste kansen zijn toch echt voor FC Utrecht.

FC Utrecht-Ajax 1-0

Het verval van Ajax in cijfers....

Als Ajax vanavond verliest van FC Utrecht, dan zou het al de vijfde nederlaag zijn in de laatste negen duels. Hoe groot is het verval van Ajax? Dit zeggen de cijfers.

48' Ajax begint voortvarend

Ajax legt na rust meteen de kaarten op tafel en zet FC Utrecht met de rug tegen de muur. Combineren in het overvolle Utrechtse strafschopgebied lukt niet, maar het schot van Daley Blind van afstand verdwijnt maar net naast het doel. Toch blijft het oppassen, want Utrecht blijft levensgevaarlijk in de counter met de ongrijpbare Kerk.

FC Utrecht-Ajax 1-0

TWEEDE HELFT

Een nieuwe dreun dreigt voor Ajax. Kunnen de Amsterdammers de wedstrijd nog kantelen of bereikt FC Utrecht voor de zevende keer de finale van het toernooi om de KNVB-beker?

FC Utrecht-Ajax 1-0

De spelers van Ajax balen na de 1-0 van Sander van de Streek

RUST

FC Utrecht krijgt een open doekje van het eigen publiek. Het staat verdiend op 1-0 tegen Ajax in de halve finale van de KNVB-beker.

FC Utrecht-Ajax 1-0

45'+1 Schot Dest

Vlak voor rust kruipt Ajax nog even uit de schulp. Sergiño Dest kan vrij uithalen, maar zijn schot is van te ver en vooral niet zuiver genoeg.

FC Utrecht-Ajax 1-0

43' Dat had 2-0 moeten zijn!

Opnieuw ontsnapt Kerk aan de defensie van Ajax en dit keer geeft hij perfect voor op Gustafson, maar die schuift de bal net naast. Dat had de 2-0 moeten zijn voor FC Utrecht.

En even later is het Kerk zelf, die de 2-0 op zijn schoen heeft. Dit keer redt Onana. Ajax mag niet klagen als het met een 1-0 achterstand de rust haalt.

FC Utrecht-Ajax 1-0

38' Trieste aftocht Bahebeck

Niet lang na de 1-0 is er weer een fikse tegenvaller voor Jean-Christophe Bahebeck. De Franse spits, die al zoveel gebukt ging onder blessureleed, moet weer geblesseerd naar de kant.

Invaller Abass is nog niet klaar en dus dikt Gustafson een overtreding van Tadic maar een beetje aan. En dat kun je de aanvoerder niet echt kwalijk nemen.

FC Utrecht-Ajax 1-0

33' GOAL FC UTRECHT

Sander van de Streek kopt een voorzet van Simon Gustafson achter Ajax-doelman André Onana. FC Utrecht leidt met 1-0 tegen Ajax in de halve finale van de KNVB-beker. Het is Daley Blind die buitenspel opheft.

FC Utrecht-Ajax 0-0

Sander van de Streek (links) kopt de 1-0 achter Ajax-doelman André Onana

30' Blessure Klaiber

Oei, een pijnlijk moment voor Sean Klaiber. De Utrechtse back ontfutselt de bal aan Donny van de Beek, maar overstrekt daarbij zijn enkel. Klaiber geeft niet op en bijt op zijn tanden. Echt soepel loopt hij echter niet...

FC Utrecht-Ajax 0-0

Uitslagen en programma

Speelschema Tournoi de France

4 maart Frankrijk-Canada 1-0
Nederland-Brazilië 0-0
7 maart Canada-Nederland 19.00 uur
Frankrijk-Brazilië 21.00 uur
10 maart Brazilië-Canada 19.00 uur
Frankrijk-Nederland 21.00 uur

Wedstrijdverslag

De Nederlandse voetbalsters zijn het sterk bezette Tournoi de France met een gelijkspel begonnen. De nummer drie van de wereld speelde in Valenciennes met 0-0 gelijk tegen Brazilië, nummer negen op de wereldranglijst.

Jackie Groenen in duel met Leticia Santos de Oliveira tijdens Nederland-Brazilië op het Tournoi de France

23' Wat een knal van Tagliafico!

De Argentijnse linksback van Ajax krijgt de bal voor zijn voeten en haalt verwoestend uit van een meter of 25. Zijn poeier wordt door Zoet nog aangeraakt en spat uiteen op de lat.

FC Utrecht-Ajax 0-0

15' Open wedstrijd

Er is inmiddels al een kwartier gespeeld in Utrecht en het is een lekker open wedstrijd in De Galgenwaard. Vooral FC Utrecht is al een paar keer dicht bij de 1-0 geweest. Gyrano Kerk maakt in de openingsfase prima gebruik van de ruimte achter de Ajax-defensie, maar zijn voorzetten komen net niet goed bij een medespeler.

Ook Ajax zoekt de aanval en dus is het nu al een fijne kraker!

FC Utrecht-Ajax 0-0

Jean-Christophe Bahebeck staat in de punt van de aanval van FC Utrecht tegen Ajax

Tot 3 april geen publiek bij sportevenementen in Italië

De Italiaanse regering heeft bepaald dat de komende maand alle sportevenementen zonder publiek moeten worden afgewerkt vanwege het coronavirus. De maatregel geldt zeker tot 3 april.

Het besluit bekent naar alle waarschijnlijkheid dat de drie Italiaanse voorjaarsklassiekers (Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo) niet door kunnen gaan.

Ook het Italiaanse voetbal wordt sterk geraakt door de maatregelen. Lees verder.

Spelers van Loedogorets met mondkapjes in de bus

10' Eerste kans Ajax

De eerste kans van Ajax is een schot van buiten de zestien van Hakim Ziyech. Die haalt knap uit, maar doelman Zoet heeft er goed het oog in.

FC Utrecht-Ajax 0-0

AFGELOPEN

Oranje slaagt er niet in te scoren tegen Brazilië en moet genoegen nemen met een bloedeloze 0-0.

Nederland-Brazilië 0-0

2' Kans FC Utrecht

Daar is meteen de eerste grote kans van FC Utrecht. Kerk zet voor en Gustafson krijgt zijn voet net nietr goed tegen de bal, die daardoor net naast de paal rolt.

Bij Ajax speelt Daley Blind trouwens op het middenveld, Edson Álvarez en Lisandro Martínez vormen het centrale verdedigingsduo.

FC Utrecht-Ajax 0-0

AFTRAP

Aanvoerder Simon Gustafson, niet gestoken in het rood-witte thuisshirt, maar volledig in het wit, heeft de toss gewonnen. Hij kiest ervoor om in de tweede helft naar de fanatieke Bunnik-side te spelen en dus mag Ajax aftrappen.

We zijn begonnen!

FC Utrecht-Ajax 0-0

Ajax-trainer Erik ten Hag voor het bekerduel met FC Utrecht

80' Kansen Brazilië

De beste kansen in de tweede helft waren voor Oranje, maar ook Brazilië kreeg net twee goede kansen. Bij de eerste stond Cristiane echter buitenspel, bij de tweede komt Oranje goed weg dat vasthouden van Nouwen niet bestraft wordt met een strafschop.

Nederland-Brazilië 0-0

Nog vijf minuten

In Utrecht maken de spelers zich klaar voor de halve eindstrijd in het toernooi om de KNVB-beker tussen FC Utrecht en Ajax.

Ajax bezig met de warming-up voor het bekerduel met FC Utrecht

72' Die had erin gemoeten

Dat had de 1-0 moeten zijn voor Nederland. Shanice van de Sanden wordt weggestuurd in de diepte, loopt haar tegenstandsters eruit maar krijgt de bal niet langs doelvrouw Honegger.

Bondscoach Wiegman heeft beide Barcelona-speelsters Lieke Martens en Stefanie van der Gragt naar de kant gehaald. Merel van Dongen en Renate Jansen zijn hun vervangers.

Nederland-Brazilië 0-0

62' Wat een kans!

Nu is het Shanice van de Sanden die alleen voor doelvrouw Natascha Honegger opduikt. Van de Sanden doet niet veel fout, maar de keepster zit er goed bij.

Even later is daar ook de eerste wissel van Wiegman: Inessa Kaagman komt in het veld voor de onopvallende Daniëlle van de Donk. Het is pas de derde interland van de Everton-speelster, die bij het WK ook al tot de selectie behoorde.

Nederland-Brazilië 0-0

60' Net niet...

Dat was dé kans voor Oranje! Vivianne Miedema combineert fraai met Jackie Groenen, maar ze mikt de bal net langs de kruising. Nederland zet de Braziliaansen nu even met de rug tegen de muur.

Nederland-Brazilië 0-0

Tooor!

Charles Aranguiz lijkt Leverkusen naar de halve finales te schieten. Vier minuten voor tijd zorgt de Chileense middenvelder voor 2-1 tegen Union Berlin.

55' Geel voor Beerensteyn

Ook na rust zoekt Nederland de aanval, maar Brazilië blijft gevaarlijk in de omschakeling. Zo snelde Ludmila er net vandoor en moest Beerensteyn aan de noodrem trekken. Het levert haar de gele kaart op.

De vrije trap van Andressa van een meter of twintig zeilt vervolgens maar net over de goal van Geurts.

Nederland-Brazilië 0-0

TWEEDE HELFT

Brazilië heeft flink gewisseld in de rust. Onder anderen Marta heeft het veld verlaten, maar voor haar is wel een andere grote naam in het veld gekomen: Cristiane, na Marta (107 goals) de speelster met de meeste goals achter haar naam voor de Seleçao (93).

Nederland-Brazilië 0-0

45'+1 Geel voor Miedema

Op slag van rust moet Vivianne Miedema nog aan de noodrem trekken tegen de gevaarlijke Ludmila. Ze krijgt geel. En vlak daarna is het rust.

Nederland-Brazilië 0-0

40' Nog niet heel veel te beleven...

Tsja. Misschien vraag je je af waarom er zo weinig te melden is over het duel tussen Nederland en Brazilië? Het antwoord: de laatste 15 minuten gebeurt er eigenlijk niets. Het regent hard, dat wel.

Nederland probeert het wel, maar loopt zich telkens vast in de eindfase van de aanval. En als het dan wel een keer tot een grote kans komt, gaat het mis. Zoals zojuist, toen Miedema de bal panklaar neerlegde voor Shanice van de Sanden. Helaas raakte zij de bal volledig verkeerd.

Nederland-Brazilië 0-0

Shanice van de Sanden aan de bal tegen Brazilië

Beide opstellingen in een oogopslag

De opstellingen van FC Utrecht en Ajax voor de halve finale van de KNVB-beker

Opstelling Ajax: basisplaats Álvarez en Ekkelenkamp

Ajax-trainer Erik ten Hag begint met Jurgen Ekkelenkamp en Edson Álvarez in de basis tegen FC Utrecht. Dat gaat ten koste van Carel Eiting en Perr Schuurs

25' Oranje wordt sterker

In het eerste kwartier van dit duel gebeurde weinig tot niets, maar de laatste tien minuten is Oranje sterker aan het worden. Zo zagen we al kansjes voor Groenen, Miedema en Van de Donk.

En zojuist hoorden we een keiharde gil van Lieke Martens. Wat was er gebeurd? Een Braziliaanse ging op haar teen staat. Haar rechterteen, gelukkig. En dus niet de linkerteen, die haar zo lang uit de roulatie hield.

Nederland-Brazilië 0-0

Opstellingen FC Utrecht

FC Utrecht-coach John van den Brom stuurt zijn elftal in een 4-4-2 formatie in het veld tegen Ajax. Dat kost bijvoorbeeld Urby Emanuelson, de laatste weken van waarde als voetballende verdediger, zijn plek. Ook aanvaller Kristoffer Peterson begint op de bank.

Dessers en Ehizibue in Nigeriaanse selectie

Cyriel Dessers is opgenomen in de selectie van Nigeria. De topscorer van de eredivisie maakt deel uit van de ploeg die aan het eind van deze maand tegen Sierra Leone twee kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup speelt.

Dessers heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder. Hij acht de speelkansen voor het land van zijn moeder echter groter.

Ook verdediger Kingsley Ehizibue zit bij de selectie. Ehizibue (24) is nu in de Bundesliga actief voor 1. FC Köln, maar groeide op in Zwolle.

Cyriel Dessers

10' Oh jee..

Er zijn tien minuten gespeeld in Valenciennes en we hebben nog geen grote kansen gezien. Bij de eerste Braziliaanse uitbraak schudt Ludmila Van der Gragt van zich af, maar Beerensteyn kan nog ingrijpen.

Maar moet ze dat bekopen met een enkelblessure? Laten we hopen dat het meevalt.

Nederland-Brazilië 0-0

Ajax heeft Braziliaan Giovanni binnen

Eerder op de dag Ajax heeft eindelijk Giovanni Manson Ribeiro gecontracteerd. De 18-jarige Braziliaanse speler is afkomstig van Santos. Op 25 februari schakelde Ajax de hulp in van de wereldvoetbalbond FIFA.

De overgang werd namelijk aanvankelijk tegengehouden door Santos en de Braziliaanse voetbalbond. De FIFA heeft nu aan de KNVB en Ajax laten weten dat Giovanni met onmiddellijke ingang geregistreerd kan worden als contractspeler van Ajax.

Half januari contracteerde Ajax ook al de Braziliaan Antony (19). De Amsterdamse club betaalt Sao Paulo 20 miljoen euro.

Nu al vuurwerk in Utrecht

Om 20.45 uur neemt FC Utrecht het op tegen Ajax om een plek in de finale van het KNVB-bekertoernooi. De Utrecht-supporters hebben er zin in!

Frankrijk verslaat Canada: 1-0

Intussen is het openingsduel van het Tournoi de France afgelopen. Gastland Frankrijk versloeg daarin Canada met 1-0, dankzij een zeer fraaie vrije trap van Vivi Asseyi.

AFTRAP

Oranje is begonnen aan het Tournoi de France tegen Brazilië.

De basiself van Oranje voor het duel met Brazilië bij het Tournoi de France

Geen handjes, maar ellebogen

De Nederlandse voetbalsters geven de kinderen die bij het Tournoi de France mee het veld oplopen, de zogenoemde Players Escorts, vanwege de uitbraak van het coronavirus geen hand. Dat doen ze op verzoek van de toernooiorganisatie en de Franse voetbalbond.

Om dezelfde reden wordt ook even afgezien van het geven van een hand aan de speelsters van de tegenpartij en de arbitrage. In plaats daarvan begroeten de speelsters elkaar nu met de ellebogen.

Dus ook Sherida Spits en Marta, de beide aanvoersters.

Wilhelmus!

Het Wilhelmus klinkt in het regenachtige Valenciennes! We gaan zo beginnen met Nederland-Brazilië.

Opstelling Brazilië

En hier is de opstelling van Brazilië, met de absolute ster Marta in de punt van de aanval! De bondscoach van Brazilië is trouwens ook een oude bekende: Pia Sundhage, de succescoach van de Zweedse voetbalvrouwen.

Terug in Valenciennes

De voetbalsters zijn terug in het stadion waar afgelopen zomer op weg naar de WK-finale gewonnen werd van Kameroen (2-1) en Italië (2-0).

Speelschema Tournoi de France

Het Tournoi de France is een oefentoernooi ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in Frankrijk. De drie tegenstanders - Brazilië, Canada en het gastland - staan allemaal in de toptien van de wereld.

Daarmee is het de perfecte voorbereiding richting Tokio, waar - om er maar een voetbalcliché in te gooien - geen slechte tegenstanders aanwezig zijn.

Speelschema

4 maart Frankrijk-Canada 17.00 uur
Nederland-Brazilië 19.00 uur
7 maart Canada-Nederland 19.00 uur
Frankrijk-Brazilië 21.00 uur
10 maart Brazilië-Canada 19.00 uur
Frankrijk-Nederland 21.00 uur

Wat is Wiegman van plan?

Afgelopen november klopte Desiree van Lunteren, de vaste rechtsback van Oranje, op de deur van Wiegman. Het nieuws dat ze vertelde bleek onverwachts. Van Lunteren ging stoppen als international.

Een logische vervanger leek Liza van der Most. De Ajacied is verdedigend sterk, zit al jaren vast bij de selectie en Wiegman is gecharmeerd van haar. Maar vorige week liep Van der Most een zware knieblessure op. Weg Olympische Spelen. En voor de bondscoach: weg rechtsback.

"Een uitdaging" noemde de bondscoach het zoeken naar de juiste samenstelling. "Het is puzzelen en uiteindelijk komt daar wel weer iets uit."

Lees de analyse van verslaggever Rivkah op het Veld.

Bondscoach Wiegman puzzelt op weg naar Tokio: 'We gaan veel uitproberen'

Lieke Martens is terug!

Na een afwezigheid van 240 dagen is Lieke Martens terug bij het Nederlands elftal. Haar laatste wedstrijd in Oranje was de verloren WK-finale. Toen was de pijnlijke teen van Martens nog een landelijk thema.

"Het is veel te lang geleden. Ik voel me nu echt goed. Die teen blijft nog steeds een beetje mysterieus. Het was een ontzettend vervelende blessure, ik voelde het bij iedere stap. Ook in het dagelijks leven. Ik ben heel erg blij dat ik weer terug ben."

Martens is terug bij Oranje: 'Het was veel te lang geleden'

Opstelling Nederlandse voetbalsters

We vallen meteen maar met de deur in huis met de opstelling van de vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman. Bayern München-aanvalster Lineth Beerensteyn begint tegen Brazilië als rechtsback. Niet keepster van het jaar Sari van Veenendaal, maar Loes Geurts verdedigt vanavond het doel.

En we zien de terugkeer van Barcelona-speelsters Lieke Martens en Stefanie van der Gragt bij Oranje.

De opstelling van Oranje tegen Brazilië in het kader van het Tournoi de France

Welkom!

Om 19.00 uur trappen de Nederlandse voetbalsters in Valenciennes af tegen Brazilië. Bondscoach Sarina Wiegman gebruikt het oefenduel in het kader van het Tournoi de France om wat zaken uit te proberen: zo begint aanvalster Lineth Beerensteyn tegen Brazilië als opkomende rechtsback.

Om 20.45 uur schakelen we over naar De Galgenwaard voor het altijd beladen duel tussen FC Utrecht en Ajax in de halve finales van de KNVB-beker.

En we houden een schuin oog op de verwikkelingen in de bekercompetities in het buitenland. Welkom bij het liveblog!