Krul verslaat Vorm in penaltyserie: exit Spurs in FA Cup

Heldenrol voor Krul bij penaltyzege Norwich op Tottenham

Norwich City heeft de kwartfinales van het FA Cup-toernooi bereikt door Tottenham Hotspur na strafschoppen te verslaan.

Na 120 minuten voetbal was het 1-1 in Londen, door goals van Spurs-verdediger Jan Vertonghen in de 13de minuut en Norwich-aanvaller Josip Drmic in de 78ste minuut.

De penaltyreeks liep uit op een duel tussen twee Nederlandse keepers: Tim Krul verdedigde het doel van Norwich, Michel Vorm stond onder de lat bij Tottenham. Vorm stopte één strafschop, Krul hield twee strafschoppen tegen, waaronder de beslissende van Gedson Fernandes.

Na de beslissende penalty was er nog een opmerkelijk moment in Londen. Spurs-speler Eric Dier liep boos de tribune op. Daar had zijn broer het aan de stok gekregen met supporters, die tijdens de wedstrijd beledigende teksten riepen over Dier.

Spurs-speler Dier klimt tribune op en haalt verhaal bij supporter

Manchester City en Leicester City plaatsten zich op zuinige wijze voor de kwartfinales van de FA Cup.

Manchester City was met 1-0 te sterk voor Sheffield Wednesday, dat een divisie lager uitkomt in het Championship. Sergio Agüero was in de 53ste minuut verantwoordelijk voor het enige doelpunt van City, dat veel sterker was maar de kansen niet benutte.

Leicester trof in Birmingham City eveneens een ploeg uit het Championship en ook bij dit duel was één doelpunt genoeg voor de zege. Ricardo Pereira maakte acht minuten voor tijd de winnende treffer.