Mikel Oyarzabal is de gevierde man na zijn winnende goal tegen Mirandés

Real Sociedad blaast bekersprookje Mirandés uit en staat in finale

Real Sociedad heeft de finale van het Spaanse bekertoernooi bereikt. De club uit Baskenland won het tweede duel met Mirandés met 1-0, nadat het twee weken geleden in San Sebastián al met 2-1 aan het langste eind had getrokken.

Mirandés, dat in het seizoen 2015-2016 al eens tot de kwartfinales reikte, had eerder dit bekertoernooi al tegen Celta de Vigo, Sevilla en Villarreal gestunt. Een vierde verrassing tegen een club uit de Primera División zat er echter niet in.

Sociedad kwam zelden in de problemen tegen de ploeg uit de tweede divisie. Mikel Oyarzabal maakte in de 41ste minuut na hands van Mickael Malsa vanaf de stip de enige treffer.

Real Sociedad stond zeven keer in de finale van de Copa del Rey; daarvan wonnen de Basken er twee.

Granada of Athletic

Tegenstander in de eindstrijd is de winnaar van de andere halve finale tussen Granada en Athletic Club, die donderdag wordt gespeeld. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-0 zege voor Athletic.