Pro Shots

Desiree van Lunteren heeft een punt gezet achter haar interlandloopbaan. De 26-jarige verdedigster van Ajax, jarenlang een vaste waarde in Oranje, zegt zich niet meer voor honderd procent in te kunnen zetten.

"Je beslist dit niet van de een op de andere dag, je groeit er als het ware naartoe. Het is voor mij mooi geweest zo. Ik zou mezelf, en zeker het team, tekortdoen als ik er niet meer voor honderd procent voor ga", laat ze weten.

"Het heeft letterlijk bloed, zweet en tranen gekost, maar Oranje heeft me over de hele wereld gebracht, vrienden voor het leven gegeven en natuurlijk een Europese titel en WK-zilver."

Van Lunteren maakte haar debuut in 2012 in een oefeninterland tegen Frankrijk en pakte met Nederland goud op het EK in 2017 en zilver op het WK in 2019.

Eerder deze maand speelde Van Lunteren tegen Slovenië (4-1 zege) haar 84ste en laatste interland. In de 64ste minuut viel ze in voor Liza van der Most.

Wiegman verrast

Bondscoach Sarina Wiegman was verrast door de beslissing van Van Lunteren: "Ze heeft de afgelopen vijf jaar vrijwel geen interland gemist. Zij is zo'n speler waarvan je als trainer precies weet wat je eraan hebt."

STER reclame