Cyriel Dessers ProShots

Cyriel Dessers is opgenomen in de selectie van Nigeria. De topscorer van de eredivisie maakt deel uit van de ploeg die aan het eind van deze maand tegen Sierra Leone twee kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup speelt.

Dessers heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder. Hij acht de speelkansen voor het land van zijn moeder echter groter.

Zijn eerste oproep voor Nigeria hing al een tijdje in de lucht. Na het WK van 2018 raakte hij in gesprek met de nationale bond van het land en de laatste maanden nam het plan steeds serieuzere vormen aan. Met dank aan zijn huidige productiviteit voor Heracles (15 goals) na een aantal magere jaren.

In Studio Voetbal vertelde Dessers afgelopen maand al over zijn ambities in de Nigeriaanse ploeg.

Dessers gaat voor Nigeria: 'Positief gesprek gehad'

De 25-jarige Dessers is niet de enige uit Nederland bekende speler die voor zijn debuut staat bij de 'Super Eagles'. Ook verdediger Kingsley Ehizibue zit bij de selectie.

Ehizibue (24) is nu in de Bundesliga actief voor 1. FC Köln, maar groeide op in Zwolle. Hij maakte ook vijf jaar deel uit van de A-selectie van PEC en maakte zelfs zijn opwachting voor Jong Oranje in een vriendschappelijk duel.

Nigeria speelt op 27 en 31 maart. Omdat het geen vriendschappelijke wedstrijden betreft, kunnen Dessers en Ehizibue niet meer van land wisselen als ze daadwerkelijk debuteren.

Andere oude bekenden in de selectie van bondscoach Gernot Rohr zijn Ahmed Musa (ex-VVV), Kenneth Omeruo (ex-ADO) en de in Haarlem geboren William Troost-Ekong (ex-Groningen en -Dordrecht).

STER reclame