Bedankt voor het volgen van ons liveblog. Morgen zij we terug met onder meer koploper Feyenoord. Op het programma staan: sc Heerenveen-FC Groningen (12.30), Vitesse-AZ (14.30), Ajax-ADO Den Haag (14.30), PEC Zwolle-FC Twente (14.30) en Feyenoord-NEC (16.45).

Het was een memorabele week voor Roda JC, zo ervoeren Mitchel Paulissen, Yannis Anastasiou en Wim Collard.

Om 22.35 uur op NPO 1 en NOS.nl de samenvattingen van de eredivisieduels!

Stand

Stand na 28 januari 2017

Eindelijk weer thuiszege Roda

Roda wint precies een jaar na de laatste thuisoverwinning weer. Vorig jaar werd het 1-0 tegen FC Utrecht. Sindsdien was Roda 15 thuisduels zonder overwinning.

PSV evenaart clubrecord

PSV evenaart het clubrecord door 23 opeenvolgende uitduels in de Eredivisie niet te verliezen. De laatste uitnederlaag dateert van 19 september 2015, toen op bezoek bij Heracles Almelo met 2-1 werd verloren. Het clubrecord werd neergezet tussen april 2004 en augustus 2005.

Bijna 3-1

Siem de Jong is dichtbij, maar Castro redt.

Tussenstand: Heracles Almelo-PSV 1-2

GOAL PSV!

Uitgerekend Pröpper, in de belangstelling van Zenit, scoort voor PSV. Zijn van richting veranderde schot gaat in het net.

Jarig

Siem de Jong mag op zijn 28ste verjaardag invallen. Betaalt hij dit cadeautje van zijn trainer terug met een goal?

Tussenstand: Heracles Almelo-PSV 1-1

Bijna een eigen goal

Te Wierik met een taxatiefout. HIj schiet een voorzet van rechts bijna in eigen doel. Met een glimlach ziet hij de bal naast gaan.

De Koning: waren krachteloos voorin

Ten Hag: stappen gezet na bekernederlaag

Wissel

Bergwijn komt in de ploeg voor Pereiro bij PSV. Kan PSV zich herstellen van de gelijkmaker van Heracles?

Bruns van veld

Bruns moet het veld vanwege een blessure verlaten. Duarte komt voor hem in de ploeg.

GOAL Heracles!

Wat een goal! De gelijkmaker van Heracles dankzij een geweldige volley van Armenteros! Terwijl Bruns geblesseerd op de grond ligt maakt hij een voorzet van Kuwas af. Revanche voor zijn gemiste penalty. Een zware klap voor PSV, dat op weg leek naar de 2-0.

Castro redt Heracles

PSV jaagt op de tweede goal. Castro redt op een kopbal van Van Ginkel.

Tussenstand: Heracles Almelo-PSV 0-1

GOAL Roda!

En de 4-0! De helft van de Roda-productie van de voorgaande 19 duels! Paulissen schiet binnen.

Tussenstand: Roda JC Kerkrade-Excelsior 4-0

GOAL Roda!

De derde goal van Roda. Papazoglou volleert een voorzet van Ajagun in het net.

Tussenstand: Roda JC Kerkrade-Excelsior 3-0

Debuut

Het debuut van Kristoffer Peterson. De van Utrecht gekomen aanvaller vervangt Darri.

Weer buitenspel

Luuk de Jong vindt het net, maar hij staat buitenspel. Weer afgekeurd.

Alleen als Marco van Basten scheidsrechter was geweest, was dit een geldig doelpunt.

Commentator Arno Vermeulen

Kans Roda

Ajagun moet de 3-0 voor Roda maken, maar Hahn redt knap.

Tussenstand: Roda JC Kerkrade-Excelsior 2-0

Buitenspel

Willems met de voorzet, Luuk de Jong kopt op Pröpper, maar de middenvelder staat dan buitenspel. HIj scoort wel, maar de goal telt niet.

GOAL PSV!

De 1-0 voor PSV. Een snelle aanval belandt via Willems bij Ramselaar en laatstgenoemde schiet via de hand van Castro in het doel.

Bart Ramselaar (l) en Jetro Willems (r) vieren de 0-1

Tweede helft

Bij Roda JC Kerkrade-Excelsior (2-0) en Heracles Almelo-PSV (0-0) is de tweede helft begonnen.

Rust in Kerkrade en Almelo

PSV ontsnapt door een gemiste strafschop van Armenteros aan een achterstand bij rust. De Eindhovenaren krijgen een vroege kans via Pereiro, maar laten daarna weinig zien tegen een sterk Heracles. Tegen het einde van de eerste helft krijgt PSV weer meer controle.

Roda kan nog scoren. De Limburgers zijn veel sterker dan een tiental van Excelsior (rood Mattheij) en scoren twee keer, pas de negende en tiende goal van het seizoen.

Jeroen Zoet stopt de strafschop van Samuel Armenteros

GOAL Roda JC!

Weer een goal voor Roda! De 10de van het seizoen. Paulissen kopt bij de tweede paal binnen: 2-0.

Mitchel Paulissen viert de 2-0 van Roda

Kans PSV

Een kans voor PSV na een aardige aanval. Pröpper wil in één beweging afronden, maar zijn subtiele inzet mist kracht en gaat recht op Castro af.

Tussenstand: Heracles Almelo-PSV 0-0

Darri

Darri met een uitstekende actie en een schot net over. De aanvaller verlengde zijn contract bij Heracles vrijdag met één jaar tot medio 2019.

Van Peppen

Van Peppen is in Limburg dicht bij de tweede goal van Roda. Zijn wordt echter aangeraakt. Hoekschop. Roda is de bovenliggende partij.

Tussenstand: Roda JC Kerkrade-Excelsior 1-0

Alles of niets

Go Ahead probeert met man en macht de gelijkmaker te forceren. Het spel levert al meerdere gevaarlijke momenten op maar nog geen goal. Nog vijf minuten. Bij Utrecht zijn de gepasseerde spelers Ayoub en Zivkovic inmiddels ingevallen.

Tussenstand: Go Ahead Eagles-FC Utrecht 0-1

Uit de daaropvolgende ingestudeerde vrije trap scoort Roda via een streep van Schahin (die een kort passje van Auassar ontvangt). Het is pas de negende goal van Roda dit seizoen. De Limburgers scoren weer na 509 doelpuntloze minuten.

ROOD

Ook rood in Kerkrade. Excelsior-aanvoerder Mattheij moet eraf! Hij gaat onderuit en laat dan de doorgebroken Paulissen vallen.

Guardado

Een vrije trap van Guardado gaat trap net over. Het tweede gevaar van PSV, na de vroege kans van Pereiro.

Weer een gemiste penalty...

Wat is dat toch met al die gemiste strafschoppen? Lees hier meer.

Gemist!

Zoet stopt de penalty van Armenteros! Hij mist zijn eerste penalty dit seizoen, had er al 3 benut.

Strafschop Heracles!

Schwaab met licht duwtje tegen Armenteros. Strafschop Heracles!

ROOD

Rood voor Eagles-invaller Maatsen vanwege natrappen richting Van der Maarel. Na een duel met Van der Maarel gaat hij naar de grond en vervolgens gaat hij met zijn benen richting de benen van de Utrecht-verdediger. De Eagles moeten met tien man verder.

Snelle kans PSV

Pereiro met de eerste kans van de wedstrijd. Na een combinatie met Pröpper schiet hij van dichtbij op Castro.

Aftrap in Almelo en Kerkrade

Heracles Almelo-PSV en Roda JC Kerkrade-Excelsior zijn begonnen.

De bal rolt voor de tweede helft in Deventer bij Go Ahead Eagles-FC Utrecht (0-1). Maatsen heeft Manu vervangen bij de Eagles.

Rust

Een verdiende 1-0 voorsprong van FC Utrecht bij Go Ahead Eagles. De thuisploeg heeft nog voor geen enkel doelgevaar gezorgd. Utrecht voetbalt beter en krijgt ook de betere kansen.

FC Utrecht viert de 1-0 bij Go Ahead Eagles

GOAL FC Utrecht!

Goal voor FC Utrecht! Schenk werkt de bal met Kerk in zijn rug in eigen doel.

Isimat voor Moreno

Bij PSV één wijziging in de opstelling in vergelijking met het basisteam dat vorige week miraculeus ontsnapte tegen sc Heerenveen (4-3). Isimat-Mirin vervangt de geschorste Moreno. Pröpper staat ondanks de interesse van Zenit gewoon bij PSV.

Haller

Op aangeven van Troupée lijkt Haller dan de 1-0 te kunnen binnenkoppen, maar hij krijgt een duwtje in de rug van Groenbast.

Tussenstand: Go Ahead Eagles-FC Utrecht 0-0

Brama

Brama zorgt met een volley in de 13de minuut voor het eerste gevaar voor van beide doelen in een tot nu toe saaie wedstrijd. Zwarthoed heeft een goede redding in huis.

Aftrap

Go Ahead Eagles-FC Utrecht is begonnen.

Ten Hag passeert Barazite, Ayoub en Zivkovic

Utrecht-trainer Ten Hag komt drie dagen na de bekeruitschakeling door SC Cambuur met een verrassende opstelling. Hij passeert Barazite, Ayoub en Zivkovic. Ludwig, Joosten en Kerk hebben een basisplaats. Laatstgenoemde speelde dit seizoen pas twee keer. Wel scoorde de 21-jarige aanvaller zes keer voor Jong FC Utrecht in de Jupiler League.

Penaltydrama: record dreigt in de eredivisie

PSV worstelt al enige tijd met het probleem en ook Ajax kampt er sinds kort mee: voetballers kunnen haast geen penalty's meer nemen. Het is een opvallende statistiek die boven komt drijven in de eredivisie dit seizoen.

Erwin Mulder stopt de penalty van Gaston Pereiro

Hekkensluiter Roda: waar blijven de doelpunten?

Nog nooit hebben fans van Roda JC zo weinig treffers te vieren gehad als dit seizoen. Acht tot nu toe... In negentien duels. In de ruim zestigjarige geschiedenis van de eredivisie is er slechts één ploeg geweest die het slechter deed. Waar blijven die goals?

Trainer Yannis Anastasiou windt zich op voor de bank van Roda JC

Gevierde centrumspitsen weten even het net niet te vinden

Er wordt in het moderne voetbal weliswaar meer van hen verwacht, maar spitsen staan toch in de eerste plaats in het veld om doelpunten te maken. Liefst zo veel en zo vaak mogelijk. Daar is echter bij een aantal eerder dit seizoen nog geroemde centrumaanvallers aardig de klad in gekomen.

Een aantal topspitsen in de eredivisie, onder wie Sébastien Haller, Luuk de Jong en Nicolai Jørgensen, staan al een tijdje droog

Maxim Hartman ontmoet: Sander Duits

NOS Playercam: Roly Bonevacia

Van Bronckhorst koestert warme band met 'kleine Larsson'

"De kater is er nog. Natuurlijk. Maar we moeten vooruitkijken." Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is geschrokken van de onverwachte uitschakeling in de kwartfinales van de KNVB-beker. Zondag om 16.45 uur verdedigt Feyenoord de koppositie in de eredivisie. Tegenstander in De Kuip is NEC. Van Bronckhorst praat over de uitschakeling en over zijn band met NEC'er Jordan Larsson.

Van Bronckhorst over Jordan Larsson: hij schreeuwde vroeger bij mij over de schutting

Zwitsers geld brengt Roda JC in luxepositie op transfermarkt

Het geld klotst nog net niet tegen de plinten bij Roda JC, maar dankzij de Zwitserse investeerder Aleksej Korotajev kan er in Kerkrade wel flink worden geïnvesteerd. Gretig struint de hekkensluiter van de eredivisie de transfermarkt af. "Maar makkelijk is dat niet, met onze stand op de ranglijst", zegt technisch directeur Ton Caanen. Roda legde vrijdag drie spelers vast.

Ton Caanen

Wang betaalt en ziet nog toekomst met ADO

ADO Den Haag is voor dit seizoen uit de financiële zorgen. De eredivisionist heeft van de Chinese eigenaar United Vansen (UVS) de toegezegde 2,5 miljoen euro ontvangen. Vorige week werd al een half miljoen overgemaakt, deze week volgde de rest. De vraag is nu wel hoe de gezamenlijke toekomst van ADO en UVS eruitziet.

Hui Wang verlaat een aandeelhoudersvergadering van ADO Den Haag in maart

Zenit aast op Pröpper, PSV wijst eerste bod af

Cocu: ga ervan uit dat Pröpper blijft

Vrijdag: Willem II pakt in slotfase overwinning op Sparta

Willem II hield vrijdag in extremis drie punten over aan het duel met Sparta. Ver in blessuretijd besliste invaller Thom Haye het duel (3-2).

Thom Haye (m) is de gevierde man in Tilburg

Drie wedstrijden

Welkom bij ons liveblog. Drie wedstrijden maar op het menu vanavond en geen wedstrijd om 20.45 uur: Go Ahead Eagles-FC Utrecht (18.30), Heracles Almelo-PSV (19.45), Roda JC-Excelsior (19.45).