Thoma Haye (m) is de gevierde man in Tilburg

Willem II pakt in slotfase overwinning op Sparta

Willem II heeft drie punten overgehouden aan het duel met Sparta. Ver in blessuretijd besliste invaller Thom Haye het duel (3-2).

Een probeersel van Willem II-trainer Erwin van de Looi betaalde zich uit. De coach zette back Dico Koppers op de vleugel, Fran Sol kopte uit diens voorzet raak.

Zakaria El Azzouzi maakte al snel weer 1-1 met een bekeken schot. Door Darryl Lachman, die knap scoorde nadat Roy Kortsmit de bal half had weggebokst, zocht Willem II toch met een voorsprong de kleedkamer op.

Michael Reiziger verving de geschorste hoofdtrainer Alex Pastoor

In de rommelige tweede helft lukte er weinig bij beide ploegen. Thomas Verhaar leek Sparta uit een dood spelmoment wel een punt te gaan bezorgen. Hij passeerde Kostas Lamprou door de bal met links in de uiterste hoek te krullen.

Thom Haye besliste uiteindelijk het duel. De invaller had nog een fluitconcert over zich heen gekregen toen hij binnen de lijnen kwam voor de Spaanse spits Fran Sol. Dat veranderde snel in gejuich toen hij in de 93ste minuut de Tilburgers alsnog naar de winst had geschoten.