Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst koestert warme band met 'kleine Larsson'

"De kater is er nog. Natuurlijk. Maar we moeten vooruitkijken." Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is geschrokken van de onverwachte uitschakeling in de kwartfinales van de KNVB-beker. In Arnhem sprak hij donderdagavond over de slechtste wedstrijd van het seizoen.

Een dag later moet de knop om, want er lonkt mogelijk nog iets moois in de eredivisie. "Ik verlies niet graag", erkent Van Bronckhorst schoorvoetend. "Achteraf is alles makkelijk te analyseren. De kunst is om dat vooraf te doen. We hebben nog kans op één prijs, een hele mooie."

Zondag om 16.45 uur verdedigt Feyenoord de koppositie in de eredivisie. Tegenstander in De Kuip is NEC. Bij tegenstander NEC maakt Jordan Larsson mogelijk zijn debuut in de basis van de Nijmegenaren. Dat geeft het duel een extra tintje "Ik ken hem vanaf zijn geboorte."

Van Bronckhorst over Jordan Larsson: hij schreeuwde vroeger bij mij over de schutting
Kersvers NEC'er Jordan Larsson, links een inzet van zijn vader Henrik als Feyenoorder in 1996

Van Bronckhorst speelde samen met vader Henrik 'Henke' Larsson bij Feyenoord en Barcelona. Tussendoor waren beiden actief in Glasgow: Van Bronckhorst bij Rangers, Larsson bij Celtic.

"Ik zie Jordan in Spanje nog steeds over de schutting roepen naar mijn zoon of hij wil voetballen." Vervolgens somt Van Bronckhorst stap voor stap de ontwikkeling van de 'kleine Larsson' op, tot aan zijn eerste minuten vooor NEC. "Heel mooi om te zien."

Dat klinkt als een hele warme band. Van Bronckhorst, glunderend: "Dat is ook zo."

Giovanni van Bronckhorst en Henrik Larsson tijdens een training van Barcelona in 2005

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl