Ton Caanen
NOS VoetbalAangepast

Zwitsers geld brengt Roda JC in luxepositie op transfermarkt

Het geld klotst nog net niet tegen de plinten bij Roda JC, maar dankzij de Zwitserse investeerder Aleksej Korotajev kan er in Kerkrade wel flink worden geïnvesteerd. Gretig struint de hekkensluiter van de eredivisie de transfermarkt af. "Maar makkelijk is dat niet, met onze stand op de ranglijst", zegt technisch directeur Ton Caanen.

De steenrijke bankier Korotajev wordt aan de zijde van grootaandeelhouder Frits Schrouff mede-eigenaar van de club en heeft de ambitie om de Limburgers terug te brengen naar de subtop van Nederland.

Eerst dit seizoen maar overleven. Roda JC wil voorkomen dat het voor de tweede keer in vier jaar tijd degradeert uit de eredivisie. Versterkingen zijn pure noodzaak, maar tijd is schaars. Op 31 januari om middernacht sluit de transfermarkt. "We hopen deze dagen dus wat versterkingen te presenteren. We zijn bezig met twee of drie posities", aldus Caanen.

Nieuwe categorie spelers

Dankzij de euro's van Korotajev, die zijn eerste betaling al heeft gedaan, is Roda JC ineens een serieuze speler op de transfermarkt. "Hiervoor konden we alleen transfervrije spelers halen. Nu kunnen we proberen om jongens los te weken bij clubs. Een afkoopsom betalen dus", is Caanen enthousiast.

Hoeveel Korotajev precies heeft overgemaakt wil de technisch directeur niet zeggen. "Maar er is dusdanig veel gestort, dat we nu ook écht iets kunnen. Spelers benaderen van een categorie waarin we voorheen nooit zouden zoeken."

Roda JC in betere tijden. Vlnr: directeur Wim Collard, trainer Yannis Anastasiou en Ton Caanen

Wat er allemaal geroepen wordt, dat zal allemaal wel. That's life, that's football.

Ton Caanen

That's life, that's football

Voor Caanen en de rest van Roda JC is te hopen dat de voorbije en komende transfers zullen leiden tot meer doelpunten en dus betere resultaten. De club uit Kerkrade won tot dusver slechts één duel dit seizoen en scoorde pas acht keer, evenveel als de topscorer van Heracles Almelo (Samuel Armenteros) in zijn eentje.

Voelt Caanen zich verantwoordelijk voor de slechte resultaten? Precies een jaar geleden meldden zich maar liefst acht nieuwe spelers bij Roda JC. En dat bleken bepaald geen succesnummers. De kritiek op Caanens functioneren wordt met de week heviger.

Limburgse achtbaan

Caanen: "Tuurlijk voel ik me verantwoordelijk. Ik heb destijds ook jongens gehaald waar ik mijn fiat aan gaf, en anderen niet. Maar that's life, that's football. Dat neem je als een grote jongen en dan ga je verder. Ik zit al vijftien jaar in deze business. Wat er geroepen wordt, dat zal allemaal wel."

Zandzakken voor de deur van het stadion, na een eventuele nieuwe nederlaag tegen Excelsior, daar is Caanen niet mee bezig. "We zitten met Roda JC in een achtbaan. Het moet gestructureerder en beleidsmatiger, maar daar zijn we keihard mee bezig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl