NOS Nieuws

Wekdienst 17/1: May werkt aan plan B en snowboarder voor de rechter

Goedemorgen, vandaag werkt premier May aan een plan B voor de brexit en staat een Nederlandse snowboarder in Oostenrijk voor de rechter vanwege een ski-ongeluk.

Vandaag is er weer wat ruimte voor de zon. Toch vallen er ook stevige buien met daarbij kans op hagel, natte sneeuw of onweer. Tijdens de buien kan het even flink afkoelen. In de middag wordt het een graad of 5. De wind waait stevig uit het west tot noord-westen.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Premier May heeft tot maandag de tijd om met een alternatief brexitplan te komen dat wél op een meerderheid in het parlement kan rekenen. Ze wil dat doen in overleg met andere partijen.
  • In Sudan zijn grote demonstraties aangekondigd tegen de regering. Tot nu toe worden protesten hardhandig neergeslagen.
  • In Oostenrijk staat vandaag een Nederlandse snowboarder voor de rechter vanwege een ski-ongeluk dat hij een jaar geleden had. Hij kwam in botsing met een Oostenrijkse vrouw. Zij overleed korte tijd later.

Wat heb je gemist?

De FBI heeft een man van 21 uit de staat Georgia opgepakt die van plan zou zijn geweest een aanslag te plegen op het Witte Huis. De verdachte wilde ook andere overheidsgebouwen in Washington aanvallen met onder andere een anti-tankraket en een zelfgemaakte bom. Er was een tip binnengekomen dat de man was geradicaliseerd en zijn naam had veranderd. De FBI gaat ervan uit dat de man alleen handelde.

Ander nieuws uit de nacht

Politie bij de Pegida-demonstratie in Utrecht

En dan nog even dit:

Een katoenplantje dat was ontkiemd op de achterkant van de maan is alweer dood, melden wetenschappers aan het Chinese persbureau Xinhua. Op de maan is de nacht begonnen, waardoor de temperatuur naar -170 graden is gedaald.

Begin december bracht China voor het eerst in de geschiedenis een sonde naar de achterkant van de maan, met onder meer katoenzaadjes aan boord. Dinsdag maakte de Chinese ruimtevaartorganisatie bekend dat het katoen was gaan groeien en deskundigen noemden dat direct een bijzondere mijlpaal. De Chinese leider van het experiment zegt dat het was ingecalculeerd dat het katoenplantje de maannacht niet zou overleven.

Wetenschappers laten plantjes groeien op de maan

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl