NOS Nieuws

Wekdienst 7/7: zuiden heeft vakantie en stille tocht voor Orlando

Goedemorgen! Vandaag wordt een stille tocht gehouden voor de overleden Orlando Boldewijn en zijn de derde en vierde kwartfinale van het WK in Rusland.

Het is wisselend bewolkt. Bij een matige noordenwind, kracht 3, wordt het van noord naar zuid 21 tot 27 graden.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Bari in Zuidoost-Italië praten de paus en geestelijke kerkleiders uit het Midden-Oosten over de benarde situatie van christenen in deze regio.
  • Vanavond wordt in Den Haag een stille tocht gehouden voor de overleden Orlando Boldewijn. De jongen van 17 werd in februari dood gevonden na een dubbele internetdate.
  • In de twee laatste WK-kwartfinales spelen vanmiddag Zweden en Engeland tegen elkaar, en vanavond Rusland en Kroatië.
  • En voor de leerlingen van basis- en middelbare scholen in het zuiden van het land begint vandaag de zomervakantie.

Wat heb je gemist?

Door het oplopende lerarentekort wijken basisscholen en middelbare scholen uit naar uitzendkrachten om tekorten in te lopen. Zo komen miljoenen euro's onderwijsgeld terecht bij commerciële uitzendbureaus, schrijft Trouw.

Ander nieuws uit de nacht:

Een van de brieven die de jongens in de grot geschreven hebben

En dan nog dit:

De 25-jarige voetbaltrainer die met twaalf voetballers vastzit in een grot in Thailand, heeft in een brief zijn excuses aangeboden aan de ouders van de kinderen. Voor het eerst hebben duikers brieven vanuit de grot naar buiten gebracht.

Hij schrijft: "De kinderen zijn nu allemaal in orde, het team verzorgt ze goed. Ik beloof dat ik zo goed mogelijk voor ze zal zorgen. Ik wil iedereen bedanken voor de hulp en wil mijn excuses aanbieden aan de ouders."

In een van de brieven schrijft een jongen genaamd Dom: "Het gaat goed, maar het is wel wat koud. Maak je geen zorgen om mij. En alsjeblieft, vergeet niet om mijn verjaardagsfeestje te organiseren."

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl